Як правильно полювати?

Anonim
Незважаючи на те, що сьогодні відсутня необхідність вистежувати дичину для видобутку їжі, мисливський інстинкт притаманний багатьом людям. Все розмаїття полювання залежить, в першу чергу, від виду дичини і вже потім-від фізичних даних мисливця, його екіпірування, погодних умов та інших факторів.

Коли можна полювати?

Для кожного виду дичини встановлені періоди, в які дозволено полювання на неї.
Існує три сезони, які відрізняються способами і термінами полювання. Найкоротшим з них є весняний - він триває не більше десяти днів; стріляти дозволяється тільки в самців тих птахів, які не беруть участі у виведенні пташенят.

Полювання на перепілок Під час тривалого літньо-осіннього сезону відкрито полювання на болотну, водоплавну і польову птицю, ведмедя, зайця, копитних і частково на хутрову дичину. Зимовий сезон триває приблизно три місяці - в цей період добувають лисицю, зайця і копитних.

Як полювати на бобра?

На бобра треба полювати поодинці, так як головне в цій справі - дотримання тиші. На місце з рушницею краще прийти завидна. Слід враховувати, що у бобрів добре розвинені слух і нюх - тому місце для засидження потрібно вибирати з підвітряного боку. З укриття (наприклад, через повалене дерево) повинні проглядатися боброва стежка і місце годівлі.

Для полювання краще підібрати спеціальний одяг і взуття Очікування може затягнутися, тому одяг на мисливця повинна бути тепла, а так як в темряві бобра побачити непросто - може стати в нагоді ліхтарик. Якщо заздалегідь купити камери для полювання, то обов'язково випаде нагода відобразити безліч цікавих моментів. До того ж, вони допоможуть вам спостерігати за потрібними тваринами, не наближаючись до них.
Більш ефективним способом видобутку бобра є капкани і пастки, які відрізняються великою різноманітністю по типу, матеріалами та розмірами.

Як полювати на качку?

При весняному полюванні на качку часто використовують підсадних качок, про наявність яких слід подбати в кінці осені - початку зими. Вони служать хорошою приманкою, так як на звуки, що видаються самками, злітаються рухомі інстинктом розмноження самці.
На качину полювання виходять рано вранці або в передзахідне час, коли птахи досить активні. Полюють на птахів з куреня, скрадка, стоячи в заростях очерету або з нерухомою човна. Для пострілу краще вибрати час, коли селезень сидить на землі - це виключить можливість подранка; якщо такої неприємності уникнути не вдалося, то слід добити качку наступним пострілом.
Осіннє полювання на качок відкривається в серпні, коли молодняк встає на крило. Виводки ще продовжують триматися заростей, тому на початку відкриття сезону полювання проводиться з під'їзду на човні або з підходу - на вилетку. У період масових перельотів починається полювання з укриттів з профілями, опудалами або підсадними качками.
Редакція бажає своїм читачам вдалого полювання!