Юрій Шатунов біографія співака, фото, особисте життя і його сім'я, слухати пісні онлайн 2019

Anonim

Біографія Юри Шатунова

Юрій Шатунов - це артист, який, напевно, не потребує наших уявленнях. В якості соліста групи «Лагідний травень» він об'їздив багато міст колишнього СРСР, а також став справжнім кумиром мільйонів людей в самих різних куточках щойно утвореного Співдружності незалежних держав.

Соліст групи "Ласкавий травень" Юрій Шатунов Колись голос цього талановитого виконавця звучав з кожного приймача, телевізора або магнітофона на всьому просторі колишнього Радянського союзу. Плакати Шатунова висіли в кожній кімнаті у кожного російського підлітка.
Але що сталося з культовим виконавцем після розпаду групи «Лагідний травень»? Чим сьогодні примітна життя і кар'єра першого радянського поп-ідола? Відшукати відповіді на всі ці питання ви зможете в рамках нашої сьогоднішньої статті.

Ранні роки Юри Шатунова: «Лагідний травень»

Дитинство і рання юність Юри Шатунова були сповнені гірких розчарувань. Його рідний батько - Василь Дмитрович Клименко - після появи сина не виявляв до нього абсолютно ніякого інтересу. А тому з ранніх років всі тяготи, пов'язані з вихованням сина лягли на плечі його матері - Віри Гаврилівни Шатунова. Однак її життя трагічно обірвалося, коли майбутній співак був ще дитиною.

Юрій Шатунов в молодості Залишившись без піклування батьків, маленький Юра деякий час прожив в будинку своєї рідної тітки, але і там життя не задалася. Так вже в одинадцятирічному віці наш сьогоднішній герой опинився Акбулакського дитячому будинку, а потім - в Оренбурзькому інтернаті № 2.
Там, на Уралі, майбутній лідер групи «Лагідний травень» познайомився з керівником гуртка музики Сергієм Кузнєцовим. Саме він вперше розгледів в молодому хлопцеві творчий талант. Деякий час по тому вони разом записали свої перші музичні композиції і виступили в місцевому ДК. Деякий час по тому до групи приєдналися інші учасники - Сергій Сєрков і В'ячеслав Пономарьов. Таким чином, був створений перший склад групи «Лагідний травень», який згодом кілька разів зазнавав змін.

Юрій Шатунов прекрасно почуває себе на сцені У той період група ще не була популярна, проте вже мала в своєму репертуарі кілька справжніх хітів, в тому числі і легендарні «Білі троянди». Саме ця пісня одного разу і привернула увагу тодішнього міністра культури СРСР і менеджера студії «Рекорд» Андрія Разіна.
У 1988-му році він поставив собі за мету знайти того хлопця, який виконував цю композицію, проте пошуки виявилися значно більш тривалими, ніж він думав спочатку. Вся справа в тому, що Юрій Шатунов в той період був у бігах і знаходився поза стінами свого інтернату. Лише тільки кілька місяців по тому Андрію Разіну при активній підтримці Сергія Кузнєцова вдалося розшукати молодого співака.Шатунов приїхав в Москву і вже там приєднався до нового складу групи «Лагідний травень», яка в той період вже була створена на студії «Рекорд». "Білі троянди". Олімпійський, 1991 рік Таким чином, в 1988-му році група приступила до активної гастрольної діяльності. Концерти колективу пройшли у всіх великих містах колишнього СРСР. Хіти «Ласкового мая» один за іншим крутили всі провідні радіостанції Радянського союзу, а потім - СНД.
Феномен популярності колективу до сих пір активно обговорюється в колі визнаних метрів російського шоу-бізнесу. Хтось пояснює його талантом Шатунова, хтось говорить про те, що центральну роль в успіху зіграло вміле керівництво Андрія Разіна. Однак складно заперечувати, що кожен з названих діячів мистецтва вніс свій внесок в становлення колективу і його подальше просування.
В нашій біографічної статті ми свідомо вирішили зробити акцент саме на творчості Юрія Шатунова, а тому всі питання щодо існування групи «Лагідний травень» ми сьогодні свідомо залишимо за дужками. Замість цього відзначимо лише той факт, що в складі названого колективу наш сьогоднішній герой виступав протягом чотирьох років (з 1988-го по 1992-й), ставши за цей час справжнім кумирів підлітків всього Радянського союзу.

«Ось і скінчився май …»: сольна кар'єра Шатунова

Після розставання з колишнім колективом Юрій Шатунов почав сольну кар'єру, проте період дев'яностих був не найсприятливішим часом для творчості. Незважаючи на це, в 1992-му році молодий співак зумів записати і випустити альбом з промовистою назвою «Ось і скінчився май …». Кілька композицій з даної пластинки були представлені на «Різдвяних зустрічах» Алли Пугачової. Але після цього в кар'єрі артиста почалася смуга випробувань. Юрій Шатунов - А літо кольору … У 1993-му році на очах Шатунова застрелили його давнього друга - музиканта Михайла Сухомлинова. Після цього буквально через півроку відбулася презентація другого «сольника» артиста - альбому «Ти пам'ятаєш». Дана платівка стала не найуспішнішою у фінансовому плані. Саме після неї в світі російського шоу-бізнесу поповзли чутки, що популярність Шатунова повільно сходить нанівець.
Чи не виправив становище також альбому реміксів - «Штучне дихання». Але і це було ще далеко не все. У 1999-му році з'ясувалося, що записаний музичний матеріал, над яким артист працював довгий час, нелегально виданий в Німеччині і фактично вкрадено.
Після цього потягнулася довга низка судових розглядів, які проходили переважно в судах Мюнхена. У той період Юра Шатунов багато часу проводив в ФРН, а дуже скоро і зовсім отримав громадянство цієї держави.
У 2001-му році артист записав альбом «Згадай май», який фактично ознаменував довге прощання артиста з колишньою батьківщиною. Після виходу платівки Шатунов надовго зник з поля зору російських шанувальників.

Юра Шатунов зараз

Лише тільки в 2009-му році артист знову відправився з концертами по містах Росії. Приводом для повернення в РФ став вихід художнього фільму «Лагідний травень», який розповідав про долю легендарної групи.

Юрій Шатунов - чемпіон Росії з комп'ютерних гонок на болідах У 2010-му році співак знявся в серіалі «Щасливі разом», а після цього представив публіці кілька нових композицій. Нові треки стали з'являтися в ефірі російських радіостанцій також і в 2011-му році. Рік по тому Юрій Шатунов представив публіці свій новий альбом - «Я вірю». Наскільки вдалим виявиться реліз платівки - покаже час.

Особисте життя Юри Шатунова

У 2007-му році Юрій Шатунов одружився на дівчині на ім'я Світлана, з якою раніше зустрічався близько семи років. А роком раніше у пари з'явився син Деніс (2006 р.н.). Хрещення дитини минуло в Сочі 8 вересня 2007 року. Хрещеним батьком дитини став колишній директор «Ласкового мая» Андрій Разін.

Юрій Шатунов, його дружина Світлана і Андрій Разін з хрещеником У 2013-му році у Юрія Шатунова з'явилася також і дочка - Естелла.В даний час вся родина проживає в Німеччині.