Курс долара встановив новий рекорд, досягнувши 43 рублів

Anonim
В ході торгів на Московський біржі 29 жовтня курс долара подолав черговий психологічний бар'єр в 43 рубля. Станом на 21:47 курс американської валюти досяг позначки в 43,09 рубля.
Російська валюта продовжує падіння вже протягом шести днів, незважаючи на старт доларовий аукціон РЕПО і валютні інтервенції, які проводяться Центробанком.
Увечері 29 жовтня російський рубль впав вниз після повідомлень про те, що Федеральна резервна система США припиняє програму кількісного пом'якшення, що проводиться Федеральною резервною системою країни. Цей крок повинен торкнутися валюти здебільшого країн, що розвиваються.
У той же час, рубль втрачає в ціні і через тривале падіння цін на нафту на світовому ринку. Крім того, положення поглиблює підвищений попит на іноземну валюту на внутрішньому ринку. Редакція хоче відзначити, що в цілому з серпня долар подорожчав на 6,5 рублів.

Курси євро і долара ставлять нові рекорди Треба додати, що ввечері в середу Центробанк РФ встановив офіційний курс євро на 30 жовтня на позначці в 54,33 рубля. Офіційний курс долара складе 42,65 рубля.

Падіння рубля: думка експертів

Аналітики «ВТБ Капіталу» Максим Коровін і Тетяна Зуєва відзначають, що Банк Росії в жовтні грав на ринку дуже помітну роль, намагаючись стабілізувати рубль. Частка участі Центробанку в загальному обсязі торгів досягала 30-40 відсотків. Про те ж пише і експерт ІК "Уралсиб Кепітал» Ірина Лебедєва. За її оцінкою, частка присутності ЦБ на торгах становить 35 відсотків.
На думку фахівців «ВТБ Капіталу», вищевказаний факт говорить про те, що присутність експортерів на валютному ринку сильно обмежена, що тільки збільшує тиск на російську валюту.

Експерти: Банк Росії - головний продавець валюти на ринку Начальник дилінгового центру Металлінвестбанка Сергій Романчук підтвердив думку про те, що ЦБ в даний час є головним продавцем валюти на ринку, в той час як інші «притримують» долари і євро, очікуючи ще більшого падіння курсу рубля.