Ілля Авербух - фото, біографія, особисте життя, дружина, зріст і вагу 2019

Anonim

Біографія Іллі Авербуха

Ілля Авербух - знаменитий російський фігурист, що виступав в дисципліні танці на льоду в парі з Іриною Лобачовою. Разом їм вдалося стати срібними призерами Олімпійських ігор в Солт-Лейк-Сіті (2002), а також чемпіонами світу (2002) і Європи (2003). Закінчив спортивну кар'єру в 2003 році.

На фото: Ілля Авербух Критики і глядачі завжди особливо відзначали емоційність і артистизм Авербуха на льоду, які аж ніяк не заважали йому технічно виконувати всі елементи. Зараз Ілля Авербух - успішний хореограф, постановник і продюсер льодових шоу і телевізійних передач, пов'язаних з фігурним катанням.

дитинство

Виходець з інтелігентної єврейської сім'ї Ілля Авербух народився в Москві 18 грудня 1973 року. Батько, Ізяслав Наумович, талановитий інженер-винахідник, працював на заводі «Компресор», паралельно викладав математику в одному зі столичних технікумів. Мама, Юлія Марківна, за фахом мікробіолог, але після народження Іллі влаштувалася працювати в дитячий сад музичним працівником, щоб бути ближче до сина. У сім'ї є ще один син, Данило, який став чемпіоном Європи з фехтування рапірою.

Ілля Авербух в дитинстві Ілля не раз зізнавався, що своїми творчими здібностями він в першу чергу зобов'язаний мамі, яка до сих пір залишається великою фантазеркою і вигадницею і допомагає йому ставити номери для льодових шоу і вистав. Як практично в будь-який єврейській родині, батьки Іллі рано стали думати, куди віддати сина для його гармонійного всебічного розвитку. Сам Ілля обожнював грати з хлопцями у футбол, але ця гра здавалася його родичам занадто простакуватою і дворової. Займатися музикою хлопчик відмовлявся навідріз, тому на сімейній раді було вирішено записати його на фігурне катання. Незважаючи на явні здібності, п'ятирічний Ілля спочатку займався без особливого завзяття, і незабаром навіть був відсторонений від тренувань. Але мама, яка дуже любила дивитися по телевізору виступи фігуристів, твердо вирішила зробити з сина олімпійського чемпіона і почала підшукувати йому гідного тренера.

Перші кроки в фігурному катанні

Першим наставником Авербуха стала Жанна Громова, яка взялася виховувати з нього спортсмена-одиночники. Хлопчик швидко став показувати відмінні результати і вже в сім років виграв свій перший дитячий турнір. У 12 років він почав різко зростати, що не кращим чином вплинуло на його стрибучість, тому було вирішено перевести Іллю з одиночного в парне катання.

Починав Ілля Авербух в парному катанні з Мариною Анісіна Хлопчика поставили в пару з Мариною Анісіна, а тренувати хлопців взялися Геннадій Аккерман і Наталя Дубинська. Юні спортсмени двічі ставали чемпіонами світу на змаганнях для юніорів (у 1990 і 1992 роках) і подавали великі надії на олімпійські медалі.

Ілля Авербух змінив Анісіна на Ірину Лобачову Однак Авербух втомився терпіти примхливий характер партнерки і в підсумку змінив її на Ірину Лобачову, до якої до того ж відчував романтичні почуття. Через три роки фігуристи одружилися, і в цьому ж році разом зі своїм тренером Наталею Линичук і її чоловіком Геннадієм Карпоносову, яких запросили попрацювати в Штатах, переїхали за океан.

Спортивні досягнення

Після розвалу СРСР це була чи не єдина можливість для російських фігуристів домогтися успіху. Хлопці жили в студентському гуртожитку, тренувалися по ночах і вели досить замкнутий спосіб життя. Але незважаючи на всі труднощі, за п'ять років в Америці, Ірина та Ілля значно виросли в професійному плані і неодноразово ставали призерами чемпіонатів Росії, а на Олімпіаді-98 в Нагано стали п'ятими.

Пара Ірина Лобачова та Ілля Авербух на льоду За півроку до Ігор в Солт-Лейк-Сіті Ірина травмувала коліно, через що фігуристи пропустили всі етапи Гран-Прі. Незважаючи на це, Лобачова та Авербух взяли друге місце (поступившись парі Марини Анісіна і Гвендаль Пейзера, які виступали за Францію), а їх оригінальний танець «Маска Зорро» став одним з найяскравіших виступів парних фігуристів на тій зимовій Олімпіаді. Ірина Лобачова та Ілля Авербух на ОІ-2002 в Солт-Лейк-Сіті У тому ж році вони стали перемогли на чемпіонаті Європи і завоювали срібні медалі на ЧС, після чого оголосили про завершення кар'єри. Іллі вже давно хотілося спробувати себе і в інших сферах, тому він без жалю сховав ковзани на антресолі. Правда, ненадовго.

