Девід Бекхем (David Beckham) біографія, фото футболіста, особисте життя, його дружина і діти 2019

Anonim

Біографія Девіда Бекхема

Дитинство і початок кар'єри Девіда Бекхема

Девід Бекхем народився в 1975 році в лондонському районі Лейтонстоун. Батько майбутнього футболіста - монтажник кухонь Едвард Бекхем, а мати - перукар Сандра Вест. По материнській лінії дід Бекхема був євреєм; свою національну приналежність футболіст визначає як «наполовину єврей». Девід Бекхем кращі голи З дитинства Девід захоплювався футболом, грав в «Ріджуей Парк» в Чінґфорд. Важливу роль на захоплення Бекхема футболом зробило і те, що його батьки були завзятими вболівальниками «Манчестер Юнайтед» і часто їздили на домашні матчі команди на «Олд Траффорд». Девід вступив до футбольної школи Манчестера і незабаром став грати за молодіжку «Тоттенхема». З 14 років Бекхем підписав свій перший контракт з «Манчестер Юнайтед».

Девід Бекхем в «Манчестер Юнайтед»

У травні 1992 року в складі «МЮ» молодий футболіст став володарем Молодіжного Кубка Англійської Футболу. Після завоювання трофея на тодішній сильний склад молодіжної команди звернув увагу головний тренер «Юнайтед», і декількох гравців, в тому числі і Девіда, перевели в основу - відсиджуватися на лаві запасних. Дебютував за основний склад «Манчестер Юнайтед» Бекхем лише через півроку - під час гри Кубка Ліги Девід вийшов на заміну в матчі з «Брайтоном», проте незабаром знову був переведений в дубль. Сезон 1993/94 року футболіст провів в резерві, вигравши з командою чемпіонат Англії серед резервістів.
Так, практично не граючи за основу «Манчестер Юнайтед» 7 грудня 1994 року Бекхем дебютує в єврокубках. Дебютом став останній матч групового етапу Ліги чемпіонів, в якому команда Девіда розгромила турецький «Галатасарай» - 4: 0. Один з голів було забито Бекхемом. З весни 1995 Девід нарешті дебютує в англійській Прем'єр-лізі (пізніше, ніж в єврокубках!) І міцно закріплюється в основному складі «Манчестер Юнайтед».
Новою віхою в кар'єрі Бекхема стали запрошення в збірну. 1 вересня 1996 року вперше вийшов на поле захищати честь країни в поєдинку з Молдовою. У 1997 році Девід став футболістом року в Англії. Через два роки футболіст досягає абсолютних вершин: разом з «Манчестер Юнайтед» Девід стає володарем чемпіонського титулу, Кубка Англії, Кубка Ліги Чемпіонів і Міжконтинентального кубка. У тому ж році різко змінюється і особисте життя Бекхема: він одружується на одній з вокалісток поп-групи Spice Girls Вікторії Адамс.

Девід Бекхем - легендарний футболіст і секс-символ

"Реал Мадрид"

На наступний сезон Флорентіно Перес почав збирати команду-легенду, якої на деякий час стане мадридський «Реал». Бекхем перейшов з «Манчестер Юнайтед» в «Реал» за 35 мільйонів євро. Через деякий час після переходу в іспанську команду футболіст розриває контракт зі своїм агентом Тоні Стивенсом, з яким він співпрацював протягом багатьох років.Місце Стівенса займає менеджер дружини Бекхема Саймон Фуллер.
Дебютував за нову команду півзахисник в другій грі Суперкубка Іспанії з «Мальоркою» 27 серпня 2003 року. Гол Бекхема встановив остаточний рахунок в поєдинку - 3: 0. На адаптацію в новому колективі у футболіста пішло зовсім небагато часу. У чемпіонаті Іспанії дебютний гол за «Реал» Бекхем забив на третій хвилині першого ж матчу. Однак, жваво розпочавши сезон, «команда-легенда» зайняла лише четверту сходинку в таблиці, програла у фіналі Кубка Іспанії і вилетіла в чвертьфіналі Ліги Чемпіонів, пропустивши вперед «Монако». Сезон 2004/05 почався з чехарди тренерських відставок, і клуб пішов у глибоку кризу.
«Галактікос», здається, погрожував цілковитий провал: до першої чверті сезону команда ледве-ледве змогла піднятися до восьмої строчки в турнірній таблиці. Однак до зимового міжсезоння криза потихеньку закінчувався, і на різдвяні канікули «галактікос» пішли другими. У Кубку Іспанії і Лізі чемпіонів команда Бекхема оступилася на стадії 1/8 фіналу - в першому випадку мадридці були биті «Вальядолідом», а в другому - «Ювентусом». Череда перестановок в тренерському штабі закінчилася, і новий тренер Хуан Рамон Лопес Каро зумів згуртувати команду і дисциплінувати гравців.

