Найнебезпечніші тварини

Anonim
Людину завжди вабить незвідане і загадкове. Дика природа і світ тварин цікаві, але, до того ж, шалено небезпечні. Хижаки завжди на чеку, вони готові затіяти боротьбу з будь-яким живою істотою на Землі. Змії та комахи, на вигляд нешкідливі, часом бувають дуже кровожерливі, а ось мешканці морських просторів теж не завжди доброзичливі.

Дикі звірі можуть бути смертельно небезпечні Дика природа живе за своїми законами. Згідно з ними виживає той, хто сильніший. І людина далеко не завжди виходить з поєдинків переможцем. Так з якими тваринами на зустріч краще не йти? Далі представлені найнебезпечніші тварини планети. Перевіряти, чи так це насправді не варто, краще прочитати і прийняти.

отруйні жаби

Це жаба «Коко», по крайней мере, її так називають індіанці. Вона дуже маленька - її довжина всього 2-3 сантиметри. Проте, особини - найнебезпечніші тварини в світі. Вони мешкають в Південній і Центральній Америці, а також на Мадагаскарі.

Для отруйних жаб в Колумбії відкрито перший в світі заповідник Американським індіанцям дуже складно зловити цю жабу. І кожна - на вагу золота. Виявляється, цінність цих тварин в тому, що під дією високих температур (індіанці готують їх на багатті) жаби виділяють сильну отруту. Він моментально вражає все живе і набагато небезпечніше тетродотоксина риби фугу, ціаністого калію і отрути середньоазіатської кобри. Втім, тішить одне, токсини отруйна жаба виробляє поступово і повільно.

Плямисті жаби-древолази живуть в тропіках Коста-Ріки і Бразилії

бегемот

Не дивуйтеся, але ці милі на вигляд створення представляють незвичайну небезпека для людини. Здається, що бегемоти повільні, але в воді вони можуть дати фору навіть олімпійським чемпіонам з плавання. На цьому відео можна побачити, як гіпопотам переслідує моторний човен. Бегемот переслідує моторний човен У 2014 році в Нігерії бегемот перевернув човен зі школярами - загинули 12 дітей.

Не жартуйте з бегемотом Особливо небезпечні бегемоти, коли поруч знаходяться їхні маленькі діти. Того, хто потривожить спокій сімейства, дорослі особини тягнути на дно і розтопчуть.
Але іноді бегемотам не чуже милосердя. Один натураліст став свідком битви крокодила і антилопи. Ссавець майже здався, коли до них підбіг бегемот, відігнав крокодила, і ще півгодини сидів у антилопи, відлякуючи грифів.

Африканський буйвол або каффрскій буйвол

Це гроза Савани і наймогутніший з диких биків. Індійський і африканський буйволи - вкрай небезпечна тварина. Чи не боїться ні звірів, ні людей. Самець досягає зростання в холці до 2 метрів, а його маса може перевищувати 900 кілограмів. При цьому у нього загрозливо страшні роги.

Умиротворений вигляд буйвола оманливий Вони загинаються вгору або широко розходяться в сторони, при цьому створюючи пологу дугу. Рогу можуть досягати 195 сантиметрів. Буйвол чує сторонніх на своїй території і здатний напасти першим.

У сутичці буйвола з левом останній часто програє Вкрай небезпечні буйвола, які захищають своїх телят. Свою жертву буйвол чіпляє рогами і закидає до себе на спину. У противника майже немає шансу вийти з битви живим. Тим більше, якщо на нього біжить стадо розлючених биків.

Білий ведмідь

Це в зоопарку ведмеді здаються «білими і пухнастими».Але коли на туриста на Шпіцбергені біжить ведмідь, то у людини немає жодного шансу. Тварина одразу наздоганяє, нападає і вбиває. Популяцію білого ведмедя на території Арктики майже півстоліття тому почали охороняти.

Вага самців може досягати 680 кг, а самок - не більше 300 кг З тих пір чисельність повністю відновилася і більш того, стала вище допустимих меж. Звір став повноправним господарем всюди, де мешкає. А на своїй території він не відчуває страху і поводиться зі сторонніми досить агресивно.

Білі ведмеді не впадають в сплячку До того ж, білий ведмідь часто з'являється поблизу людських поселень. А ось якщо випадково потрапити між ведмедицею і її дитям, то живим точно не піти. Вони спритні і швидкі, відмінно плавають у холодній воді. У звіра гострі слух, зір і нюх, до того ж він має величезну силу. Одного удару потужної лапою досить, щоб позбутися голови.

Білі ведмеді схильні до спалахів гніву після невдач на полюванні

Ведмідь-шатун

Бурі ведмеді - серйозні хижаки, не менш небезпечні, ніж їх брати з Північного полюса. Зустріч з ними не обіцяє нічого хорошого. Небезпека зростає, якщо перед вами хижак, який не зміг піти в сплячку або невчасно прокинувся. Голодний і злий ведмідь-шатун майже завжди нападає, причому навіть на своїх побратимів.

Ведмідь-шатун дуже небезпечний Єдиний шанс піти живим після такої зустрічі - застрелити ведмедя. Втекти від нього немає ніякої можливості. Незважаючи на те, що ведмеді здаються незграбними, вони легко набирають швидкість до 40-60 км на годину. Тікає людини шатун сприймає як видобуток, яку потрібно наздогнати.

