Французькі вчені не рекомендують носити бюстгальтер

Anonim
Вчені дано досліджують пікантну деталь жіночого гардеробу. І проти застосування бюстгальтерів виступили французькі автори дослідження. Вони вважають, що значимість бюстгальтера для форми жіночих грудей сильно переоцінена.
Більш того, сам ефект від носіння бюстгальтера виявляється прямо протилежним тому, що жінки від нього чекають. Вважається, щоб груди не обвисає, жінкам обов'язково треба носити бюстгальтери. За твердженням виробників білизни, правильно підібраний елемент гардероба гарантує підтягнутий бюст. Власницям великих грудей він дозволяє помітно знизити навантаження на спину. Але ось вчені з цією думкою категорично не згодні.
Доктор Жан-Дені Руйон з університету Безансона, який більше 15 років досліджував проблеми, пов'язані з бюстом, каже: «З медичної, анатомічної і фізіологічної точки зору, груди зовсім не отримує користі від того, що за допомогою бюстгальтера на неї набагато менше діють сили гравітації. І навіть, навпаки, через нього груди буде більш отвисшей ».
У дослідженні взяли участь 130 жінок до 35 років. Одна з учасниць навіть заявила, що кілька років тому вона назавжди відмовилася від бюстгальтера, і зараз вона має ліпшу постава, значно зменшилися болі в спині.
Раніше американські вчені довели, що жінки, які надягають бюстгальтер під одяг і не знімають його по 12 годин на добу, приблизно на 10% більше схильні до раку грудей, ніж дівчата, взагалі відмовилися від нього. А у любительок нижньої білизни, які його не знімаю і вночі, ймовірність захворювань молочної залози зростає до 125 раз.
Небезпека утворення злоякісних пухлин саме в молочних залозах висока, тому будь-якій жінці рекомендується періодично проходити обстеження, щоб виявити новоутворення. І за відгуками багатьох гінекологів, раннє виявлення таких пухлин в половині випадків дозволяє вилікувати страшну хворобу, а в 25% обійтися без будь-якого хірургічного втручання. Але виявити захворювання на початковій стадії самій жінці дуже складно. І тому мамологи "СМ Клініка" в Москві пропонують жінкам пройти обстеження сьогодні в рамках акції з назвою "Рання діагностика раку молочної залози".

Відмовившись від бюстгальтера, можна зменшити болі в спині

Раннє виявлення пухлин дозволяє вилікувати страшну хворобу Постійні обстеження, консультації досвідченого мамолога, профілактичні огляди дозволяють попередити виникнення раку молочної залози - дуже поширеного онкологічного захворювання у представниць слабкої статі.У цій клініці є все необхідне для отримання широкого спектру даних про загальний стан організму. А постійне спостереження дає відмінну можливість спостерігати всі процеси в динаміці. Доктора клініки в Москві налаштовані завжди оптимістично. До того ж всі пацієнтки позитивно відгукуються про кваліфікацію, можливості лікарів клініки, в руках яких є сучасне обладнання та нові знання, великий досвід діагностики та лікування.
"Рання діагностика раку молочної залози" включає в себе первинну консультацію у мамолога, УЗД молочних залоз і периферичних лімфатичних вузлів, генетичне дослідження BRCA1 і 2, прийом аналізів на онкомаркери РЕА та СА-15-3, повторну консультацію лікаря-мамолога за результатами обстеження. Основні елементи комплексного дослідження - це УЗД, генетичне дослідження і всі аналізи на онкомаркери - є безпечними і інформативними елементами діагностики, яка дозволяє оцінити реальний стан жіночих тканин і зафіксувати найрізноманітніші відхилення.

Скринінгові дослідження дають можливість виявити схильність до появи раку грудей Варто сказати, що УЗД вже давно стало звичним способом дослідження. Скринінгові дослідження - аналіз на онкомаркери - дають унікальну можливість виявити схильність до появи раку грудей. І генетичні дослідження включають аналіз мутацій в генах, який дозволяє визначити наявність саме спадкових форм раку.
Отже, комплексне мамологічне обстеження виявить будь-яку злоякісну пухлину на ранній її стадії розвитку, визначить схильність до розвитку захворювання і вживе всіх необхідних профілактичних заходів.