Артем Ткаченко - біографія актора, фото, особисте життя, дружина, діти, зріст і вагу 2019

Anonim

Біографія Артема Ткаченко

Артем Валерійович Ткаченко - один з найбільш затребуваних російських акторів, на рахунку якого понад півсотні втілених на екрані глибоких і багатошарових образів. Найчастіше - це персонажі з минулим, за якими тягнеться шлейф непояснених подій і похмурих таємниць. В цілому ж йому підвладні найрізноманітніші жанри і амплуа.

Актор Артем Ткаченко Він запам'ятався глядачам ролями в фантастичних бойовиках «Меченосец» і «Індиго», в комедійній стрічці «Zолушка», в мелодрамі «Південні ночі», в «чорній» комедії «Вщент», в кримінальному телесеріалі «Життя і пригоди Мішки Япончика », в детективній історії« Петрівка, 38 »і багатьма іншими.

Дитинство і юність

Майбутній успішний артист з'явився на світ 30 квітня 1982 року. Його рідним містом є Калінінград. До моменту його народження в їхній родині вже росла дочка, за словами актора, здатний і розумна дитина. Вона багато читала, в тому числі по ночах під ковдрою з ліхтариком, була відмінницею і, подорослішавши, стала філологом.

Дитяче фото Артема Ткаченко Тема був дуже живим і рухомим хлопчиком, але теж любив читати. Особливо його вразив роман Джека Лондона «Лютий звір» - про талановитого боксера, цілеспрямованості і силі духу. Після його прочитання для Артема життєвим орієнтиром стала сильна воля, вміння долати свій страх і будь-які перешкоди.

Дитинство Артема Ткаченко пройшло без батька Його мама опанувала «дивною», за його словами, професією - була диригентом. Тож не дивно, що вона хотіла долучити і сина до музичного мистецтва, причому щоб при цьому в ньому формувався справжній чоловічий стрижень, адже хлопчик ріс без батька. Можливо, тому в 13 років він пішов у військово-музичне училище. Спочатку це уявлялося йому романтичним і мужнім, однак на нього чекала сувора реальність - годинні уроки тромбона, прибирання туалетів і пробіжки о шостій ранку з голим торсом - швидко охолодити його ентузіазм. Через 5 днів він зі сльозами подзвонив мамі і попросив забрати його назад.

Ню-фотосесія Артема Ткаченко Потім він відвідував музичну школу, але теж недовго. Він витримав всього три заняття по класу валторни, потім освоював гітару. Після закінчення 9 класу за порадою мами і сестри він перейшов в калінінградський ліцей №49, де як раз набирався театральний клас. Його викладачем в театральній студії став Борис Бейненсон, про який Артем пізніше згадував з великою теплотою. Навчався він у одному класі з майбутніми відомими актрисами Олею і Танею Арнтгольц. На репетиціях юнак легко концентрувався на будь-якого поставленого наставником задачі, але не на навчанні. Особливо погано йому давалися точні науки.

З сестрами Арнтгольц (зустріч випускників «Тріски», 2007 рік) Після отримання атестата він вступив в Щепкинское училище, до речі, знову разом з сестрами Арнтгольц. Вони навіть жили в сусідніх кімнатах гуртожитку.

акторська кар'єра

На другому курсі навчання (2000 рік) Ткаченко випадковим чином потрапив на знімальний майданчик фільму «Мріяти не шкідливо», де знімався його приятель. Там його помітила асистент режисера Ольга Логінова, завдяки чому він в результаті був затверджений на роль головного персонажа - мрійника Шнека. Знімався він в компанії таких відомих вітчизняних кінозірок як Ірина Леонова, Костянтин Стрельников і Дмитро Дюжев.

Молодий Артем Ткаченко у фільмі «Мріяти не шкідливо» У 2003 році актор закінчив «Тріску» і почав професійну діяльність зі служби в театрі «Шалом». Він був зайнятий у виставі за твором Шолом-Алейхема «Мандрівні зорі», в музичній комедії Бориса Рацер і Володимира Шаїнського «Пол-Нью-Йорка мені тепер рідня». У 2005-му він пішов з театру, зазначивши пізніше, що єдиним гідністю свого театрального досвіду він вважає те, що у всіх виставах йому видалося проявити вокальні здібності.

В молодості Артем Ткаченко грав в театрі «Шалом» У 2004 році артист (знову з подачі Ольги Логінової) знявся в комедійній стрічці «Даже не думай-2: Тінь незалежності», зігравши одного з трьох пглавних героїв, Білого. Через рік він з'явився в міні-серіалі Алеко Цабадзе «Бухта Філіпа», де грали також Костянтин Хабенський, Ярослав Бойко, Євгенія Брік. Цей же режисер потім запросив його на головну роль (юрист-практикант Микола) в україно-грузинський повнометражний фільм «Російський трикутник», який отримав високу оцінку фахівців: приз журі «Срібний Георгій» на Московському кінофестивалі-2007 і премію «Ніка» в 2008 році .

