Джеремі Кларксон - біографія, фото, особисте життя, дружина, сім'я, зростання 2019

Anonim

Біографія Джеремі Кларксона

Джеремі Чарльз Роберт Кларксон - екс-фронтмен популярного автомобільного шоу на ВВС Top Gear ( «Вища передача») та провідний нового автошоу оригінального формату The Grand Tour ( «Гранд тур»), трансльованого в інтернеті на Amazon Prime, колумніст The Sunday Times, The Toronto Star, The Sun, а також автор ряду книг по автомобілізму.

Символ автомобільного шоу Top Gear Джеремі Кларксон

дитинство

Майбутній відомий телеведучий і журналіст з'явився на світ 11 квітня 1960 року в Донкастері, місті, розташованому на півночі Англії в графстві Саут-Йоркшир. Його батько був роз'їзним торговельним агентом, мама - викладачем образотворчого мистецтва.

Джеремі Кларксон в дитинстві і зараз Коли прийшов час відправляти синочка в школу, батьки продали свій бізнес з продажу «tea cosies», спеціальних чохольчиком на чайник, і віддали Джеремі в приватний навчальний заклад, не маючи жодного уявлення, де здобудуть кошти для подальших внесків за навчання . Але проблема незабаром була вирішена: коли вони подарували на Різдво йому і його сестрі Джоани зроблені власноруч фігурки ведмедика Паддінгтона, персонажа широко відомої серії книг сера Майкла Бонда, іграшки виявилися такими привабливими, що їх шиття стало стабільним джерелом доходу сім'ї.

Мама Джеремі Кларксона і зшитий нею ведмедик Паддінгтон В результаті рідні змогли оплатити навчання сина в престижних школах. Спочатку він відвідував місцеву Hill House School, пізніше - школу з п'ятивікової історією, розташовану в селі Repton і славиться рівнем викладання. Однак, за словами Джеремі, він був там «глибоко нещасний», хуліганив і в підсумку був виключений за погану поведінку.

Будинок, в якому пройшло дитинство Джеремі Кларксона З 12-ти років Джеремі працював на радіо ВВС, граючи роль одного з персонажів підготовчої школи в адаптації романів Ентоні Бакерідж, поки у нього не відбулася ломка голосу. Потім, закінчивши школу, він пройшов підготовку в якості журналіста в провідній медіа-компанії графства - the Rotherham Advertiser - і почав писати для видань регіональної преси. У 1984 році разом з журналістом Джонатаном Гиллом він заснував Motoring Press Agency, яке займалося проведенням дорожніх випробувань на замовлення місцевих таблоїдів автомобільної спрямованості.

Молодий Джеремі Кларксон (1984 рік)

Кар'єра телеведучого. Top Gear і інші проекти

Першою серйозною роботою молодого журналіста на телебаченні була його участь в тележурналі Top Gear (1988 по 2000). У жовтні 2002 року дане телешоу було перезапуститься в новому форматі. Згодом Джеремі (поряд з співведучим Мейем і Хаммондом) вдалося перетворити його в одну з найприбутковіших і популярних програм, що мають численну (близько 350 мільйонів чоловік) аудиторію шанувальників. Ретрансляція програми здійснювалася по всьому світу і охоплювала понад сто країн. Top Gear: Запорожець VS Майбах Журналіст, лауреат американської телепремії Emmy-2005 і британської NTA-2007, прославився також участю в гонці до північного магнітного полюса Землі. При цьому він з Джеймсом Мейем рухався на авто, а Річард Хаммонд - на собачій упряжці. В результаті Кларксону і Мейю вдалося вирвати перемогу і стати першими людьми, які досягли цієї точки на земній поверхні на машині. Цьому подорожі був присвячений спецвипуск програми Top Gear: Polar Special.

У 2007 провідні Top Gear підкорили Північний полюс Паралельно з Top Gear журналіст був ведучим багатьох ток-шоу, включаючи «Автомобіль року», «Битви роботів», «Кларксон», «Світ двигунів», «Швидкість», брав інтерв'ю у відомих політиків, музикантів та інших публічних персон. Він вів газетні колонки, писав книги, демонструючи неабиякий розум і ерудицію, представляв експертні оцінки і власні погляди в передачах, що охоплюють, крім автомобілізму, питання історії і техніки.