Татуювання Девіда Бекхема привертають увагу «Реал» прагнув до чемпіонства, однак і в наступному, 2005/06 сезоні, команда фінішувала другою. У національному кубку «галактікос» вилетіли на стадії півфіналу, видавши феєричну дуель з «Сарагосою» (1: 6 і 4: 0). Ліга чемпіонів закінчилася для Бекхема і команди знову на 1/8 фіналу - в цей раз іспанців «стратив» «Арсенал». Після закінчення сезону Флорентіно Перес був звільнений, а президентом клубу став Рамон Кальдерон. Головним тренером команди став Фабіо Капелло, з яким Бекхем не знайшов спільну мову і відправився полірувати лавку запасних.
Девід зайнявся пошуком нового клубу, і незабаром був підписаний контракт з «Лос-Анджелес Гелексі». Конфлікт з Капелло привів до того, що команду вразив нова криза: гравці висунули тренеру ультиматум з вимогою повернути Бекхема в основу. Через «страйку» гравців сезон, спочатку здається вдалим, стрімко летів у прірву. У підсумку тренер був змушений повернути англійського півзахисника в основний склад команди і фактично перекласти на нього місію з порятунку сезону. І Девід впорався з цим більш ніж успішно: незважаючи на те, що в Лізі чемпіонів «Галактікос» знову вилетіли в стадії 1/8 фіналу, на цей раз програвши «Баварії», команда повернулася на друге місце і за кількістю очок зрівнялася з «Барсою ». Завдяки самовідданій грі команди в останньому матчі чемпіонату проти «Мальорки» мадридцям вдалося обійти каталонців за додатковими показниками і завоювати, нарешті, довгоочікуване «золото». Так закінчилася кар'єра Бекхема в іспанському клубі.

«Лос-Анджелес Гелаксі»

Придбання американською командою легендарного європейського півзахисника спровокувало безпрецедентне зростання інтересу до футболу серед уболівальників. У дебютному ж матчі за нову команду, що зібрав тисячі уболівальників, Девід просидів до 78 хвилини на лаві запасних, а незабаром після виходу на поле отримав травму, через яку змушений був відправитися в лазарет на чотири матчі.
До 9 серпня футболіст відновився і знову вийшов на поле за нову команду в матчі проти «Ді Сі Юнайтед». Цей матч зібрав рекордну кількість уболівальників у Вашингтоні - 46,5 тисяч. Через тиждень Бекхем вперше вийшов на поле не тільки в стартовому складі «Гелаксі», а й в ролі капітана команди. У наступному матчі Бекхем знову отримав травму і ще на шість тижнів залишив розташування команди. Після повернення положення в турнірній таблиці було вже не врятувати: першу половину сезону команда закінчила на 11-му місці.

Девід Бекхем з дружиною Вікторією Адамс Наступний сезон, незважаючи на те, що Бекхем більше не травмувався, виявився для команди ще більш провальним: «Гелаксі» дивом зуміли зачепитися за 13 сходинку в загальній таблиці.У січні 2009 року півзахисник на правах оренди перейшов в італійський «Мілан». Вражаюча гра в «Мілані» привела до того, що команда неодноразово починала переговори з «Лос Анджелес Гелаксі» про покупку Бекхема, але всі ці переговори закінчувалися невдачею. Максимальні поступки, яких вдалося домогтися італійцям - продовження терміну оренди Девіда до липня.
Згодом Бекхем ще один раз переходив в «Мілан» на правах оренди після скандалу з уболівальниками «ЛА», розчарованими тим, що Бекхем «Не викладається по повній» на іграх за американський клуб. Після повернення в Лос-Анджелес Девід зіграв два своїх найуспішніших сезону на американському континенті, вивівши команду у американську Лігу Чемпіонів і діставшись до стадії плей-офф. Останній матч Девіда Бекхема Останню гру за «Гелаксі» футболіст зіграв 1 грудня 2012 року.

Кар'єра Бекхема в «Парі Сен-Жермен»

Рівно через два місяці після виходу з «Лос-Анджелес Гелаксі» Девід Бекхем підписав п'ятимісячний контракт з «Парі Сен-Жермен». Дебютував за новий клуб футболіст в матчі з «Марселем» 25 лютого, вийшовши на заміну в кінці матчу. Разом з «парижанами» Девід став чемпіоном Франції, в результаті ставши першим англійським футболістом-чемпіоном чотирьох країн (Англія - ​​«Манчестер Юнайтед», Іспанія - «Реал Мадрид», MLS - «Лос-Анджелес Гелаксі», Франція - «Парі Сен- Жермен »). 16 травня 2013 року Бекхем заявив про завершення кар'єри футболіста.