Кадр з фільму «Російський трикутник» Популярність прийшла до Артему з виходом в 2006 році стрічки «Меченосец», знятої Філіпом Янковським, сином знаменитого Олега Янковського, за мотивами однойменного твору Євгена Даниленко. Картина отримала неоднозначні відгуки критиків. У ній є постільні сцени з Чулпан Хаматової, яка зіграла кохану дівчину героя Артема, позиціонується як «вбивця мимоволі», а також викликають огиду елементи «чорнухи» (наприклад, повзе кудись верхня половина тулуба персонажа, у якого відсікли мечем нижню частину з ногами ).Завдяки грі з приголомшливим емоційним напруженням актор разом зі своєю партнеркою був номінований на премію MTV Russia-2007 (за кращу сцену з поцілунком).

«Меченосец»: Артем Ткаченко і Чулпан Хаматова У 2008 році вийшов у прокат фантастичний трилер «Індиго», роль в якому актор називав однією з найцікавіших своїх робіт. Не дарма він отримав за неї номінацію на кінонагороду MTV Russia в категорії «Кращий лиходій». У картині про людей майбутнього, на яких полюють, був зібраний прекрасний акторський ансамбль - Михайло Єфремов, Марія Шукшина, Гоша Куценко, Іван Янковський.

У фільмі «Індиго» Ткаченко зіграв антигероя У той же період був випущений фільм Вальдемара Кшистека «Мала Москва», який завоював на Московському кінофестивалі приз глядацьких симпатій. Цього разу Ткаченко знімався зі Світланою Ходченкова, Дмитром Ульяновим, Олексієм Горбуновим. Цей польський режисер пізніше покликав його до свого трилер про невловимого серійного вбивцю «Фотограф», де його партнерами по знімальному майданчику стали Тетяна Арнтгольц, Олена Бабенко, Марат Башаров, Олександр Балуєв.

Артем Ткаченко і Ксенія Роменкова (кадр з фільму «Південні ночі») У 2009 році артист був задіяний в кримінальному серіалі «Петрівка 38», через рік - в чотирьох проектах, включаючи комедії «Хлопець з Марса» і «Варення з сакури». У 2011 році з його участю вийшов кримінальний 12-серійний телефільм «Життя і пригоди Мішки Япончика» про легендарного одеському короля злодіїв і народного улюбленця, ніколи не грабували простих людей.

Кадр із серіалу «Життя і пригоди Мішки Япончика» У 2012 році Артем брав участь у зйомках ліричної комедії «Небесні родичі», виступивши в ролі радіодіджея, якому на допомогу в потрібну хвилину приходять примари померлих рідних. Потім - в черговий комедійній стрічці «Zолушка», сучасної версії знаменитої казки французького письменника Шарля Перро, втіливши образ Принца. Роль же головної героїні в ній дісталася Христині Асмус, а Феєю став Нонна Гришаєва.

Артем Ткаченко зіграв Принца в екранізації «Попелюшки» на новий лад Тоді ж він знявся в гостросюжетному телесеріалі «Синдром дракона», створеному на основі реальних подій. У центрі сюжету - виявлена ​​в 1993 році колекція культурних цінностей, вивезених групою високопоставлених чекістів і партійних функціонерів з європейських країн в роки Другої світової війни і вилучених в ході репресій в СРСР. Її вартість оцінювалася в мільярд доларів. Розслідування події супроводжував ряд загадкових смертей.

Ткаченко підвладні будь-які характери і персонажі Серед робіт актора 2013 року - серіал «Цезар», де він зіграв роль головного героя, журналіста Говоркова, який викриває в інтернет причетність поліцейських і чиновників до ряду злочинів. Але так чи бездоганний сам борець зі злом? В цей же період він зіграв і в міні-серіалі «Метелики», присвяченому 27-й річниці катастрофи на Чорнобильській АЕС, в комедії «кур'єр з Раю», в бойовику «Чужа війна».

Артем Ткаченко в серіалі «Цезар» У 2014 році Артем блискуче впорався з роллю демонічного героя в багатосерійної мелодраматичної історії «Довгий шлях додому», створеної за мотивами твору Світлани Петрової «Безпам'ятство». У тому ж році глядачі могли побачити артиста в кінострічці «Форт Росс: У пошуках пригод», знятої за романом Дмитра Полєтаєва «Форт Росс» про захоплюючі подорожі в часі. Його персонаж - декабрист Рилєєв. Також актор в цей період з'явився в кліпі Світлани Лободи і Еміна Агаларова. Артем Ткаченко в кліпі «Дивишся в небо» У 2015 році творча скарбничка кіноактора поповнилася зйомками в автобіографічному телесеріалі «Червона королева». Він постав в образі художника Льва Барського, чоловіка відомої радянської манекенниці і неймовірною красуні Регіни Збарський (Ксенія Лукьянчикова). Йому було цікаво показати яскраво негативного героя не мерзотником, а скоріше просто слабкою людиною, яка вчиняє підлі вчинки через призму епатажу.Граючи негативних персонажів, за словами артиста, він не намагається виправдовувати зло, а тільки обставини.

