В імпотенції винні двоє

Anonim
Прикрий термін «імпотенція» в 1998 році був замінений на наукову назву хвороби - еректильна дисфункція. Однак суті це не змінило. Що таке еректильна дисфункція? Хвороба полягає в нездатності чоловіка досягти і підтримувати ерекцію, необхідну для здійснення статевого акту. .

Еректильна дисфункція може бути спровокована безліччю причин. Часто імпотенція є симптомом цукрового діабету, артеріальної гіпертензії, ураження серцево-судинної системи. Це стосується майже 80% чоловіків, регулярно зазнають проблеми з ерекцією. У 30% відзначаються гормональні порушення.

Серед причин імпотенції найпоширеніша - судинна патологія, що означає або слабкий приплив крові до статевого члена, або застій крові. У першому випадку ерекція досягається з великими труднощами, а її якість залишає бажати кращого. У другому випадку ерекція, навпаки, досягається швидко, але і проходить так само швидко, так що часом приступити до справи чоловік не встигає.

Такі порушення можуть бути пов'язані з професією: ненормований робочий день, незбалансоване харчування, перегрівання і переохолодження, сидячий спосіб життя, вібрації. Часто це стосується водіїв.

Представникам сильної статі, які прагнуть встановити в сексі всі можливі рекорди, варто пам'ятати, що однією з причин еректильної дисфункції є надто старанні, багатогодинні статеві акти, коли чоловік всіма силами намагається якомога довше затримати еякуляцію. Все добре в міру!

Імпотенція є наслідком ряду захворювань: ендартеріїту, атеросклерозу великих артерій, варикозної хвороби вен, травм статевого члена і прилеглих тканин. Відомо, що певні ліки можуть послужити причиною еректильної дисфункції. Такими побічними ефектами володіють антигістамінні і гіпотензивні препарати. Не можна приймати ці засоби більше п'яти днів. Сердечникам потрібно бути особливо обережними: прийом нітрогліцерину спільно з Віагрою загрожує незворотними наслідками.

За рішенням своїх інтимних проблем чоловіки найчастіше йдуть до друзів, які мають подібний досвід, фармацевтам або лікарям-венерологам. Однак звертатися потрібно до уролога-андролога.

Більшість проблем, пов'язаних з погіршенням або відсутністю ерекції, вирішується за допомогою адекватної терапії. Розумне використання препаратів і сучасних технологій допомагає багатьом пацієнтам відновити сексуальну активність без побічних ефектів і при мінімальному ризику.

Однак існують і такі патології, усунути які може тільки фаллопротезірованіе. У разі нещасного випадку статевого члена і багаторазових ін'єкціях в орган відбувається склерозування кавернозних тіл статевого члена. Ніжна еластична тканина запалих тіл статевого члена заміщається грубої сполучної тканиною, нездатною забезпечити ерекцію.

Однак варто заспокоїти і чоловіків, і жінок - 70% невдач у сексі не мають відношення до фізіології. Їх причини - виключно психологічні. Такий вид еректильної дисфункції називається психогенної імпотенцією, або псевдоімпотенціей. При ній зберігається ранкова ерекція і не буває проблем при мастурбації.

Представники сильної статі часто дуже болісно реагують на найменші невдачі в сексі. Часом для розвитку психогенної імпотенції достатньо одного неделікатного зауваження партнерки. В даному випадку лікарем призначається психотерапія в поєднанні з сучасними препаратами. Найефективніше психогенна терапія лікується, якщо лікар працює з обома партнерами.

Подбайте про своє здоров'я і щастя заздалегідь. Заняття спортом, обмеження споживання алкоголю, консервованих продуктів, смаженого, мучного, солоного і солодкого, регулярне статеве життя з постійним люблячим і коханим партнером, без сексуальних надмірностей і тривалого утримання і здоровий спосіб життя в цілому - найкраща профілактика порушень ерекції.