Відхід зі спорту: новий етап

Трохи попрацювавши на телебаченні в якості кореспондента і коментатора спортивних програм, Авербух зрозумів, що потрібно займатися тим, що виходить у нього найкраще, тому незабаром приступив до створення першого в Росії льодового шоу, ідею якого виношував уже кілька років.

У 2003 році Ілля Авербух з командою закінчили роботу над дебютним проектом «Льодова симфонія» У 2003 році Ілля з командою закінчили роботу над його дебютним проектом «Льодова симфонія», з яким Авербух відправився в тур по містах Сибіру. Незважаючи на відсутність досвіду в організації подібних заходів, Ілля був абсолютно впевнений в успіху і не помилився. Глядачам не терпілося побачити улюблених спортсменів у видовищному поданні, а фігуристам, змушеним залишити великий спорт, випала нагода займатися улюбленою справою за гідну оплату.

У 2004 році в Москві відбулася прем'єра льодового вистави Авербуха «Разом і назавжди» Поступово Авербух обзавівся професійною командою і поставив організацію льодових шоу на потік. У 2004 році в Москві відбулася прем'єра льодового вистави «Разом і назавжди», на яку прийшли вісім тисяч глядачів. Компанія Авербуха стала займатися організацією і інших проектів, так чи інакше пов'язаних з фігурним катанням, а в 2006 році отримала пропозицію вперше зробити шоу подібного роду на телебаченні.

Ілля Авербух в шоу «Зірки на льоду» Так, спочатку з'явилося шоу «Зірки на льоду», назва якого пізніше було вирішено змінити на «Льодовиковий період».Видовищний телевізійний проект, в ході якого зірки кіно і шоу-бізнесу ставали на лід в пари з олімпійськими чемпіонами, був зустрінутий глядачами з величезним захопленням і став одним з найбільш рейтингових на головному федеральному каналі.
У різний час переможцями шоу ставали Тетяна Навка і Марат Башаров, Валерія Ланська і Олексій Ягудін, а Авербух за таке вдале ТВ-шоу в 2008 році був нагороджений премією ТЕФІ.

У 2010 році Ілля Авербух презентував перший вітчизняний мюзикл на льоду "Вогні великого міста» У 2010-му Авербух презентував перший вітчизняний мюзикл на льоду "Вогні великого міста», а через чотири роки брав активну участь в підготовці відкриття Зимових Ігор у Сочі. Після завершення Олімпіади він організував в порожньому льодовому палаці «Айсберг» грандіозне шоу «Кармен», яке два роки йшло з незмінними аншлагами. У 2017 році його змінив льодовий спектакль «Ромео і Джульєтта», який спочатку став однією з «пам'яток» чорноморського курорту, а потім підкорив і інші російські регіони, в тому числі Москву і Санкт-Петербург.

Ілля Авербух на шоу «Льодовиковий період. Діти »У 2018 році на Першому каналі вийшов« Льодовиковий період. Діти », в якому зовсім юні фігуристи демонструють свої унікальні здібності. Ведучими шоу стали багаторазова чемпіонка світу та срібний призер Олімпіади в Пхенчхані Євгенія Медведєва і олімпійський чемпіон Солт-Лейк-Сіті Олексій Ягудін. Авербух також не з чуток знайомий з кінематографом: він знявся в чотирьох картинах, виступив продюсером серіалу «Жаркий лід» (2008) з Катериною Гусєвої та Романом Костомаровим. Ілля є творцем російської версії італійського льодового шоу «Winx на льоду», провідна роль в якому дісталася Ірині Слуцької. Ілля Авербух на ток-шоу «У точку! Персона »

Особисте життя Іллі Авербуха

У 1995 році Ілля став чоловіком своєї партнерки на льоду і в житті Ірини Лобачовою і поїхав тренуватися з нею в Америку. Завоювавши в 2002-му олімпійське срібло, подружжя завершили спортивну кар'єру, а через два роки у них народився малюк Мартін.

Ілля Авербух і його колишня партнерка на льоду і в житті Ірина Лобачова На жаль, народження сина не змогло скріпити шлюб, який з часом став тріщати по швах. Ірину не влаштовували постійні роз'їзди чоловіка, до того ж до неї стали доходити чутки про його зради. У 2007 році Авербуха запідозрили в романі з Алісою Гребенщикової, що поставило остаточну крапку в їх з Лобачовою сімейного життя.

Ілля Авербух з сином При цьому Ілля залишається зразковим батьком і намагається якомога більше часу приділяти синові. Інтерв'ю Іллі Авербуха

Ілля Авербух зараз

Ілля Авербух активно продовжує свою творчу і продюсерську кар'єру. У 2018 році за країні марширували його шоу «Ромео і Джульєтта», де блискуче шекспірівську трагедію на льоду розігрували такі зірки фігурного катання, як Олексій Ягудін, Роман Костомаров і Тетяна Тотьмяніна. Ілля Авербух про льодовому шоу «Ромео і Джульєтта» Після успішного виступу фігуриста Дмитра Алієва на Олімпіаді в Кореї Ілля Авербух став його хореографом, про що заявив пресі в кінці травня 2018 року.