Для «Червоної королеви» Ткаченко приміряв вуса У 2016 році він приєднався до високопрофесійного складу акторів комедійного телесеріалу «П'яна фірма», що включав Михайла Єфремова, Івана Макаревича, Вікторію Толстоганову, Інгеборгу Дапкунайте, Євгенія Циганова, Олексія Кортнева.

Особисте життя Артема Ткаченко

Талановитий і яскравий артист одружений третім шлюбом. Першою його обраницею, яку він називав дівчиною своєї мрії, була актриса Равшана Куркова. Їх шлюб тривав з 2004 по 2008 рік. Винуватцем розриву одні шанувальники цієї яскравої пари вважають актора, який нібито їй зраджував з Катериною Семенової, знайомої глядачеві за серіалом «Дві долі». Інші ж стверджують, що причиною їх розставання став роман Равшани з фотографом Дмитром Ісхаковим.

Артем Ткаченко був одружений на Равшану Куркової Вони зберегли дружні стосунки, після розлучення знімалися разом у стрічках «Варення з сакури», «Медуза», «Щось не так з батьками», «Російський трикутник» та інших. Інтерв'ю Артема Ткаченко ( «Історія в деталях», 2009 рік) Другою дружиною зеленоокого красеня стала зірка серіалу «Кухня» Євгена Храповицький. Вони зустрілися на рок-концерті Гаріка Сукачова. Щоб привернути її увагу, як пізніше зізнавався артист, він не придумав нічого кращого, як підійти і вкусити її за вушко. Вони одружилися в 2012 році, а в 2013-му у них з'явився син Тихон. Причому Артем був присутній на пологах, що тривали більше доби. «Це було пекло!», - згадував актор. У 2015 році 28-річна Женя пішла від нього до 52-річному Ігорю Вернику, роман з яким у неї тривав менше року.

Колишня дружина Артема Ткаченко пішла від нього до Ігоря Вернику Третьою коханої Ткаченко стала актриса Катерина Стеблина. Вперше вони з'явилися на світ на кінофестивалі дебютів «Рух» в Омську. Потім - засвітилися в Сочі на «Кінотаврі». У листопаді 2016 року дружина подарувала кіноакторові другого синочка, якого назвали Степаном.

Зараз Ткаченко одружений на Катерині Стеблін Артем любить затишок і смачну їжу, причому частенько готує сам. За словами артиста, в його житті стабільно виповнюється то, про що він думає (можливо, тому що його бабуся по лінії батька була циганкою?). Але він вірить в матеріалізацію думок, і вважає, що погані думки треба не гнати, а замінювати на позитивні.

Діти Артема Ткаченко: зліва - старший син Тихон, праворуч молодший Степан

Артем Ткаченко зараз

У 2017 році шанувальники таланту Артема могли його побачити в одній з головних ролей співробітника англійської розвідки Філа Кілбі, друга дитинства ключового персонажа, в серіалі «Полювання на диявола». Спочатку він пробувався на роль Макса Лівіуса, але не пройшов, її в підсумку зіграв Сергій Безруков.

Кадр із серіалу «Полювання на диявола» В червні того ж року стартували зйомки нового телесеріалу «Юристи», де артист втілює образ блискучого московського адвоката, який прибув в провінційне містечко. Його герой роз'їжджає на легендарному мотоциклі Harley-Davidson, закохується в партнера місцевого адвокатського бюро Аліну Кочубей (Інна Хотеенкова) і йде на конфронтацію з її чоловіком, прокурором міста.
У виробництві знаходиться також телероман «експропріаторів», поставлений на основі романів Андрія Константинова «Юність Барона». Це непрямий приквел «Бандитського Петербурга». Артем втілює в ньому центральну роль злодія на прізвисько «Барон».

Робочі моменти В серпні очікується вихід в широкий прокат картини «Гоголь. Початок », першою з 4-х стрічок, створених продюсерською компанією Олександра Цекало за мотивами творів знаменитого класика російської літератури. Восени можна буде подивитися другу стрічку «Гоголь. Зачароване місце », потім -« Гоголь. Вій »і через півтора місяці -« Гоголь. Страшна помста ». Актор разом з Таїсією Вилкове зіграє в них подружжя Данішевська. Телепроект обіцяє стати вельми неординарною подією.Навіть вид його персонажів викликав під час зйомок у вразливих людей «мурашки» по шкірі. До слова, самого Миколи Васильовича грає висхідна зірка російського кінематографа Олександр Петров.

У «Гоголя» Артем Ткаченко зіграє Данішевського У 2018 році вийде ще один, за словами фахівців, примітний російський кінопродукт за участю Артема під назвою «Ебігейл». Фільм, знятий в жанрі фентезі, розповість про дівчину, яка хоче розшукати свого батька. Їх розлучили багато років тому, коли через загадкову епідемію її рідне місто був закритий на карантин і в ньому правила магія.