Як вибрати електричну плиту?

Anonim
Найважливіший побутовий прилад на кухні - плита. Це підтвердить кожна господиня. Тому і купують її завжди в першу чергу, адже в приготуванні їжі можна обійтися без кухонного комбайна, мікрохвильовки і навіть сяк-так без холодильника, а ось без плити - ніяк.

Електрична плита - сучасний осередок вашого будинку Вибір електричних плит величезний: на прилавках магазинів ви знайдете стали звичними за багато років моделі з круглими чавунними конфорками і суперсучасні плити з блискучою склокерамічною варильною поверхнею і безліччю режимів приготування. Спробуємо розібратися, як вибрати оптимальний варіант, за що варто доплатити, а що буде невиправданою витратою грошей.

Коли обов'язково потрібна електрична плита?

За технічним нормам газові плити встановлюють тільки в будинках з поверховістю до 9 поверхів. Якщо ваша квартира знаходиться на більш високому поверсі - вам підійде електрична модель.

Електроплита - надійна і зручна техніка

вибираємо розмір

Розміри окремих електричних плити пов'язані з розмірами типових кухонних меблів. Найбільш часто зустрічаються моделі висотою 85 см, глибиною 60-50 см. Вони підійдуть для будь-якої маленької кухні. Останнім часом з'явилися плити з регульованими ніжками, що дає можливість вирівняти обладнання відповідно до висоти купленої меблів.

економимо електроенергію

Найбільш економічними вважаються моделі класу А, до того ж вони швидше нагріваються, що теж позначається на загальній економії. В робоча температура досягається за кілька секунд, на процес прогріву йде мінімум енергії

Електричні плити можуть управлятися дистанційно

Вибираємо матеріал поверхні

Емаль. Це найбільш традиційний і недорогий варіант. Емальовані плити звичні і перевірені часом, але чутливі до відколів, не дуже просто очищаються від жиру і залишків підгорів їжі. Як вибрати електричну плиту? Склокераміка. Це більш сучасне покриття, що значно спрощує керування приготуванням їжі. В таких плитах зона нагріву швидко прогрівається, тоді як інша поверхня залишається холодної. Стеклокерамическую поверхню легко мити, вона довго зберігає привабливий вигляд, але боїться точкових ударів. Більшість моделей забезпечені індикатором залишкового тепла. Якість склокераміки в більш дорогих і більш дешевих моделях практично однаково.

Склокерамічні плити - чудо техніки

Які конфорки краще?

"Млинці". Так називають круглі плоскі ТЕНи, які встановлюють на електричних конфорках. Чавун не надто швидко нагрівається, зате довго віддає тепло. Такі плити надійні і прості, тому користуються незмінною популярністю. За такими конфорками легко доглядати, вони стійкі до механічних пошкоджень. Електричні плити забезпечуються 3 типами таких конфорок: середньої і підвищеної потужності (маркуються червоним кружком, розігріваються за 5-7 хвилин), автоматичні (забезпечені датчиком температури посуду, маркуються білим кружком). Вибираємо плиту. Передача «Дешево і сердито» з Дариною Донцової Стеклокерміческіе плити можуть забезпечуватися конфорками наступних видів:
Спіральними. Усередині склокераміки в таких плитах вбудований спіральний нагрівальний елемент. Він повільно нагрівається і повільно остигає.
Галогеновими. Вони включаються і вимикаються практично миттєво.
Hi-Light. Нагрівальний елемент - тонка гофрована стрічка, яка забезпечує швидке нагрівання. Швидкість нагріву - близько 3 секунд.Є можливість поступово регулювати потужність.

Індукційна плита нагріває тільки те, що в каструлі індукційні. Індукційний блок, встановлений в таких плитах, генерує електромагнітне поле, а потім передає його на дно посуди- поверхню плити залишається холодною. Обов'язкова умова - використання посуду з високими феромагнітними властивостями. Перевірити чи підходить ваша посуд для такої плити можна звичайним магнітом: притягається - значить, посуд підходить. Індукційна плита і посуд - принцип роботи та переваги

вибираємо духовку

В окремо стоячих електричних плитах вам можуть зустрітися 2 типу духових шаф:
- Статичні духовки забезпечені двома нагрівальними елементами, які розташовуються зверху і знизу. У деяких моделях є обертовий гриль. Це недорогий, але трохи застарілий варіант.
- Багатофункціональні конвекційні духові шафи. Тепле повітря в них рівномірно розподіляється за допомогою вентилятора, моделі мають кілька режимів роботи, дозволяючи розморожувати, готувати на пару, смажити на грилі, запікати, підрум'янювати. У багатофункціональному духовій шафі виходить приголомшливий плов, ароматна запечена качка з яблуками, смачна солянка в горщиках і, звичайно, що тануть у роті коржі для тортів. За списком можливостей ця техніка перевершує мультиварку і особливо зручна, якщо потрібно готувати на велику сім'ю.

Багатофункціональні плити дозволяють творити на кухні

Додаткові функції електричних кухонної плити

Кухонні плити від просунутих розробників побутової техніки часом за своїм функціоналом нагадують напханий електронікою космічний корабель. Вони, хіба що тільки, самі в магазин за продуктами не ходять.

Якщо ви ніяк не можете вибрати, вам підійдуть комбіновані плити Найбільш популярними і дійсно корисними з таких технічних бонусів електричних плит є:
підсвічування в духовці;
- інформаційний дисплей, що дозволяє легко контролювати процес готування;
- таймер;
- індикатор тепла (світиться поки плита ще гаряча);
- функція самоочищення;
- режим прискореного приготування. Як доглядати за склокерамікою Редакція нагадує, що кожна додаткова опція автоматично підвищує ціну виробу. На нашому сайті ви знайдете статтю про найдорожчих стравах. Можливо, вам буде цікаво.