Вночі був атакований Skype відомих блогерів

Anonim
Постраждали Антон Носик та Ілля Варлаама.
Минулої ночі у двох відомих блогерів країни одночасно був зламаний месенджер skype, про що вони повідомили в ЖЖ.Як написав відомий блогер dolboeb або Антон Носик, у нього зламали Skype з використанням якоїсь принципової уразливості сервісу, що дозволяє третім особам отримати код для зміни пароля до будь-якого аккаунту на довільно обраний поштову адресу, без злому сервісу і без підбору паролів. Блогер вже розібрався в ситуації і пише, що "методика цілком собі робоча".

Антон Носик Те ж саме виявив і популярний блогер zyalt або Ілля Варлаама. Він прокинувся вранці, а на пошті повідомлення, що якийсь лиходій поміняв у нього на скайпі пароль. Виявився механізм, який дозволяє вкрасти всі облікові записи, якщо відомий логін пошти жертви. Як зробив висновок блогер, єдиний спосіб захиститися на даний момент це зареєструвати новий нікому не відомий e-mail адресу і змінити через сайт скайпу основний e-mail облікового запису на новий.

Блогер Варлаама У світлі того, що нині в нашій країні увага до блогерам підвищений, то нічого дивного немає. Блогери - це впливові ЗМІ, а їх особисті месенджери, ймовірно, цікаві певним особам. Залишається слідувати порадам постраждалих блогерів, а ще звернути увагу на обслуговування комп'ютерів. Зайві способи захисту і порядок в системі комп'ютера не зашкодять.
"Ось так я жертвою і став. Мені пощастило - лиходій виявився добрим і не поміняв пошту, не вилучив контакти і нікому нічого не писав, так що я легко повернув собі доступ назад", - пише zyalt.
У редакції вважають, що якщо людина увійшла зі свого комп'ютера у Всесвітню Мережу, він уже мало від чого захищений і треба бути готовим до будь-яких несподіванок.