Як зберігали продукти до винаходу холодильника

Anonim
Приблизно сто років тому був випущений побутової холодильник.До цього тримали продукти в підвалах і льохах, а у кого їх не було - були змушені йти на хитрощі, які зараз можуть здатися дивними і дивовижними. Щоб в наш час вам не довелося користуватися цими способами - додайте в закладки сайт сервісного центру "Сеттінг Сервіс", фахівці якого оперативно і якісно надають весь спектр послуг по ремонту холодильників на дому в Єкатеринбурзі. Додали? А тепер можна зі спокійною душею і про дивовижних способах зберігання продуктів без холодильника почитати!

З давніх-давен люди застосовували консервування продуктів. Це і копчення, і соління, сушка, в'ялення, варіння в цукровому сиропі. Крім цих способів, були ще й інші, про яких знали далеко не всі. Незважаючи на те, що зараз кожна сім'я в розвинених країнах має холодильник, трапляються ситуації, коли ці знання можуть стати в нагоді. Перерахуємо найцікавіші.

Для тривалого зберігання м'яса і риби їх обсипали саліцилової кислотою. Дуже ретельно потрібно було втирати порошок уздовж кісток, хрящів. Після цього продукти загортали в тканину і зберігали понад два тижні. Перед вживанням необхідно було добре промити м'ясо і рибу. Також застосовували розчин тієї ж кислоти (на склянку води 2 чайні ложки препарату). Його зберігали в темному місці і, при необхідності, обливали їм продукти. Підготовлені таким чином м'ясо і риба зберігалися всього кілька днів. Якщо м'ясо і риба все-таки починали видавати неприємний запах, то їх занурювали в воду, куди кидали березові вугілля і це відбивало запах і неприємний смак.

Той же розчин саліцилової кислоти застосовували для зберігання яєць. Яйця занурювали в нього на пів-години, потім виймали, підсушували на серветці і зберігали після цього цілих пів-року і навіть більше. Розчин саліцилової кислоти застосовували навіть для зберігання вершкового масла. Шматки тканини змочували розчином і загортали в них масло. Перед вживанням таке масло потрібно було сполоснути в проточній воді.

А рослинне масло зберігали дуже цікаво: масло наливали в глечики чи в пляшки з темного скла. На олію наливали трохи горілки і закривали посудину. Горілка перешкоджає проникненню кисню в посудину і тому масло не прогоркает.

Картоплю для тривалого зберігання п'ять хвилин кип'ятили в солоній воді, після чого сушили на повітрі і прибирали в темне прохолодне місце. Картопля зберігав свої смакові якості, не зникав.

Квашена капуста теж може зберігатися дуже довго, буквально до наступного літа. Для цього потрібно тільки увіткнути в бочку з капустою березову палицю!

Навіть печериці зберігали кілька років. Для цього їх заливали розбавленою сірчаною кислотою. Коли потрібно було, гриби діставали, промивали і вживали в їжу.

Багато було способів зберігання такого популярного овоча, як огірок. Вони майже місяць залишалися свіжими, якщо їх тримали одним кінцем в джерельній воді. Воду, правда, доводилося часто міняти. Але, ще довше вони зберігалися, якщо їх поміщали в глиняні горщики і пересипали сухим піском. Горщики з огірками закопували в землю і зберігати таким чином можна було кілька місяців.

Дуже просто видаляли гіркоту в спаржі: в воду, де вона варилася, кидали трохи цукру. Свіжу спаржу зберігали так: її загортали в тісто, тісто обмазували маслом і спаржа не псувалася. Ще один спосіб - це обсипання сумішшю висівок і солі.

У спекотні дні молоко і вершки рятували від скисання додаванням в них вуглекислої магнезії. Для цієї ж мети в посуд з молоком опускали лист хрону. Ще один спосіб пропонував накрити молоко тканиною, обидва кінці якої опущені в воду. Вода випаровувалася і не давала молока закисати. Клопітно, звичайно, але працює!