Дмитро Леус - біографія інвестора, фото, проекти, шлях до успіху 2019

Anonim

Біографія Дмитра Леуса

Сьогодні Дмитро Ісакович Леус - затребуваний російський експерт в сфері антикризового управління капіталами, як інвестор працює як в нашій країні, так і за кордоном. На його думку, бізнес - це «жива» структура, яка при грамотно вибудуваних процесах всередині компанії може і повинна розвиватися і за кордоном в період санкцій, і в Росії, яку інші експерти часто недооцінюють, називаючи ринком з високими ризиками.

Міжнародний інвестор Дмитро Ісакович Леус

Класичний self-made man

Дмитро Леус пройшов той класичний шлях, по якому не раз виходили до вершин топові підприємці. Його дитинство пройшло в радянському Туркменістані. За словами Леуса, його батько - прославлений в республіці тренер з фехтування Ісаак Абрамович - вчив сина по максимуму використовувати всі можливості, які дає особистий вільний час і країна проживання. Дмитро Леус закінчив 11 класів школи, на момент випуску вже будучи майстром спорту СРСР з фехтування та чинним членом спортивної збірної країни.
Продовжити навчання вирішив в рідному Ашхабаді, в 1992 році закінчив Університет ім. М. Горького, факультет радіофізики. Під час навчання почав працювати в сфері продажів в іноземній компанії, що займалася експортно-імпортними поставками сировини для текстильної промисловості. В цей же період вирішив здобути економічну освіту, щоб в подальшому розвиватися не в рамках окремо взятих компаній, а домогтися успіху як управлінцю на рівні тієї чи іншої галузі економіки. Логічно, що вибір припав на фінансову сферу і банківський сектор. У 1996 році він отримав диплом Російського економічного університету імені Г. В. Плеханова, вже працюючи в Москві в «Леспромбанке».

Дмитро Леус: «У Росії можна реалізувати будь-який амбітний бізнес-проект» «Леспромбанк» став свого роду трампліном у кар'єрі Леуса як фінансиста і інвестора. Спочатку в 1997 році він отримав призначення в департамент з міжнародних валютних операцій, очоливши його, потім - в 2000-му - став правою рукою директора філії банку по Південно-Західному регіону. Ще через два роки він увійшов до топ-менеджмент банку «Алколь», зайнявши крісло Голови Правління фінансової організації.
Експертиза в банківській сфері дала йому розуміння специфіки підприємництва в Росії. За словами Леуса, багато інноваційні бізнеси в країні так і не народилися через сумніви і невіри інвесторів в свої ж ідеї і необ'єктивною критики всього нового.У Росії можна реалізувати будь-яку амбітну ідею, якщо не віддавати її на поталу громадській думці, яке до сих пір формується в полоні стереотипів. Більшість інноваційних проектів у нас народжується в атмосфері сумнівів і недовіри: ми не зможемо це зробити, тому що в Росії це зробити неможливо, або тому що ми ніколи цього не робили У 2006 році Дмитро Леус запустив успішний бізнес в сфері проектування та будівництва, очоливши компанію «Магістраль ЛТД», і довів собі, що при наявності амбіцій і мобільності в адаптації до ринкових умов, бізнес буде рости і вигравати у конкурентів, які часто пояснюють свої невдачі якоїсь «російської дійсністю»: корупція й, слабкою економікою, бюрократичною тяганиною.

міжнародні проекти

Через кілька років накопичений в Росії досвід дозволив йому розширити компетенції для роботи на зарубіжних ринках. В Англії він запустив як фінансовий консультант відразу два стартапа - Leus LCC і Imperium Investments, компанії надають консультаційні послуги в сфері інвестування, корпоративного управління бізнесом, антикризового управління капіталами, підвищення прибутковості до 40% в умовах кризових чинників - нестійкості економіки, періодів санкцій.

Дмитро Леус з сім'єю У міжнародних ЗМІ, де Дмитро Леус виступає експертом з фінансових ринків, він не раз відзначав, що за кордоном є свої складності в запуску бізнесів: висока конкуренція, висока вартість бізнесу, насиченість і необхідність значного стартового капіталу для входження на ринок, інші чинники, властиві зрілим сформованим економікам.
Є постійним учасником провідних міжнародних конференцій в сфері бізнесу і фінансів, веде авторські навчальні тренінги для підприємців.