Олексій Гуськов біографія актора, фото, особисте життя 2019

Anonim

Біографія Олексія Гуськова

Олексій Гуськов - це талановитий актор, чиї ролі займають гідне місце в історії російського кінематографа. Завдяки численним ролям у кіно, він зарекомендував себе як сильного характерного актора. А тому розповідь про його життя і долю представляється особливо цікавим.
Саме тому сьогодні ми вирішили трохи серйозніше покопатися в біографії відомого актора, щоб зрозуміти яким був його творчий шлях, і які етапи минула його кар'єра на шляху до сьогоднішніх вершин.

Ранні роки, дитинство і сім'я Олексія Гуськова

Майбутній відомий актор народився в польському місті Бжег в родині радянського військового льотчика. Однак більша частина його дитинства пов'язана з містом Київ. У столиці Української РСР Олексій ходив в школу і осягав основи акторської професії. Однак перших успіхів свого сина його батько вже не застав. Як згадує сам актор, про смерть «військового льотчика Геннадія Гуськова під час виконання службових обов'язків» він дізнався з пошарпаної телеграми, яку досить довго ховала його мати. Таким чином, наш сьогоднішній герой завжди ріс без батька. Але цей факт не завадив йому стати справжнім чоловіком. Як змінилися актори серіалу «Кордон. Тайговий роман »Із самих ранніх років Олексій мав особливу пристрасть до спорту. Він займався важкою атлетикою, футболом, баскетболом і навіть академічним веслуванням. Вперше задуматися про кар'єру професійного актора Гуськова-молодшого примусили слова його тодішньої вчительки математики. Будучи палкою прихильницею театру, жінка зазначила в шістнадцятирічному хлопця особливий талант і якось ненароком порадила йому спробувати себе в якості актора.
Дана думка сподобалася молодому акторові, а тому вже скоро Олексій почав часто брати участь в різних шкільних постановках, а також відвідувати позакласні заняття по театральній майстерності. Незважаючи на розуміння всіх тягот акторської побуту, після закінчення середньої школи Олексій Гуськов відправився в Москву, де подав документи до Вищого технічного училища імені М. Е. Баумана. Паралельно з навчанням він почав грати в студентському театрі.
У цей момент театр став для молодого Гуськова справжньою пристрастю. Він часто ходив на різні спектаклі і виступи, де намагався переймати досвід у яскравих сформованих акторів. Так в один прекрасний день наш сьогоднішній герой потрапив на виставу Олексія Петренко.Його акторська гра настільки зачепила молодого хлопця, що вже дуже скоро Гуськов вирішив забрати документи з МВТУ імені Баумана і відправитися в МХАТ.

Актор Олексій Гуськов в дитинстві мріяв стати спортсменом Вступити в школу-студію акторові вдалося з першого разу. Тут він став удосконалювати свою майстерність на курсі В. Монюкова., Який зіграв дуже важливу роль в його долі.

Зоряний шлях Олексія Гуськова, фільмографія, кар'єра в театрі

Закінчивши МХАТ в 1983-му році, Олексій Гуськов почав грати в Московському драматичному театрі, а потім (з 1986-го року) - в театрі на Малій Бронній. У цей період актор зважився проявити себе в дещо незвичному амплуа і взявся за написання власної п'єси. Спектакль, який отримав назву «В лісі» був поставлений вже дуже скоро і отримав безліч позитивних відгуків.
У 1994-му актор знову повернувся в рідний Московський драмтеатр імені Пушкіна. Повернувся, щоб знову піти. З 2003-го року Олексій Гуськов є постійним актором театру МХАТ. На цій сцені актором було зіграно безліч яскравих ролей, які були тепло прийняті глядачами і критиками. Однак детально зупинятися на описі «театрального періоду» у творчості актора ми сьогодні не будемо.
Що стосується ролей в кіно, то в цьому плані для Олексія Гуськова все складалося також досить вдало. Уже в 1985-му році наш сьогоднішній герой знявся у фільмі «Особиста справа судді Іванової», який став першим в його кінокар'єрі. Після вдалої дебютної роботи пішли нові картини, найбільш успішною з яких стала стрічка «Вовкодав». Виконавши роль бандита, Олексій Гуськов став дуже популярний, проте у подібній слави була й зворотна сторона. Протягом наступних кількох років актору пропонували виключно ролі, до болю нагадують його персонажа з фільму «Вовкодав». І такий стан справ ніяк не влаштовувало талановитого актора

Фільми з Олексієм Гуськовим дуже популярні Намагаючись трохи відійти від обридлого «бандитського» образу, актор на деякий час залишив кінематограф, проте в кінці дев'яностих знову почав зніматися. Деяким проривом для Олексія Гуськова стала роль талановитого гравця в більярд у фільмі «Класик». Після цього пішли нові яскраві ролі. Найяскравішою акторською роботою Гуськова в цей період стала телевізійна картини «Кордон: тайговий роман», в рамках якої Олексій зіграв кілька деспотичного військового. Вельми примітна ця стрічка і тим, що над її створенням актор працював також і в якості продюсера.
З цього моменту в кар'єрі Гуськова настав різкий зліт. XXI вік стали для талановитого російського актора справжнім «золотим часом». У цей період він часто знімався в кіно і на телебаченні, а також нерідко працював в якості продюсера. Найбільш яскравими акторськими роботами цього часу стали стрічки «Мусорщик», «Щоденник вбивці», «Зачарована дільниця», «Турецький гамбіт», «Той, хто гасить світло», «Диверсант 2: Кінець війни» і багато-багато інших.

Олексій Гуськов зараз

В цілому за свою довгу і насичену кар'єру актор виконав у кіно і на телебаченні понад шістдесят ролей, кожна з яких була по-своєму примітна і цікава. За свою багаторічну службу мистецтву в 2001-му році Олексій Гуськов отримав Державну премію Росії, а через шість років - звання Народного артиста РФ.
В даний час актор все також часто знімається в різних кінематографічних проектах і грає на сцені театру. Лідія Вележева і Олексій Гуськов

Особисте життя Олексія Гуськова

Ось уже багато років Олексій Гуськов одружений на одній жінці - актрисі московського театру імені Є. Вахтангова Лідії Велєжевій. В даному шлюбі на світ з'явилося двоє дітей - сини Володимир (1989 р.н.) і Дмитро (1994 р.н.). Крім того, у актора є також старша дочка Наталя (1983 р.н.), яка з'явилася внаслідок його першого шлюбу.