Найтепліше місто Росії

Anonim
У 145 кілометрах від селища Магри і до селища Псоу, на кордоні Росії з Абхазією розташований найтепліший і найдовший місто нашої країни - Сочі.

Сочі - єдине місто Росії, де ростуть пальми Майже вся його територія - це гори і ліси. Субтропічний клімат дозволяє відпочивати на курорті цілий рік.

Місто Сочі - майже вічне літо

Сочі, втім, як і майже вся територія узбережжя Чорного моря, знаходиться в зоні вологих субтропіків. Це головна відмінність регіону від північної ділянки чорноморського узбережжя від Туапсе до Анапи (там середземноморський клімат). Погоду в Сочі диктує море. Влітку воно дарує прохолоду, а взимку тепло. Гори ж захищають курорт від північних вітрів.

Сочі - одна з кращих російських здравниць Є й невеликий мінус, клімат дуже вологий, особливо на узбережжі. Таке спостерігається тільки в Абхазії і на південному сході США. Влітку промокнути під дощем тут практично неможливо, оскільки опади переважно припадають на зиму. Сніг тут рідкісне явище, і станеться це тільки за межами міста в горах. Зима тепла, а ось літо спекотне. Але високі літні температури трохи знижує знову-таки море, тому вона стає комфортною для людини. До того ж літо в Сочі довгий - починається в квітні, а закінчується в жовтні. Зима і зовсім коротка, триває півтора місяця, з лютого по середину березня.

У Сочі прекрасні галькові пляжі Якщо говорити мовою цифр, то середньорічна температура в Сочі плюс 14 градусів. Взимку стовпчики термометрів показують близько 6 градусів вище нуля, а влітку в районі 25 градусів. Море прогрівається і зовсім до 28 градусів тепла. А з 365 днів в році похмурими буває в середньому 66 днів.

Екскурс в історію міста Сочі

Перша письмова згадка Сочі відноситься до 1641 році. Саме слово належить турецькому мандрівникові і воєначальнику Евлія Челебі. «Сочі» він назвав плем'я, яке жило в горах вище Адлера.

Сочі цілорічний курорт Втім, район Сочі і сусіднє узбережжі Чорного моря мають давню історію. Про це свідчать археологічні знахідки, що свідчить про те, що тут дили люди в доантичной часи, так і античність, і середньовіччя.

Сочі. Початок ХХ століття Район сучасного Сочі відійшов Російській імперії лише після російсько-турецької війни в 1828-1829 років. Саме місто було засноване як форт Олександрія лише 21 квітня 1838 року.

Сочі за радянських часів На території сьогоднішнього курорту в період Кавказької війни заснували форти Святого духа, які поклали початок Адлеру, Головінка і Лазаревському. Статус міста Сочі було присвоєно в 1917 році. Але ще за вісім років до цього на території відкрився перший курорт під назвою «Кавказька Рів'єра». Значну увагу розвитку туризму в Сочі почали приділяти тільки після громадянської війни. Недолугі замітки. Сочі

Олімпіада в Сочі

На території Великого Сочі живе приблизно півмільйона чоловік. У місті розвинена інфраструктура, як «гриби після дощу» з'являються торгові і розважальні комплекси. До Зимової Олімпіади 2014 року в місті було побудовано багато спортивних об'єктів.

Олімпіада в Сочі стала гарним святом спорту Вперше місто Сочі виставляв свою кандидатуру на проведення Олімпійських ігор в 1994 році, але невдало. Через чотири роки пішла друга спроба - знову «мимо». І тільки третя спроба увінчалася успіхом.

Олімпійські об'єкти в Сочі Лижний курорт в Червоній Поляні відкрили в 2007 році. До Олімпіади його модернізували, побудували нові об'єкти, він то і прийняв спортивні змагання під відкритим небом.Там проходили лижні гонки, бобслей, швидкісний спуск та інші змагання. А в самому Сочі на закритих аренах були проведені змагання на ковзанах - хокей, біг на ковзанах, фігурне катання.

Червона Поляна - сучасний гірськолижний курорт Головні аргументи, які дозволили Сочі взяти верх над іншими кандидатами - це величезна кількість готелів, а також політична підтримка. І тепер найтепліше місто Росії став першим містом з субтропічним кліматом, де пройшла зимова олімпіада.
Варто відзначити, що олімпійське село зводилася далеко від історичного центру міста. Практично з будь-якої точки в цьому місці видно Чорне море. Тому цілюще повітря і вода, в поєднанні з комфортабельним відпочинком, нікого не залишить байдужим.

Найтепліше місто Росії взимку - теж Сочі Круглий рік цей красивий південний курорт потопає в квітах і постійно змінює свій вигляд. На вулицях з'являються все нові скульптури та пам'ятники. Чого тільки варті «Перша вчителька», «Олімпіада», «Афіна і Геракл», «Петро Перший», а також пам'ятники «Відпочиваючому», Петру і Февронії. Це далеко не повний перелік пам'яток. І кожну літню прогулянку супроводжують не тільки парад феєрверків, а й постійні концерти кращих російських артистів. Є тут і прекрасний океанаріум - один з найбільших в Росії.

Сочі - унікальний курорт

Сочі настільки унікальний, що може поєднувати в собі і літній, і зимовий відпочинок. Тільки тут влітку можна спочатку зануритися в тепле море, а потім опинитися на гірських снігових вершинах, дотягнутися до вічних льодовиків. Підготовка до Олімпіади в Сочі 2014 Сочі пропонують і відпочити, і поправити своє здоров'я. На курорті сотні санаторіїв з оздоровчими програмами. Сочинська лікувальна стежка, поєднання морського повітря, лісопосадок і гірського ландшафту, питні бювети, сірководневі ванни і багато іншого допоможе поправити здоров'я. При цьому, місто назвали народним. Щороку Сочі відвідує більше п'яти мільйонів туристів. І це тільки влітку.

У Сочі створені всі умови для гарного відпочинку Втім, живе цей великий місто не тільки туризмом, хоча це основне джерело заробітку багатьох місцевих жителів. У Сочі працює ряд підприємств, на яких працюють тисячі людей. Це м'ясо- і рибоконсервний комбінати, птахофабрика, суднобудівна верф, Сочіморстрой, ремонтно-механічний завод, чайна фабрика та інші.