Тетяна Лютаєва біографія, фото, зріст і вагу, особисте життя і її дочка 2019

Anonim

Біографія Тетяни Лютаєвою

Тетяна Лютаєва - жінка, яка народилася в Україні, якусь частину життя прожила в Литві і стала заслуженою артисткою Росії. Після своєї дебютної роботи в якості актриси над міні-серіалом «Гардемарини, вперед!», Вона в мить стала популярною. Всім настільки сподобалася гра юної актриси, що їй один за одним почали сипатися пропозиції по роботі.

Актриса Тетяна Лютаєва Варто відзначити, що на момент 2015 роки жінка зіграла понад 100 ролей, і це лише на кінопопріще. Крім цього, вона є великим любителем театральної сцени, де також провела чимало часу. У якийсь період часу у Тетяни була перерва на особисте життя, але кожен раз їй вдавалося повертатися до улюбленої роботи.

Дитинство Тетяни Лютаєвою

Майбутня талановита актриса народилася 12 березня 1965 року в портовому місті Одесі. Її мама все життя пропрацювала психіатром-логопедом, а батько за професією геолог. До речі, сама актриса зізнається, що дуже схожа на свого тата, це стосується і зовнішнього вигляду, і характеру.

Тетяна Лютаєва в молодості З самого дитинства Тетяна почала цікавитися театральним мистецтвом, проте батьки не бачили в ній ніякого таланту. Вони навіть припустити не могли, що в майбутньому їхня дочка зможе підкорити кращих режисерів Радянського Союзу і стати кумиром багатьох глядачів.
Вперше дівчина почала замислюватися про повноцінну акторську кар'єру ще під час останніх років навчання в школі. Тоді вона вважала себе некрасивою, надто худою і сором'язливою, але їй все ж вдалося повірити в свої сили і записатися в театральний клас. Перший час батьки були проти такого захоплення, адже, як і раніше не помічали в доньці схильностей до театральної справи. Однак помітивши її потяг до прекрасного - змирилися. Саме в спеціалізованому класі Тетяна отримала базові знання з театрального мистецтва.

Початок акторської кар'єри Тетяни Лютаєвою

У 1983 році в рідне місто Тетяни в пошуках нових талантів приїхав народний артист СРСР Олексій Баталов. За щасливим збігом обставин він помітив дівчину і запросив її навчатися на акторському факультеті ВДІКу.
Осяяна мрією про успішну акторську кар'єру вона не могла упустити такий шанс, тому почала навчання в класі Баталова. Протягом наступних чотирьох років дівчині вдавалося поглинати все знання, якими наділяли її викладачі, і стати однією з кращих учениць курсу.

Тетяна Лютаєва у фільмі «Гардемарини, вперед!» У 1986 році прийшов час випускного іспиту у вигляді постановки «Тінь», за п'єсою Шварца, яку крім інших гостей відвідала відомий режисер того часу Світлана Дружиніна.
Режисер була приємно здивована акторському таланту юної дівчини, тому запропонувала їй спробувати свої сили на пробах до міні-серіалу «Гардемарини, вперед!», Над яким Світлана працювала в даний момент. Тетяні вдалося прекрасно проявити себе на кастингу і отримати одну з основних ролей. Вона зіграла роль дівчини Анастасії Ягужинської.
Кінокартина отримала колосальний успіх, а сама актриса стала справжнім відкриттям року. Мало кому вдавалося за допомогою дебютного фільму прославитися на всю країну. Варто відзначити, що в фільмі використовувався голос не Тетяни, а інший актриси Анни Каменкова. Головні ролі в картині також виконали Сергій Жигунов, Дмитро Харатьян, Володимир Шевельков і Михайло Боярський.Фільмографія Тетяни Лютаєвою Після такого успішного дебюту, режисери зі всієї країни хотіли співпрацювати з Тетяною Лютаєвою. Їй щодня надходили пропозиції по роботі, які зробили б її ще популярнішим, проте вона вважала за краще любов і сім'ю. Якраз в той момент дівчина познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком, і прийняла рішення кинути все заради збереження відносин і відправиться з ним на його батьківщину в Литву.

Життя в Литві Тетяни Лютаєвою

Для Тетяни переїзд ні ударом, а став усвідомленим рішенням. Вона не опустила руки, а навпаки, продовжувала будувати акторську кар'єру, але вже в столиці Литви. Насамперед дівчина стала однією з актрис місцевого драматичного театру, в якому їй вдалося зіграти в декількох знаменитих постановках.

