Аналіз фіскальної техніки. Фіскальний реєстратор для систем автоматизації підприємства.

Anonim
Сучасна торгівля будь-якими товарами і послугами вимагає наявність повного контролю і обліку з боку керуючого даною компанією.

Саме для цих цілей протягом останніх 10 років активно розвивається сфера автоматизації торгівлі і автоматизації сфери послуг. Застосування комп'ютерних систем в торгівлі і сфері послуг дозволяють оперативно реагувати на зміни товарного запасу, будувати звіти продажів, закупівель і загальної рентабельності підприємства. Податкова інспекція, в свою чергу веде контроль обороту грошових коштів. Для такого контролю багатьом підприємствам необхідно використовувати контрольно-касову техніку, або фіскальну техніку. Відмінною особливістю даного типу електронного торгового обладнання є наявність спеціальної незалежної пам'яті-фіскальної пам'яті в якій реєструється рух грошових коштів як по готівковій формі оплати, так і по безготівковій. На даний момент є два різновиди фіскального обладнання. Це класичний касовий апарат, що з'явився в торгівлі досить давно, і фіскальний реєстратор. Остання модифікація з'явилася на ринку досить недавно. З появою перших програмних рішень для автоматизації кафе чи ресторану, з'явилася потреба в пресі не просто інформації на папері, а друку фіскального чека. І саме тоді виробники касових апаратів всерйоз підійшли до розробки фіскальних реєстраторів або принтерів в щільну.

Фіскальний реєстратор Марія 301 МТМ Перш за все, трохи поговоримо про сам пристрій і його конструкції. Реєстратор представляє в собі єдине конструктивне, рішення, що складається з двох принтерів (чекового і контрольного), фіскальної і оперативної пам'яті. Обов'язковою умовою є наявність в реєстраторі індикатора клієнта.Індикатор клієнта може, в залежності від модифікації бути як виносним, так і внутрішнім, але без нього реєстратор блокує роботу.

Реєстратори фіскальні Екселліо Системи автоматизації, побудовані на базі персонального комп'ютера з операційною системою Windows, або інший можуть друкувати фіскальних чеків на реєстраторі за допомогою спеціальних драйверів. Всі фіскальні реєстратори також підтримують роботу з системою команд. Для розробників програмних рішень і сервісних центрів протокол зв'язку відкритий і надається розробником техніки. І саме тому на даний момент практично всі програмні продукти для кафе чи магазину підтримують роботу з усіма, найпопулярнішими моделями. Ціна на фіскальний реєстратор залежить від функціональних можливостей, надійності і звичайно від виробника. Основними виробниками такого обладнання є компанії Datec, Резонанс, Юнисистем і деякі інші. При цьому дані виробники постійно проводять модернізацію пристроїв під нові виникаючі потреби користувачів.