Коли потрібна виписка ...

Anonim
Виписка з реєстру ЕГРЮЛ - документ, необхідний в тисячі і одному випадку!

Виписка з ЕГРЮЛ - папір, без придбання якої не обходиться жоден підприємець.

І, нарешті, виписка з Єдиного Державного Реєстру Юридичних осіб - це вірний довідковий помічник для будь-якого, хто зацікавлений в успіху свого підприємства.

Відповідь на питання: «Що ж це таке?» Надзвичайно простий. У червні 2002 року вийшла Постанова Уряду Російської Федерації «Про Єдиний державний реєстр юридичних осіб» і введений в дію Федеральний закон «Про державну реєстрацію юридичних осіб та індивідуальних підприємців».Саме тоді, влітку 2002 року, всім вже існуючим компаніям було необхідно звернутися в реєструючий орган з відомостями, які згодом вносилися в тільки що з'явився ЕГРЮЛ. Цей реєстр був створений з метою систематизації даних про всі товариства, установах, товариствах, фондах здійснюють свою діяльність на території Російської Федерації. Про те, що фірма числиться в ЕГРЮЛ, говорить наявність свідоцтва про Державну реєстрацію (основного державного реєстраційного номера), який присвоюється в момент реєстрації фірми.

Що таке виписки з ЕГРЮЛ

До деяких з відомостей, що містяться в реєстрі, завжди є доступ, і отримати їх можна у вигляді виписки. Цей документ являє собою перелік даних про компанії, що видається, зазвичай, на декількох аркушах, прошитих і завірених гербовою печаткою податкового органу. Видача виписок з ЕГРЮЛ здійснюється в територіальних податкових інспекціях або ж (якщо Вас цікавить місто Москва) в міжрайонної інспекції МИФНС №46. Для отримання необхідно:

  • Заповнити заяву (при цьому оформити запит можна не тільки на власну організацію, тому що інформація, яка надається у виписці, закритою або секретної не є). Для цього необхідно знати свідоцтва про Державну реєстрацію компанії і її назва.
  • Сплатити державне мито в залежності від терміновості виготовлення виписки (400 або 200 рублів)
  • Якщо Ваші інтереси надає стороння особа, оформити на нього довіреність в двох примірниках (на подачу і отримання виписки) з обов'язковим зазначенням Ваших і його паспортних даних.
  • З'явитися до територіальної податкової або МИФНС №46 для подачі відповідних документів і в призначений день - для отримання виписки.

У виписки з ЕГРЮЛ є термін придатності, проте точно він не визначений. Подібну інформацію варто уточнювати в інстанціях, куди, власне, Ви і надаєте цей документ.