Найбільша пробка в світі

Anonim
Автомобільні пробки, як правило, вимірюють кілометрами, потім годинах і, головне, раптовістю. І майже кожен мегаполіс світу в години пік завмирає - через величезні затори. Яке місто може «похвалитися» найдовшими пробками - поки питання спірне. Але є список місць, де існує величезна ймовірність стати в автомобільну чергу.
Життя в повільному потоці
Сьогодні, за даними досліджень, в пробках найдовше живуть і не рухаються з місця жителі Манчестера. Кожен в середньому витрачає на подолання заторів по 72 години на рік. Трохи швидше їдуть парижани. Вимушений простій за кермом машини забирає у них близько 70 годин життя щорічно. Менше часу на дорогу витрачають жителі Кельна - автомобілісти сидять в автомобілях посеред дороги всього по 57 годин на рік. Лондон може забезпечити по 54 щорічних годин байдикування за кермом. І це при тому, що з пробок в цих містах досить мало, по крайней мере, вони рідко трапляються на очі. А ось Москва, яка славиться своїми заторами, за даними фахівців, пропонує всього 40 годин простою в рік.
пробкові рекордсмени
Пекін може похвалитися рекордним затором. Найдовша пробка з автомобілів була зафіксована в 2010 року. В кінці літа встала траса Пекін-Тибет. Затор в довжину досягав 260-ти кілометрів. Пробка утворилася 14-го серпня через сукупності різних причин.Це і дорожні роботи на ділянці траси, і перевантаженість руху, і, як годиться, кількох автоаварій. З кожним днем ​​пробка росла. До 23-го серпня вона дісталася до відмітки в 100 кілометрів, ще через шість днів частина траси в 260 кілометрів стояла намертво.
Тривала пробка, яка утворилася на національній магістралі з Пекіна в провінцію Хебей, шокувала світ. Однак, жителі китайської столиці вже давно звикли до епічним заторів. Місто оточують шість кільцевих доріг, в ньому самому багато автомагістральних і урядових обмежень на використання машин, але не дивлячись на це, містобудівники не встигають за величезним припливом нових авто. А їх купують досить велика кількість 20-ти мільйонного населення Пекіна. Причому, багато в перший раз сідають за кермо. За даними статистики, в день купується більше 2 тисяч залізних коней.

У Сан-Паулу - постійні пробки на дорогах Тому зараз майже 70 відсотків пекінських водіїв зізнаються, що час від часу вони просто не витримують заторів і повертаються додому. Майже всі автолюбителі Пекіна сказали, що пробки позначаються на їх продуктивності на навчанні або на роботі. А ось звичайна людина майже годину часу простоює в пробках, добираючись на роботу. У Пекіні намагаються вирішити спільну проблему досить нестандартним способом: величезними автобусами на сонячних батареях, які підносяться над пробками.
пішки швидше
Не відстає від китайської столиці і російська. Тут гігантські пробки скупчуються щодня. Середній період очікування руху в пробках дорівнює двом з половиною годинах. І тут причина не тільки в величезному потоці авто, але і в дорожніх, погодних умовах і через людський фактор. Російське міністерство транспорту каже, що щороку погані дорожні умови руху призводять до втрати понад 12-ти мільярдів доларів. Ця цифра вище, ніж ВВП Ісландії. А рівень смертності на дорогах Росії в два рази вище, ніж в Європейському союзі. І це при тому, що кількість авто в Росії менше в три рази.

Великі пробки в Москві - часте явище Питання з пробками намагалися вирішити не один раз в Кремлі. Однак, з огляду на факт, що дорожня інфраструктура Росії стоїть на 11 місці в світовому рейтингу, а бюджетні витрати на цю статтю не ростуть, проблема не рухається з місця. Тим часом, столиці потрібно як мінімум 420 кілометрів нових доріг. За даними досліджень, за кілька останніх років майже половини москвичів виявлялася в пробках, які тривали три і більше годин. Цифра вражаюча, і варто додати, що в Москві щодня трапляється близько 650 пробок.
дорожній кошмар
Привід потрапити в дорожній анти-рейтинг з'явився і у Мехіко. У 2006 році одиничний політичний процес спровокував пробку в півмільйона автомобілів.
Кошмар Північної Америки, на думку деяких, забиті швидкісні автостради Лос-Анджелеса. Але це виявилося не так. Мехіко майже в 4 рази гірше для людей, які пересуваються на машинах. У столиці Мексики воістину дарвінівський підхід до водіння, адже в місті гинуть щороку близько 1,5 тисячі пішоходів. Незважаючи на починання скоротити транспортні затори, які утворюються через малу кількість доріг і великого числа людей, в Мехіко водії все одно скаржаться на транспортну обстановку. І заявляють, що затори отруюють їх життя. Більше половини автолюбителів запевняють, що пробки ростуть на вулицях, які розпланували ще ацтеки.
Найбільша пробка в Москві До речі, погіршують стан справ в Мехіко постійні вуличні протести. Їх кожен день проходить по вісім і більше штук. Люди забивають і без того складні вулиці. До слова, в місті є навіть спеціальний сайт, де повідомляється про всі протестах і ймовірностей пробок, які від них утворюються.
Світовий рекорд
У міста є світовий рекорд по довжині пробки. Він народився 9 травня 2008 року. Тоді затор простягнувся на 265 кілометрів.
Багато гостей Сан-Паулу можуть здивуватися, чому майже всі водії займаються за кермом незвичайними справами, а саме, голінням, переглядом кіно і іграми в приставку. Трапляється це через те, що жителі постійно виявляються в 3-4 годинних пробках. Вони в середньому розтягуються на сто і більше кілометрів. Тому і водії розташовуються в своїх авто, як вдома. Дороги 20-мільйонного Сан-Паулу не справляються з потоком машин, а міська влада не вживають серйозних зусиль, щоб виправити ситуацію. Розтягнутий, швидко зростаючий, децентралізований місто, який займає 7700 квадратних кілометрів, страждає від зайвих пробок через відсутність функціонуючих кільцевих автодоріг. Причина пробок - дачники? Автозаторами не можуть скоротити спеціальні смуги для автобусів, система обмеженого використання машин і постійно зростаюча кількість станцій метро. Пробки щороку позбавляють скарбниці 2,3 мільярда доларів. Тому жахливе транспортне положення перетворило Сан-Паулу в місто, де влаштувався другий за величиною в світі парк вертольотів.