Експерти: У Росії дешевшають кредити під заставу нерухомості

Anonim
Перші два місяці року, що розпочався відзначилися зниженням середньої реальної ставки за позиками під заставу нерухомого майна на 1,5%. Експерти вважають, що багато в чому цьому сприяє зростання кількості банків, що кредитують, яким наступають на п'яти спеціалізовані організації. На відміну від банків вони видають кредит під заставу нерухомості, пропонуючи клієнтам вигідніші умови.
Зокрема, в них можна отримати позику під будь-яку нерухомість з мінімальним пакетом документів. Кредитні організації пропонують більш низький відсоток, в порівнянні з банками, і не вимагають звіту про витраченої сумі, до того ж час оформлення договору скорочено до мінімуму, що не може не привертати людей. Проте, кредити під заставу майна поки що не користуються популярністю в Росії.

Кредити під заставу нерухомості «Багатьох лякає психологічний фактор: якщо зірвуться платежі, то у тебе заберуть житло», - пише користувач соцмережі ВКонтакте.
Дійсно, це так. Банки та інші кредитують компанії вправі провести в разі непогашення боргу реалізацію застави. Експерти вважають, що потрібно з усією відповідальністю підходити до вибору виду кредиту, тоді і проблем не виникне. Якщо гроші потрібні на короткий термін, то краще за все оформити звичайний споживчий кредит, якщо потрібна значна сума, наприклад, на розвиток бізнесу, то тут можна подумати і про заставу.
Редакція сайту бажає своїм читачам правильно вибрати вид кредитування і вірно розрахувати свої сили.