Найпопулярніші видання

Anonim
У кожній країні, в тому числі і в Росії, існує рейтинг найпопулярніших журналів і газет. Є і світовий рейтинг. Кілька видань борються за те, щоб вважатися найпопулярнішим в світі.

Найпопулярніші газети в Росії

У Росії видається чимало газет. Всі вони розраховані на різного читача. Так, є бізнес-газети, суспільно-політичні та газети для масового читача.
Яку читають найбільше є «Комсомольська правда». Заснована ще в 1925-му році, вона не втрачає популярності багато років. Після «Комсомолки» в рейтингу стоїть газета «Аргументи і факти». Вона читається в більш ніж шістдесяти країнах. У 1990-му році цей таблоїд потрапив в Книгу рекордів Гіннеса за те, що його тираж перевищив тридцять три мільйони екземплярів, а кількість читачів перевалила за сто мільйонів.

«Комсомольская правда» за майже сто років існування встановила багато рекордів Третє місце по праву займає «Московський комсомолець», що виходить тиражем один мільйон сімсот сімдесят тисяч примірників.Далі йде «Коммерсант» і видання «З рук в руки». «Коммерсант» по праву можна назвати самим авторитетним виданням Росії. Газета виходить шість разів на тиждень (крім неділі), освячує суспільно-політичне життя в світі, відома діловим блоком.

Найпопулярніші газети і журнали в світі

Популярної в світі вважається видавана в Японії газета з назвою «The Yomiuri Shimbun». Її тираж - чотирнадцять мільйонів екземплярів в день. Це видання досить старе - перший випуск побачив світ в 1874-му році.

Китайська Sichuan Ribao має найбільші тиражі Саме в азіатських країнах газети виходять найбільшими тиражами. Так, китайська газета під назвою «Sichuan Ribao» видається щодня в кількості вісім мільйонів примірників, а ще одна японська газета в кількості дванадцять з половиною мільйонів - мова про газету «Asahi». У Європі паперові видання газет не настільки актуальні, в даний час відбувається спад тиражів. Це пов'язано із зростанням популярності інтернет-газет. Необхідно відзначити вельми популярну ілюстровану газету, яка виходила в Німеччині. Мова про всім відомої «Bild». Її тираж - шість мільйонів екземплярів в день. В Америці найпопулярнішими можна назвати відразу кілька газет - це «New York Post», «The New York Times», «The Wall Street Journal», «Daily News» і ін.
Журнали виходять набагато рідше газет, проте залишаються невід'ємною частиною ЗМІ. Їх тиражі теж нерідко перевищують мільйони. У перших рядах за популярністю «Playboy», який придумав геніальний Х'ю Хефнер, (тираж більше трьох мільйонів), «Newsweek», з тиражем приблизно рівним трьом мільйонам, щотижневий журнал «People», що видається в кількості більше трьох мільйонів шестисот тисяч примірників.

Playboy - легендарний чоловічий журнал «BusinessWeek» - журнал, який аналізує події ділового світу. Він відрізняється сміливими статтями і наявністю власної думки. Це видання друкується п'ятдесят сім разів на рік накладом близько одного мільйона. Мабуть, найпопулярнішим в Америці є журнал «TIME», що розповідає читачам про найбільш відомих особистостей. Його тираж - без малого три з половиною мільйона.

Найпопулярніше видання в світі на сьогоднішній день

У 1922-му році з'явилося видання, що займає сьогодні лідируючі позиції по популярності в світі. Мова про журналі «Reader's Digest». Він освячує безліч тем з найрізноманітніших галузей життя, будучи супутником будь-якої людини.

Reader's Digest - журнал з найбільшим в світі тиражем Тираж цього видання-рекордсмена - понад дванадцять мільйонів примірників. Він виходить в сімдесяти країнах світу (глобально), загальними тиражем до сорока мільйонів примірників. Формат дайджесту вдвічі менше, ніж у звичайного журналу. В основному його читачі - це люди похилого освічені люди. Швидше за все, саме це робить видання настільки популярним і читаним.

The New York Times одне з найвпливовіших видань в світі Серед газет, мабуть, найавторитетнішим, популярним і впливовим визнано американське видання «The New York Times». Це назва відома практично кожному. Кількість видаваних екземплярів в будні дні становить понад мільйон сто тисяч, а в святкові і вихідні дні - більше мільйона шестисот тисяч. У книжкових видань свої шорт-листи. На сайті uznayvse є цікава стаття про найпопулярніші книгах в світі.