Африканський і індійський слон

Слон - розумна тварина з хорошою пам'яттю. Казковий образ доброго, мудрого і милого велетня далекий від дійсності. На совісті цих тварин вбивства як мінімум 500 осіб на рік. Слон є найбільшим на землі, а отже, воно найнебезпечніше тварина в світі. До нього на територію краще не потрапляти, інакше зустріч може плачевно закінчитися.

Слони відчувають печаль і радість, нудьгують і допомагають родичам Звір має величезну масу тіла і з легкістю може затоптати людину. До речі, слони дуже швидкі. У критичній ситуації вони можуть бігати зі швидкістю до 40 кілометрів на годину. Особливо небезпечний так званий слон-бродяга, тобто вигнаний з стада в шлюбний період. Він може кинутися на все, що рухається.

Слониха захищає слоненяти від зграї гієн

Австралійський крокодил

За своєю кровожерливості крокодил давно випередив слона. На його рахунку близько 2 тисяч людських смертей на рік.

Австралійський крокодил Крокодил є першокласним мисливцем. Зачаївся в воді звіра можна переплутати з колодою. Адже маскування - це основний коник хижака. Він може просто лежати і чекати свою жертву. І коли вона з'явиться, миттєво вискочить, нападе, затягне в воду, втопить і розчленував.

Крокодили легко вистрибують з води крокодили вважаються найнебезпечнішими тваринами в Австралії і деяких країнах Африки. На півночі Австралії, наприклад, живе близько ста тисяч рептилій. І всі вони знаходяться під охороною держави.
При цьому за останні роки австралійські крокодили з'їли не одну жертву. Найбільшим представником крокодилів є морський або гребенястий. Самці можуть досягати 7 метрів. Рептилія теж водиться біля берегів Австралії і смертельно небезпечна для людини.

Африканський лев

Голодний лев - дуже небезпечний. У дикій природі царі звірів на обід і вечерю поглинають в основному зебр і антилоп-гну.

Леви - турботливі батьки Якщо полювання деякий час була безуспішною, то зголоднілі тварини можуть напасти і на людину. За один присід дорослий лев може з'їсти до 30 кілограмів м'яса. За статистикою, ці тварини вбивають близько 250 чоловік щорічно. Леви - вища котяча раса

Біла акула

У найнебезпечніші тварини записана і біла акула. Неймовірне відчуття голоду у цих тварин може з'явитися через кров у воді.Тоді він точно пустить в хід всі свої 3 тисячі найгостріших зубів.

Акули існували 450 млн років тому Біла акула живе в теплих водах абсолютно у всіх океанах, а крім того в Японському і Середземному морях. Всі особини досить великі, вони виростають до 7-8 метрів, але зустрічаються і абсолютні гіганти - до 12 метрів в довжину. Саме біла акула вважається лютої, сильною і небезпечною з усіх акул. Все про білих акул Світлий забарвлення допомагає особинам в полюванні. Вони залишаються непоміченими на тлі підводних скель. Їдять акули в основному тюленів і китів, але не погребують і опухлими далеко дайверами. Часто хижак бере людини за тюленя. Але відчувши на своїх зубах кістку, відпускає жертву. Правда людині це мало чим допомагає. На рахунку білих акул від 30 до 100 людських смертей. З черева цих створінь діставали найрізноманітніші предмети: монети, документи, останки людей і черепах.

Мавпа

Несподівано в списку найнебезпечніших тварин з'являється мавпа. У деяких тропічних країнах особини оселилися біля міських звалищ і шукають там собі прожиток.

Горили часто вирішують питання бійкою Нерідко нападають на людей, дітей і навіть дорослих, віднімають їжу, а також тягнуть продовольчі запаси селян і спустошують їх холодильники. Агресивні великі мавпи, такі як горили, в певних обставинах можуть бути смертельно небезпечні для людини.

Навіть невеликі мавпи можуть вести себе нахабно

отруйні медузи

Особливо небезпечні австралійські медузи Chironex fleckeri. Вони відомі як морські оси. Такі особини досягають розміру салатниці, мають до 60-ти щупалець, кожен з яких по чотири метри.

Опік морських ос дуже хворобливий На щупальцях 5 тисяч осередків з отрутою і токсинів вистачить на вбивство 60-ти людей. Отруйних медуз можна зустріти в теплих водах субтропічних і тропічних країн. Чисельність особин постійно збільшується, вчені бачать причину в глобальному потеплінні.

Опік медузи може бути смертельний

отруйні змії

За один тільки рік в усьому світі отруйні змії жалять людини близько 50 тисяч разів і найчастіше зустрічі закінчуються летальним результатом. За найбільшу частину людських смертей відповідальні азіатські кобри.

Кобра - красива і швидка змія Вони, як правило, не нападають на людей першими і кусають лише тоді, коли їх потривожать. На території Росії близько 10 видів отруйних змій. І найнебезпечніші з них - середньоазіатські кобри, ефи і гюрзи.

москіти

Ну і найнебезпечніше створення, як не дивно, москіт. Причина в тому, що він є переносником малярії.

Москіти - переносники лейшманіозів, бартонеллез і малярії Маленькі шкідники позбавляють життя до трьох мільйонів чоловік в рік. Майже всі випадки припадають на райони Африки. І практично всі жертви цих небезпечних комах - діти у віці до 5-ти років. Редакція хотіла б відзначити, що в Росії комарі не переносять малярію.