Дослідники впевнені дату смерті можна передбачити на 77%

Anonim
Вченим вдалося скорегувати генетичний тест, який точніше всіх інших, правда не на 100%, але здатний передбачити, чи доживе людина до 100 років. .
Фахівці з Університету Бостона вважають, що цей тест на 77% передбачить перспективи будь-якої людини дожити до похилого віку. Для цього необхідно проаналізувати його геном. За наявністю або відсутністю специфічних генів фахівці відбирають людей, яким не загрожують патології, які підвищують ризик ранньої смерті.
До цього вчені проаналізували спадковий матеріал, взятий більш ніж у 1000 чоловік, які вже встигли відзначити столітній ювілей, при цьому ні у одного з них не було виявлено специфічних генів, що обумовлюють хвороби.
Сенсаційні підсумки дослідження були оприлюднені близько півроку тому. Тоді генетики заявили, що створили універсальний тест для оцінки потенціалу довголіття з точністю до 100%.
Правда на сьогоднішній день відомо, що тоді вчені поспішили з висновками.
У процесі аналізу більшої кількості геномів було з'ясовано, що точність тесту приблизно на чверть нижче. Однак і 77% вже вражаючий результат.
«Звичайно, і цей метод прогнозування далекий від ідеалу, проте кожна людина має право вже в молодості знати, які сюрпризи може піднести його геном в майбутньому. Думаю, якщо вам скажуть, що з точністю до 77% ви можете без чарівних ліків прожити до ста років, ви станете набагато уважніше ставитися до власного здоров'я і екології. Адже багато хто просто не вірить в свої перспективи. А молодь взагалі вважає, що після 40 років життя і закінчується », - вважає професор Паола Себастьяні.