Експерти назвали переваги мульти-спліт систем кондиціонування

Anonim
Перший кондиціонер був запатентований 100 років тому. Сьогодні він забезпечує нам комфортні умови проживання - захищає від літньої спеки, працює на обігрів, очищає повітря шляхом поглинання шкідливих часток, пилу, а деякі модифікації - і вовни. Конструктивно агрегат може складатися з одного блоку, який, наприклад, кріпиться в вікні або в переносному корпусі-тумбі. Такі кондиціонери мають простий пристрій і низьку ціну. Більш популярними моделями під назвою сплати (від split - в перекладі з англійської "розділяти") є системи з окремими блоками, внутрішнім і більш громіздким, що містить компресор, зовнішнім.
Експерти вважають, на сьогодні найбільш оптимальним варіантом кондиціонування повітря є мульти спліт системи. Вони виготовляються з декількома (максимум п'ятьма) внутрішніми частинами. Зручність такого виконання - як раз в можливості здійснювати кондиціонування одночасно в декількох кімнатах, економлячи при цьому місце зовні будівлі і дозволяючи не дуже псувати його зовнішній вигляд.
Крім того, у мульти спліт джерело шуму винесений за межі приміщення, а внутрішня частина агрегату може перебувати в обраному зручному місці всередині. Управління режимом роботи і цілим набором додаткових функцій пристрою в кожному окремому приміщенні, де воно встановлено, здійснюється дистанційно, причому незалежно один від одного.

У мульти спліт системах на вулицю виводиться тільки один блок Для грамотного вибору потужності придбаного пристрою слід враховувати кубатуру приміщення, кількості знаходять в ньому людей і побутових приладів, які гріються при роботі. Наприклад, для охолодження кімнати, об'ємом в 30 кубічних метрів, буде досить одного кіловата, при наявності в ній електроприладів, буде потрібно півтора.

Жити в комфорті без кондиціонера неможливо Редакція вважає важливою функцією кондиціонерів їх антиалергенну здатність усувати запахи, здійснювати іонізацію повітря, регулюючи потужність, економити електроенергію.