Goodyear на автосалоні в Женеві представив концепт-шину для SUV

Anonim
Компанія Goodyear на автошоу в Женеві представила свої новітні досягнення в сфері створення автомобільних шин для позашляховиків і кросоверів. Найбільший світовий виробник шин показав своє нове бачення самого поняття шин для SUV.
У сучасному світі творці цього виду продукції прагнуть урізноманітнити як технічні характеристики випускаються покришок, але і зовнішній вигляд і навіть колір. Ексклюзивні білі шини, наприклад, будуть незамінні для роботи в умовах суворої чистоти на фармацевтичних підприємствах і всюди, де неприпустимі чорні смуги, які можуть залишати стандартні гумові покришки. Ексклюзивними в квадраті можна назвати кольорові покришки. Ось вони дійсно кого завгодно можуть вразити і здивувати. Автовласникам, які проти того, щоб опинитися в центрі уваги, не потрібно більше турбуватися про неонової підсвічуванні або аерографії на кузові, досить придбати таку новинку.
Що стосується Goodyear, то нею, з метою підвищення ефективності позашляховиків, була прийнята радикально нова концепція шин - а саме - їх проектування з двох різних кілець, розділених поглибленням для стоку води і бруду.

У Женеві Goodyear показав концептуальну шину для SUV Зовнішнє кільце займає близько двох третин ширини доріжки і має трохи більший діаметр, ніж внутрішнє кільце.Воно має в основному гладкою поверхнею з канавками для сходу води. Пружно текстурована поверхня підвищує його зчеплення з дорогою. Це зовнішнє кільце здійснює контакт з дорогою, коли транспортний засіб рухається по гладкій бруківці. Воно більш вузьке, ніж шини стандартних машин цього класу, тому забезпечує поліпшену паливну економічність - зменшено пляма контакту, отже і опір коченню, що призводить до зниження витрати палива і викидів вуглекислого газу.
Менший діаметр внутрішнього кільця забезпечує його вступ в контакт з дорогою тільки тоді, коли її поверхня буде м'якою, тобто, в разі бруду або піску. Більш потужні рифлення на поверхні цього кільця забезпечать необхідне тягове зусилля. При цьому Goodyear конструктивно забезпечив кожне кільце власну повітряну камерою. Якщо одне з кілець отримує прокол, в другому повітря зберігається, і автомобіль може продовжувати рух.
В результаті, новинки отримали високі оцінки в системі нового європейського стандарту, який вважає найбільш принципово важливим зчеплення з дорогою, рівень шуму і витрата палива.
Відмінною якістю відрізняються і німецькі шини. За статистикою найчастіше на автомобілях переможців престижних змагань виявляються саме вони. І себе виправдовує спільну думку про те, що німецьке - значить якісне.
Редакція інформує, що в Женеві демонструються також шини з вмонтованими в них мікрочіпами, здатними передавати інформацію про стан гуми.