Юсиф Ейвазов - біографія, фото, особисте життя, дружина, зріст і вагу, тембр голосу 2019

Anonim

Біографія Юсиф Ейвазова

Юсиф Ейвазов - оперний співак з Баку, драматичний тенор, чоловік російської оперної діви Ганни Нетребко.

На фото: оперний співак Юсиф Ейвазов

Дитинство та юнацькі роки

Юсиф Ейвазов, чиє ім'я занесено в книгу кращих тенорів світу, народився 2 травня 1977 року у Алжирі, де в той час працював з обміну його батько, бакинський вчений-металург. Згодом родина повернулася на батьківщину, до столиці Азербайджану, де хлопчик і закінчив середню школу.

Юсиф Ейвазов в дитинстві В 5 років хлопчик почав займатися з педагогом по фортепіано. Заняття йому не подобалися, навчався він з-під палки. І хоча роман з музичним інструментом не склався, у Юсиф виявився прекрасний голос і абсолютний слух. Закінчивши школу, він вирішив піти по стопах батька і вступив до Бакинського політехнічний інститут. Під час навчання Ейвазов захопився КВН і став незамінним учасником всіх музичних номерів студентської команди.
Поступово любов до співу перемогла інтерес до металургії, і юнак перевівся в Бакинську консерваторію. Правда, спочатку він збирався стати «попсовим» співаком, але в 1998 році, випадково потрапивши на концерт Монсеррат Кабальє разом з подругою, несподівано для себе «захворів» оперою.

Юсиф Ейвазов на сцені Міланського філармонії (Auditorium di Milano) Після цього Юсиф переїхав до Мілана і став брати уроки вокалу у таких прославлених виконавців, як Пласідо Домінго, Магда Олівері, Франко Кореллі і самого Лучано Паваротті. Грошей, що пересилаються батьками, катастрофічно не вистачало, і щоб оплатити майстер-класи у відомих педагогів, і юнакові доводилося підробляти вантажником і офіціантом. Чимало часу і сил йшло також на вдосконалення італійської та англійської мов.

музична кар'єра

Незабаром початківця тенора стали запрошувати в невеликі італійські театри.Об'їздивши з гастролями чимало європейських країн і взявши участь в декількох міжнародних конкурсах, в 2010 році Ейвазов вперше ступив на сцену Великого театру. Партія Каварадоссі в його виконанні викликала справжній фурор і стала відправною точкою в його кар'єрі.
Паваротті завжди говорив, що не дивлячись ні на що, потрібно виходити на сцену і дарувати глядачеві те, чого він від тебе чекає: позитивні емоції, красу і, можливо, навіть надію.
Перед Юсиф відкрилися двері великих світових оперних сцен і престижних музичних фестивалів. Він навіть виступав перед Папою Римським і був удостоєний престижної медалі Джанандреа Гаваццені. 2012 подарував йому перемогу на Міжнародному конкурсі вокалістів ім. Бюльбюль.

Юсиф Ейвазов в опері «Отелло» Знайомство з Анною Нетребко в 2014 році стало новим витком в його кар'єрі. Завдяки підтримці прославленої оперної діви, Ейвазов незабаром став помітною фігурою на світовій сцені. У 2015 році він вперше виступив перед американськими глядачами в операх «Паяци» і «Турандот», а ще через рік дебютував на сцені уславленого Маріїнського театру і у Віденській опері. Юсиф Ейвазов і Анна Нетребко «NON TI SCORDAR DI ME» 2017 рік видався дуже успішним для Ейвазова. У липні він разом з Нетребко взяв участь в пітерському фестивалі «Зірки білих ночей», восени пара вирушила в великий гастрольний тур по Азії і Австралії, а в грудні Юсиф був удостоєний честі відкрити зимовий сезон в знаменитому оперному театрі Ла Скала. У цьому ж році вийшов їх дебютний альбом Romanza, записаний у співавторстві з давнім приятелем Анни, композитором Ігорем Крутим. Юсиф Ейвазов і Анна Нетребко - «Cantami»

Особисте життя Юсиф Ейвазова

Про своє особисте життя до знайомства з оперною дівою Анною Нетребко Ейвазов намагається не поширюватися. Однак спритні журналісти з'ясували, що співак був одружений на італійській мільйонерші Адель Феррарі, яка старша за нього на 40 років. Весілля відбулося, коли Юсиф було 30, а їй 70.

Юсиф Ейвазов і Анна Нетребко З Нетребко Ейвазов познайомився в 2014 році в Римі, під час репетиції опери «Манон Леско». Через рік у віденському палаці Кобург відбулася їх розкішне весілля, на яку з'їхалося безліч іменитих впливових персон. Гостей розважав Філіп Кіркоров, а традиційний весільний коровай молодим вручили батько Анни і Тьяго, син співачки від попереднього шлюбу з уругвайським співаком Шротта.

Юсиф Ейвазов, Анна Нетребко, Ігор Крутой і Філіп Кіркоров Діамантова тіара нареченої і обручки були виконані на замовлення знаменитим ювелірним домом Chopard і обійшлися молодятам в суму понад мільйон євро.

Сім'я Юсиф Ейвазова До речі, сина Анни Юсиф полюбив як рідного. Хлопчик хворіє на аутизм, і йому необхідно особливу увагу. Як зізнавалася Ганна, Тьяго відчув, що нарешті-то їх сім'я стала повноцінною, і став демонструвати поліпшення. «Тьяго - моя дитина, і я не можу уявити, що може бути якось інакше», - вважає співак. Сім'я живе у Відні - квартиру в самому серці міста Анна купила перед народженням сина.

Юсиф Ейвазов зараз

Співак продовжує радувати шанувальників опери по всьому світу, а також виступати разом з дружиною. Так, 7 лютого 2018 року в московському КЗ ім. Чайковського пройшов їх великий спільний концерт з «елітним» оперним репертуаром. Юсиф Ейвазов і Анна Нетребко в гостях у Івана Урганта Напередодні події пара відвідала студію Івана Урганта, де підкорила глядачів своєю щирістю, незвичайним стилем і запальним гумором. У передачі з'явився навіть Тьяго і заспівав пісню «Самотня гілка бузку».