Джиммі Кларксон протестував тисячі автомобілів Наприклад, в 2007 році вийшов в ефір його документальний фільм про небезпечну і надзвичайно неймовірною спецоперації «Рейд на Сен-Назер», проведеної силами британських командос і королівського флоту в роки Другої світової війни. Не менш захоплюючим був розповідь ведучого про надзвуковому винищувачі-перехоплювачі Lightning, одному з найбільш незвичайних і видатних літальних апаратів в історії авіабудування Сполученого королівства. Розробник літака English Electric першу його модифікацію випустив в середині 1950-х років.

«Золотий склад» Top Gear: Кларксон, Хаммонд і Мей

Звільнення Джеремі Кларксона

У березні 2015 року провідний, перебував на посаді лідера та ідейного натхненника шоу Top Gear понад чверть століття, був звільнений з Бі-бі-сі з причини неетичної поведінки - він образив і вдарив продюсера проекту Ошин Таймоні в готелі Simonstone Hall в Північному Йоркширі, нібито обурившись відсутністю гарячого харчування для співробітників в кінці знімального дня.

У 2015 році Джеремі Кларксон став безробітним Після інциденту більше мільйона шанувальників передачі підписали звернення до керівництва корпорації з проханням відновити телеведучого на посаді, однак рішення залишилося незмінним. Співведучі Кларксона вирішили також не продовжувати контракт з Бі-бі-сі.

Особисте життя Джеремі Кларксона

Телеведучий був одружений двічі. Першою його дружиною в 1989 році стала Олександра Джеймс. Їх шлюб тривав лише півроку. Дівчина залишила чоловіка заради одного з його друзів.

Джеремі Кларксон і його перша дружина Через 4 роки він одружився на Френсіс Кейн, яка була його менеджером. У пари з'явилося троє дітей - в 1994 році народилася Емілі, через 2 роки Фінлі і в 1998-му Катя. Повідомлялося, що в 2007 році на Різдво Олександра подарувала чоловікові один з найпрестижніших лімузинів Mercedes-Benz 600.

Джеремі Кларксон і Френсіс Кейн У 2010 році провідний добився судової заборони на скандальні публікації його першої дружини щодо того, що їх сексуальні відносини нібито тривали і після його вступу в другий шлюб. У квітні 2014 року його друга дружина подала на розлучення. 10 фактів з біографії Джеремі Кларксона Зірка телеекрану володіє неймовірним знанням британських доріг і цифр, названим в мас-медіа буквально «страхітливим».

Ведучий Top Gear вболіває за «Челсі» Він є великим шанувальником рок-груп Pink Floyd, Genesis, Supertramp, Curved Air, а також футбольного клубу «Челсі».

Джеремі Кларксон зараз

Восени 2016 року у платформі стрімінгового сервісу Amazon Prime вийшло нове шоу Джеремі Кларксона під назвою The Grand Tour. Його формат давав можливість безпосередньої участі в передачі людям з різних країн. Причому квитки для всіх бажаючих поширювалися по лотереї.

Назвіть The Grand Tour новим Top Gear і не помилитеся Працюючи над підвищенням рейтингу свого нового дітища, у вересні 2016 року колишній телеведучий ВВС організував знесення свого старого будинку, розташованого в його маєток поруч з графством Оксфордшир, але не звичайним способом, за допомогою бульдозерів, а звернувшись в компанію, що займається підривними роботами. Феєричний процес знесення шляхом вибуху став ключовим епізодом третього випуску передачі, яка вийшла в ефір 2 грудня. The Grand Tour: Офіційний трейлер В листопаді був запущений черговий проект невтомних ентузіастів: Кларксона, Хаммонда і Мейя, - соцмережа для автомобілістів Drivetribe. В його рамках дана можливість створення профільних груп простими користувачами, публікації текстів, фото, відео.