Василь Голубєв (губернатор Ростовської області) - біографія, освіту, сім'я, фото 2019

Anonim

Біографія Василя Голубєва

Василь Юрійович Голубєв - губернатор Ростовської області, раніше - віце-губернатор Московської області.

Глава адміністрації Ростовської області Василь Голубєв

Дитинство і юність Василя Голубєва

Василь Голубєв з'явився на світ 30 січня 1957 року в родині шахтарів. Батько і мати - Юрію Івановичу та Катерина Максимівна - жили і працювали в селищі Шолоховське. Тут же Василь Юрійович закінчив середню школу № 8. На вихідні і канікули він їздив до бабусі на станицю Єрмаковського, де, до речі, і народився.
Ростов Голубєв в перший раз побачив в 13-річному віці.Тоді батько-шахтар узяв його з собою на футбол, а після матчу вони гуляли по місту, і маленькому Голубєву, що приїхав з крихітного селища, Ростов здався неосяжних. Однак своєї маленької батьківщиною політик завжди вважав будиночок, де народився, де щоліта його зустрічали бабуся і дід. Губернатор Василь Голубєв про своє дитинство Після закінчення школи Голубєв провалив вступні іспит до ВНЗ, тому в 1974 році влаштувався на першу в своєму житті роботу. Він пішов по стопами батьків - став слюсарем на шахті «Шолоховская». Однак пропрацював там недовго - рік потому Василь Юрійович успішно вступив до Московського університету управління.

Політична кар'єра Василя Голубєва

Закінчивши інститут, Василь Юрійович влаштувався старшим інженером (потім піднявся до начальника відділу експлуатації) на Відновскій вантажне автотранспортне підприємство. Цьому підприємству він віддав 3 роки - працював там з 1980 по 1983. Звільнившись, він присвятив весь час партійної діяльності в рядах КПРС.
У 1990 році його обрали головою Відновскій міської Ради народних депутатів, після чого його політична кар'єра пішла вгору. Уже в листопаді 1991 року його призначили на посаду глави Ленінського району Московської області. Потім, на перших виборах глави району 1996 року, Голубєв здобув перемогу і зайняв крісло глави Ленінського району.

Василь Голубєв в молодості Уже в 1999 році Василь Юрійович був призначений віце-губернатором Московської області при губернаторі Анатолії Тяжлова. У листопаді 1999 року Анатолій Тяжлов прийняв рішення балотуватися на пост губернатора Підмосков'я і в зв'язку з передвиборною компанією покинув пост губернатора. 19 листопада Василь Голубєв став тимчасово виконуючим обов'язки губернатора Московської області.
Однак на виборах губернатора Московської області переміг Борис Громов. 19 квітня 2000 року Василя Голубєв був призначений першим віце-прем'єром в уряді Московської області. У грудні 2003 року Голубєв знову очолив Ленінський район і займав цю посаду аж до 2010 року, до того моменту, коли партія «Єдина Росія» висунула його кандидатуру на пост губернатора Ростовської області. Губернатор Ростовська області Василь Голубєв: відверто про себе 15 травня 2010 президент РФ Дмитро Медведєв вніс кандидатуру Голубєва в Законодавчі збори Ростовської області для призначення його на посаду губернатора Ростовської області. 21 травня його кандидатуру схвалили.

Інавгурація губернатора Василя Голубєва 14 червня 2010 закінчився термін служби його попередника Володимира Чуба, Голубєв прийняв повноваження губернатора Ростовської області. У 2011 році він переміг у виборах в Держдуму, але відмовився від мандата.

Особисте життя Василя Голубєва

Василь Юрійович одружений. Так як Василь Голубєв відбувається з козацької родини, одружившись, перш за все він присвятив свою новоспечену дружину - Ольгу Іванівну - в козаки. Тепер, проїжджаючи річку Швидка, Василь Юрійович завжди нагадує дружині, що тут почалася їхня спільна життя. Весілля зіграли в рідному селищі Шолоховське, з усією пишністю і розмахом. У дворі рідного будинку ломилися столи, весело гуляла вся рідня. Зараз подружжя Голубевих живе в Аксайському районі Ростовської області.

На фото: губернатор Василь Голубєв з дружиною Ольгою В даний момент Ольга Іванівна Голубєва, займається бізнесом, переважно в Москві і Московській області. Пара виховала трьох дітей. У 1982 році в родині з'явився первісток, Олексій Васильович. Він здобув вищу освіту у Великобританії, займав крісло керівника відділу продажів світлих нафтопродуктів.

Подружжя Голубєви з онуком Потім народилася дочка Світлана. Сьогодні вона володіє ТОВ «Акорд», яке займається книжковою торгівлею, а також ТОВ «Інвестиції і технології».
У 1994 році на шахті «Шолоховская» трагічно загинув молодший брат Василя Голубєва - Віктор Голубєв. Сім'я Василя Юрійовича прийняла тверде рішення забрати 8-річного племінника, Максима Вікторовича, в сім'ю.Хлопчик виріс в теплій люблячої обстановці, пізніше переїхав до Москви, де сьогодні і будує кар'єру.

Василь Голубєв запалює Олімпійський вогонь в Ростові-на-Дону Василь Голубєв є дідусем трьох онуків. Найстарший - це син дочки Тимофій, потім Олексій - син племінника, і наймолодша, Софія, - дочка сина Олексія Васильовича.
Характер у Василя Голубєва спокійний, політик завжди намагається вийти з конфлікту за допомогою компромісу, а ось своїх дітей описує як більш жорстких, упертих і прямолінійних, відзначаючи, що більше всіх характером в нього пішов племінник Максим.
Що стосується хобі, Василь Юрійович захоплюється тенісом, футболом, подорожами, фотографією, гірськими лижами і полюванням.

Василь Голубєв - політик сьогодні

Сьогодні Василь Голубєв успішно справляється з обов'язками губернатора Ростовської області. Згідно Медіарейтинг глав регіонів, складеним в червні 2016 року аналітичною компанією «Медіалогія», Василь Голубєв посів перше місце серед губернаторів Південного Федерального округу.

2016 рік: губернатор Голубєв вітає ФК «Ростов» з перемогою У 2016 році влада Ростовської області вклали понад 2 мільярди рублів у дитячий оздоровчий фонд. Також було збільшено бюджет місцевого ФК «Ростов».