Холодильне обладнання: установка та обслуговування

Anonim
Технічна документація необхідна для установки холодильного обладнання

Установка холодильного обладнання може проводитися на основі наступного:

- Всі рекомендації та інструкції експлуатації будь-якого холодильного обладнання.

- Інструкція з експлуатації.

- Конструкторська документація, надана заводом.

- Правила безпеки установки і експлуатації, які підтверджені спеціальною постановою Держгіртехнагляду РФ від 6 червня 2003 р N 68.

- І багато іншого.

Установка може проводитися тільки в приміщенні, відповідному наступним вимогам:

- Температура в тому чи іншому приміщенні, де буде знаходитися системи не повинна бути нижче +15 градусів.

- У приміщенні не повинно бути стороннього обладнання, яке може суттєво ускладнити проведення пуско-налагоджувальних робіт.

- Весь комплект повинен обов'язково перебувати на місці, яке буде повністю відповідати проекту розстановки всіх агрегатних вузлів.

- Залежно від того, яке саме холодильне обладнання використовується, воно має розташовуватися від 100 до 500 міліметрів від стіни.

- В основному термін проведення пуско-налагоджувальних робіт повинен становити не більше одного дня, а всі інструменти повинні зберігатися в окремій кімнаті.

- Приміщення обов'язково повинно бути оснащено припливно-витяжною вентиляцією.

Найголовніші і важливі вимоги до електричного живлення приміщення, де буде проводитися установка

При проведенні пускових і налагоджувальних робіт будь-якого холодильного обладнання розподільна мережа для нього повинна виконуватися за допомогою п'ятижильним кабелю. Пам'ятайте, що його перетин обов'язково повинно бути представлено в точній відповідності з усіма встановленими пристроями. У точці підключення вище представленого обладнання запас кабелю допускається не більше двох метрів. Що стосується величини виведення заставних працю, то вона повинна складати не більше п'ятдесяти міліметрів від рівня підлогового покриття в приміщенні.

Якщо встановлюється вами холодильне обладнання розташовується біля стіни, то в такому випадку висновок силового кабелю має дорівнювати одній сотні міліметрів. Розетки європейського типу для підключення холодильного обладнання рекомендується встановлювати на відстані не більше вісімдесяти сентиментів від ділянки підключення всієї апаратури на висоті от 1100 до 1200 міліметрів.

Підключення та обслуговування холодильного обладнання повинно проводити фахівцями в даній сфері діяльності.