Найбільші квіти

Anonim
Квіти бувають різними. Деякі просто радують око в саду або в букеті. Але є і справжні монстри, на які навіть глянути страшно.

У рослин з гігантськими листям рідко бувають великі квіти

Найбільші квіти

Найбільший окремо взятий квітка в світі носить назву Раффлезія Арнольді. Ця рослина криваво-червоного кольору. І воно може досягати в ширину до 90 сантиметрів і важити близько 11 кілограмів. Це один з найцікавіших і найважчих квіток в світі.

Цвітіння Раффлезія Арнольді триває кілька днів
Втім, розмір - це не єдина причина, по якій не вийде включити квітка в букет. Запах у Раффлезія настільки огидний, що рідкісне комаха наважиться на нього сісти. Запилювати найбільша квітка ризикують тільки лісові мухи. Квітка видає запах, схожий на аромат гниючого м'яса.

Раффлезія Арнольді - рослина-паразит Раффлезія оригінальна не тільки розмірами і запахом. У квітки немає коренів, а також стебла і листя. Рослина є паразитом, який атакує ліани і росте прямо з них. Місце проживання квітки - тропічні ліси Малайзії, Індонезії, Суматри, Борнео і Філіппін.

Бутон Раффлезія Арнольді Барвистий квітка Раффлезія складається рівно з п'яти м'ясистих пелюсток. І відкриваються вони досить рідко. Розпускається гігант всього на три або чотири дні, а після запилення довгих сім місяців в квітці розвивається плід. У ньому міститься до чотирьох мільйонів насіння.

Місцеві жителі називають рослину - «бунга Патмен» (квітка лотоса) Вперше криваво-червону Раффлезія побачили на острові Суматра. Першовідкривачами стали ботанік Джозеф Арнольд і офіцер Стемфорд Раффлз. Вони склали перший науковий опис квітки, вказавши його розміри і дали досить звучну назву - Раффлезія Арнольді. Однак місцеві жителі вже давно знали про існування цієї незвичайної рослини і називали його не так красиво - «бунга Патмен». Це перекладається як «квітка лотоса».

Список, що розкривається бутон Раффлезія Арнольді

Найвищий квітка

Раффлезія Арнтольді є найширшим квіткою в світі, а найвищим називають триметровий Аморфофаллус Титаниум. Він відомий також під назвами «трупна квітка», «лілія вуду» і «зміїна пальма».

У бельгійській теплиці створені всі умови для цвітіння Аморфофаллус дуже багато часу проводить у вигляді великого бульби, який має в діаметрі половину метра і важить близько 50 кілограмів. Навесні з нього з'являється плямистий держак-стебло. Квітка формується дуже швидко. Рослина додає по 7 см в день. Загальна вага квітки, що розпустилася може досягати 75 кг.

Бульба аморфофаллуса У всій красі Аморфофаллус титанічний можна побачити протягом декількох днів. Але цього часу цілком достатньо, щоб «насолодитися» всім пишністю рослини. Рекордсмену не дарма дали кілька імен, які передають всю суть квітки - пахне він гниють трупами.

У протигазі квіткою можна милуватися нескінченно Після того, як квітка відмер, починають активно розвиватися листя. Вони в висоту можуть досягати шести метрів і мати в діаметрі до п'яти метрів. Після того, як бульба вичерпає весь запас своєї енергії, рослина впадає в сплячку на чотири місяці. Після пробудження процес розвитку Аморфофаллус повторюється заново.

У природі квітка можна зустріти в Африці, Японії, Таїланді Ця рослина відкрив італійський ботанік на ім'я Одоардо Бечарі в 1878 році. Найбільший екземпляр з коли-небудь знайдених був більше трьох метрів заввишки і важив близько 75 кілограмів.

Дерево з найбільшим суцвіттям

Таліпотовая пальма, або корифа зонтична - має найбільше суцвіття. Воно може вирости до 8 метрів. Складається суцвіття з декількох мільйонів невеликих квіточок, які утворюються на розгалуженому стеблі на вершині стовбура.

Віялова пальма - дерево з найбільшим суцвіттям Сама корифа зонтична - це віялова пальма, яка є чи не найбільшою пальмою в світі. Окремі рослини можуть виростати до 25 метрів у висоту і мати діаметр стовбура до 1,5 метрів (але це в підставі). Величезні перетинчасті листя досягають 5 метрів в діаметрі і 4 метри в довжину.

Після плодоношення рослина гине Таліпотовая пальма цвіте тільки один раз, між віком в 30 і 80 років. І від періоду цвітіння до періоду плодоношення проходить приблизно рік. Ну а зрілі плоди, кількість яких досягає тисячі, схожі на круглі жовто-зелені фрукти, відносно невеликі, в порівнянні з самою пальмою - всього 3-4 сантиметри. У плода одне насіння. Після того, як процес плодоношення закінчується, пальма вмирає.
Родина пальми-рекордсмена - південна Індія, Південно-Східна Азія, Шрі-Ланка і Китай.

Найбільший дурнопахнущей суккулент

Стапелія - ​​невелике, низькоросла рослина роду сукулентних. Численні м'ясисті стебла з чітко означеними гранями розгалужуються біля основи. Батьківщиною рослини є Південна Африка.

Стапелія Розміри квіток стапелии відрізняється у різних видів, але всі вони виділяють аромат гнилого м'яса. Найскромніші квіти в діаметрі не перевищують 5 см, найбільші можуть досягати 30-40 см.
Пелюстки стапелии покриті м'якими волосками. На них сідають різні мухи, яких квітка приманює гнильним ароматом. Завдання комах - опиліть рослина.

Цвітіння різних видів стапелии Стапелія знаменита на весь світ під різними назвами, серед яких: квітка морської зірки, гігантський квітка жаби, зоряний кактус, зулуський гігант і інші. Деякі види стапелии в ряді країн вирощують як контейнерну культуру. Досить часто їй відводиться місце в садах з каменів. Величезний квітка - Стапелія Квіти Стапелії гігантської можуть виростати до сорока одного сантиметра в діаметрі. У квітів колір плоті, вони покриті волосками і випускають запах гниючого м'яса. Рослина, за даними, має кілька назв - зулуський гігант, зоряний кактус, квітка морської зірки.

Найбільша квітка-хижак

Незвичайним рослиною є гігантський квітка Гіднора африканська, що росте в пустелях Південної Африки. З'явився над піщаною землею м'ясистий квітка, випускає аромат екскрементів, залучаючи, таким чином, гнойових жуків. Рослина харчується комахами, діючи як пастка.

Незвичайний квітка Гіднора пахне фекаліями У продовженні квіткової теми запрошуємо вас подивитися на найдавніший трояндовий кущ, якому понад тисячу років.