Свято дитинства для дагестанських дітей-сиріт

Anonim
1 червня, в Міжнародний день захисту дітей, Міністерство праці та соціального розвитку проводить ряд заходів в підвідомчих установах, розташованих в Махачкалі. Республіканське громадський рух "Дагестан без сиріт" домовилося про безкоштовні обіди для дітей 3 червня. У республіканському Центрі соціальної допомоги сім'ї та дитині на проспекті Амет-Хана Султана в рамках заходу "Чарівний світ дитинства" пройде конкурс малюнка на асфальті, крім цього відбудеться також святковий концерт. А в Республіканському центрі для дітей та підлітків з обмеженими можливостями, розташованому на проспекті Гамидова, пройде урочистий захід "Ми мріємо про дружбу". У соціальному притулку для дітей і підлітків на проспекті Акушінского також пройде святковий концерт. Вихованці цього закладу, що проходять реабілітацію, візьмуть участь у фестивалі "Усе найкраще дітям", який буде проводитися в Соціально-реабілітаційному центрі для неповнолітніх.
Крім того, очікується проведення благодійного концерту за участю зірок російської естради в банкетному залі "Європа" або "Східна пальмира". Організаторами заходу є представники Державної Думи і московські організації.
Директор республіканського громадського руху "Дагестан без сиріт", Раісат Османова, повідомила, що їх громадська організація також готує серію заходів приурочених до "Міжнародного дня захисту дітей". Так 3 червня в Махачкалу з усіх районів республіки будуть запрошені сироти - всього 305 чоловік. Приїдуть також молоді мами з дітьми - випускниці дитячих будинків. Рух домовилося з власниками низки столичних ресторанів і кафе, які погодилися за свій рахунок організувати безкоштовні святкові обіди для сиріт.
У дитячому розважальному центрі "амиленом" в розпорядження 40 дітей будуть надані гри в "лабіринті" і ігрові автомати, а крім того дітей тут нагодують обідом. Інша група дітей проведе час в "Бейбі-клубі". Ресторани "Апрель", "Кампус", "Галерея", "Галактика" та інші запросять на обід по 40-60 сиріт. А о 12 годині в Російському драматичному театрі приїжджим дітям-сиротам покажуть безкоштовну театральну постановку.
Османова також розповіла про недостатнє фінансування опікунських сімей. За її словами, якщо на утримання однієї дитини-сироти в державних дитячих будинках і школах інтернатах виділяється 15-20 тис. Рублів, то тим же сиротам в опікунських сім'ях виділяється 4 тис. Рублів.
Додамо, що за даними на 1 січня 2011 року в Дагестані на обліку перебувають приблизно 6400 осіб. З них 1080 сиріт усиновлені або знаходяться в опікунських сім'ях.