Що подивитися в Криму?

Anonim
Кримський півострів багатий пам'ятками, проте їх неможливо об'їхати за короткий час. Тому планувати відпочинок потрібно в якійсь певній частині Криму, яку ви зможете досліджувати у відпустці. Що можна подивитися цікавого в Криму?

Севастополь - місто-герой

У Севастополі повинен побувати кожен, хто хоче побачити міць військово-морської бази Чорноморського флоту і побувати в найбільшому населеному пункті Криму. По сусідству з Севастополем знаходяться руїни стародавнього міста Херсонеса. Ця пам'ятка також припаде до душі туристам, яких приваблює багата історія міста.
Кращий час відвідин міста Севастополя - травневі свята, коли можна застати великий парад, присвячений річниці перемоги 9 травня. А влітку, в липні в місті святкує день Військово-морського флоту: в бухту заходять кораблі, а для хлопців влаштовується день Нептуна.

Південне узбережжя Криму

Найбільше туристів в літню пору року стікається на південне узбережжя Криму, яке є найтеплішим ділянкою півострова. Сюди потрібно їхати, якщо ви хочете насолодитися природою Криму: тропічними деревами і виноградниками, а під час відпочинку бути надійно захищеними з усіх боків горами і їх приголомшливими видами.
Море на узбережжі тепле, тому сюди часто приїжджають з дітьми. Всі найпопулярніші міста, такі як Ялта, Алушта, Місхор і Сімеїз розташовані на півдні недалеко один від одного, тому можна влаштувати собі міні-подорож у відпустці і проїхатися по всіх цих місцях.

Масандрівський палац, місто Ялта Ялта славиться своєю набережній, адже саме тут любила відпочивати російська аристократія. Місто насичений будівлями споруди XIX-XX ст, по його вуличках можна довго прогулюватися. Недалеко від міста розташований Масандрівський палац Олександра III, який теж варто відвідати. Своєрідною візитівкою південного Криму стало Ластівчине гніздо - будова у вигляді середньовічного замку на 40-метровій скелі. Забратися на гору можна або пішки, подолавши неймовірну кількість сходинок, або скориставшись послугами громадського транспорту або маршруток.

Західний або східний Крим?

Крим хочеться вивчати нескінченно, і він дає всі можливості для цього. Якщо ви вже побували на південному узбережжі, то напевно захочете досліджувати в наступну відпустку іншу місцевість Криму. У західний Крим відправляються не тільки любителі моря, а й бажаючі підлікувати своє здоров'я. Тут відсутні лісові масиви і гори, але це успішно компенсується наявністю піщаних пляжів і теплого моря.

Карта Криму з пам'ятками Подорож на західний Крим обходиться дешевше, ніж поїздка на південь, тому його часто вважають за краще любителі бюджетного відпочинку. Що стосується сходу Криму, то ці місця просто створені для романтиків. Там ви відвідаєте перлини Криму: Феодосії, Новий Світ, Коктебель, Судак. У кожному з цих місць варто побувати і своїми очима побачити казкові види і почути легенди про міста.
Якщо ви подорожуєте по Криму на машині, то у вас не виникне питань, як дістатися з одного населеного пункту півострова в інший. А в тому випадку, якщо ви добираєтеся своїм ходом, то можна викликати таксі Сімферополь-Алупка або в інший населений пункт на ваш розсуд і дістатися значно швидше, ніж на маршрутному таксі або тролейбусі.
На думку редакції до Криму можна поїхати не тільки жарким літом, але і навесні або восени. Погода в цей час дозволить насолоджуватися прогулянками по цьому дивовижному місцю, і ви зможете максимально оцінити його привабливість.