Лютаєва Тетяна Борисівна Наприклад, в 1989 році Тетяна з'явилася в ролі Франсуаза Вато в спектаклі «Публіці дивитися забороняється», в 1996 році вона брала участь в постановці «Приборкання норовливої» за п'єсою Вільяма Шекспіра, в 1998 році зіграла Ольгу в спектаклі «Три сестри» . Це лише мала частина всіх її акторських робіт в театрі.
Крім роботи в театрі Тетяна також не упустила можливість зіграти кілька ролей і в кіно. Після виходу міні-серіалу «Гардемарини, вперед!» Юну актрису почали впізнавати і в Литві. Вона стала однією з найбільш затребуваних кіноактрис в СРСР, тому пропозицій по роботі у неї було більш ніж достатньо.
Вона з'явилася у величезних кількостях фільмах, серед яких «Дама з папугою» 1988 року, «Сім днів після вбивства» 1991 року, а також в продовженні нашумілої картини «Віват, гардемарини» 1991 року і «Ти є» 1993 року. Тетяна Лютаєва: Історії в деталях На жаль, після виходу картини «Листи в минуле життя» в 1994 році Тетяні перестали надходити пропозиції. Це пов'язано з тим, що російський кінематограф різко втратив джерело фінансування, тому в кіно знімалися тільки актори, які мали непогане фінансове становище, а талант, освіту і досвід роботи був абсолютно не важливий.

Подальша кар'єра в Росії Тетяни Лютаєвою

У зв'язку з розлученням з чоловіком, Тетяні довелося повернутися з Литви в рідну Росію. На момент початку 2000-х років російський кінематограф повернувся в колишнє русло, а багатьом режисерам якраз не вистачало таких досвідчених актрис як Лютаєва.
На батьківщині її талант не забувся, тому їй знову почали надходити пропозиції по роботі. В цілому з початку 2000 по 2010 рік жінка знялася більш ніж в 50 кінокартинах. Тетяна Лютаєва. Приватна історія Найбільш запам'ятовуються її роботами стали: «Дура» (2005), серіал «Єсенін» (2005), «ЖАRА» (2006), серіал «Я лікую» (2008) і «Обручка» (2008 - 2012), а також комедії «найкращий фільм 2» (2009) і «Викрутаси» (2010). Варто відзначити, що практично в кожному фільмі Тетяна грала ключові ролі.

Особисте життя Тетяни Лютаєвою

Зі своїм першим чоловіком актриса познайомилася на другому курсі навчання в інституті. Це був студент Олегас Дітковскіс. Саме він став причиною переїзду Тетяни в Литву. У 1988 році у подружжя з'явився первісток - донька Агнія.

Тетяна Лютаєва з дочкою Агніей Варто відзначити, що вона повторила долю своїх батьків і також пов'язала своє життя з кіноіндустрією. Через ревнощі Олегас до світського життя Тетяни їхнє сімейне життя зазнала «крах».
Після розлучення дівчина вирішила не переїжджати на батьківщину, а залишитися в столиці Литви, де їй пощастило зустріти свою другу любов. Ним став син відомих прибалтійських акторів Ромуальдаса Раманаускас і Егле Габренайте - Рокас Раманаускас.

Тетяна Лютаєва з сином Домініком і дочкою Агне Дітковскіте У 1999 році у пари народився син Домінік, який став вже другою дитиною актриси. Їх щасливе сімейне життя тривала ще 5 років, однак незабаром вони вирішили розлучитися. Після цього, Тетяна разом зі своїми дітьми переїхала в Росію.
У 2006 році жінка познайомилася зі своїм третім чоловіком Дмитром Мішин.Однак і з цим чоловіком стосунки на все життя не склалися. Варто відзначити, що в 2014 році Тетяна вперше стала бабусею. У Агнії народився син Федір.

Тетяна Лютаєва сьогодні

З 2011 по 2015 рік Тетяні Лютаєвою вдалося зіграти більше 35 ролей, з яких найбільше закарбувалися стали фільми «Веселі хлопці» (2014 року), «Овечка Доллі була зла і рано померла» (2015).

Тетяна Лютаєва в серіалі «Матусі» В цей час жінка найчастіше виконувала ключові ролі в серіалах. Їй вдалося прославитися завдяки двом сезонів серіалу «Метод Лаврової» (2011), «Гетери майора Соколова» (2014 року) і «Матусі» (2015).
У 2015 році паралельно з кінематографією вона виховує онука.