Ремонт кухні своїми руками

Anonim
Щоб відремонтувати прийшла в абсолютно непрезентабельний вигляд кухню, а тим більше своїми власними руками, необхідно правильно і поетапно організувати свою роботу.

Якщо ви хочете уникнути безглуздих помилок, то необхідний контроль над виконанням свого плану. Перш ніж починати ремонт своїми силами, слід врахувати наступні вельми важливі особливості:
1. Щоб зробити ремонт даного типу, вам доведеться стати тимчасово електриком, сантехніком, плиточником, маляром, збирачем меблів, монтажником вікон. Все ж деяку посильну допомогу вам можуть надати, наприклад, ті фірми, де ви купите вікна - вони вам встановлять їх, за окрему плату, звичайно. Ще одним прикладом може служити установка електричної і газової пічки і т.д.
2. Щоб розрахувати правильно розташування комунікацій і розеток, необхідно підібрати меблі на кухню ще до початку ремонту. Коли будете вибирати оздоблювальні матеріали, обов'язково зверніть свою найперше увагу на їх простоту в догляді і вологостійкість.
Отже, визначитеся з типом ремонту. Адже якщо ви вирішили просто підклеїти шпалери в деяких місцях або, припустимо, поміняти меблі, то ваш ремонт не потребує багато сил, а головною турботою стане вибір і установка техніки. Якщо ж ви вирішили затіяти капітальний ремонт, то приготуйтеся до зміни водопровідних труб, електропроводки, вікон і дверей. Також перед початком ремонту в кухні можна проробити дизайн, план розміщення техніки і обладнання. Все це полегшить вам працю потім, коли ви будете визначати схему пристрою розеток і вимикачів.
Першим етапом капітального ремонту на кухні, без всякого сумніву, є звільнення приміщення. Винесете всю кухонне начиння, і меблі, головне, не забудьте вимкнути комунікації. При демонтажі побутової техніки краще звернутися до фахівців, особливо якщо ви хочете після ремонту її використовувати. Обережно демонтіруете газову плиту, після чого можете видаляти шпалери, плитку, покриття для підлоги, а також плінтуса і розетки.
В першу чергу замініть вікна, якщо ви планували це, тому що від цього буде досить таки «пильно». Тільки після цього приступайте до шпалер, малярних робіт, при проведенні яких ні в якому разі не відкривайте вікон, інакше це призведе до перепаду, температури і ваш труд піде «коту під хвіст».
Якщо ви вирішили міняти труби в кухні, то замініть їх і в санвузлі, і у ванній. Адже якщо залишити іржаву стареньку трубу, то вона рано чи пізно піддасться пошкодження, і ремонт в цьому випадку неминучий.
Коли будете вибирати місце для мийки, то пам'ятайте, що підключаються сучасні конструкції за допомогою гнучких шлангів, вони допоможуть при необхідності зрушити мийку в обидві сторони приблизно на 0,5 метра. Але підставити до іншої стіни не варто пробувати. Стару алюмінієву проводку замініть мідної. Адже сучасна техніка вкрай потужна, а стара проводка, швидше за все не впорається з таким напруженням, якого зажадає сучасна побутова техніка. Проводку для верхової розводки прокладайте уздовж лінії стелі, а для низової - уздовж лінії підлоги. Не потрібно проводам перебувати прямо біля поверхні стелі / підлоги, зробіть відступ 15-25 см, тому що є небезпека пошкодити провід при монтажі плінтуса або ж натяжної стелі.Якщо правильно дотримуватися цих умов, то можна далі точно знайти місце для настінних шаф кухні і не боятися зачепити дроти. Зверніть увагу на те, що до розеток і вимикачів проходити провід повинен вертикально від основної лінії. Пам'ятайте, що для деякого числа приладів не потрібні розетки, а лише висновок дроти.
Після того, як ви провели приховані комунікації, сміливо приступайте до штукатурки стін, підготовці підлог (заливайте стяжку). Після цього монтують гіпсокартонні конструкції (якщо ви це планували, звичайно), виконуйте малярні роботи.
Останнім етапом є оформлення стін і стелі оздоблювальними матеріалами. Якщо потрібно, то перед самим оформленням вирівняйте поверхню, для цього найкраще підходить грунтовка з гидроїзолірующимі властивостями. У обробку можна включити: обклеювання шпалерами, плиткою з пінопласту, фарбування або ж натяжна стеля. Якщо ви вибираєте натяжна стеля, то пам'ятайте, що його потрібно монтувати тільки після повної обробки стін, якщо ж інший вид - то навпаки.
Перевірте обов'язково якість вирівняних стін і виведених кутів, незважаючи на те, що дана робота потребує багато терпіння. Обробити стіни можна різними способами, наприклад, пофарбувати, обклеїти шпалерами (шпалери теж можуть бути різноманітними), і т.д. Якщо ж ви вже вибрали фарбування, то поверхня ретельно підготуйте. Адже, на відміну від шпалер, фарба не зможе приховати недоліки стіни (тріщини або нерівності). Повністю оформляти кахлем всю кухню не варто - цей метод вже давно застарів. Саме з цієї причини оформляйте лише фартух, тобто робочу зону, а також можна облицьовувати плиткою прилеглу до неї стіну.
Коли ви складаєте графік по ремонту, беріть до уваги те, що стяжки будуть сохнути приблизно тиждень, а в цілому заміна підлоги займе пару тижнів.