Що робити, якщо ви постійно забуваєте вимкнути праску? Потрібен отпариватель для одягу!

Anonim
Швидше за все, хоч одного разу це траплялося з усіма: ви на роботі або на шляху на роботу і раптом розумієте, що ні вимкнули праску.

Або так: вам кожен день доводиться вислуховувати від чоловіка закиди в неуважності. При цьому він махає перед вашим обличчям висмикнутою з розетки вилкою і зростаючим рахунком за квартплату.

Психологи радять стриманим сім'янин вішати на двері мул стіни записочки типу «І вимкни праска, мила». Однак це допомагає не всім. Екстремали радять влаштувати разок «невелика пожежа», щоб мила запам'ятала на все життя наслідки своєї забудькуватості. Спосіб безкровний - зовсім не гладити вранці, коли ви в півсні повзаєте по квартирі і не цілком розумієте, що відбувається.

Однак правильніше і безпечніше все-таки озброїтися «розумної» технікою, яка вбереже ваш будинок від пожежі або затоплення, так як ситуації в житті бувають різні і не всі пожежі виникають через неуважність.

Наприклад, можна замінити праску на отпариватель для одягу. В резервуарі отпарівателя безперервно гріється вода. Пара, що утворилася надходить по парової швабри або прасування на оброблюваний виріб, розправляє його, позбавляє від плям і неприємних запахів, освіжає одяг. Різні моделі відпарювачів мають різні по ємності резервуари від 0,5 літра до 2-х літрів - відповідно, вам більш-менш часто доведеться доливати воду в резервуар. Головний критерій безпеки - отпариватель відключається від мережі сам, якщо виникає нестача води. Крім того, навіть включений праску отпарівателя просто не зможе зашкодити або спалити тканину, залишити сліди, лиск або підпалини. Навпаки - лиску можна вивести за допомогою отпарівателя для одягу.

Правда, часом небезпека у власному будинку виходить не від включеного електроприладу, а від інших, більш непомітних ворогів - пилових кліщів і ворожої мікрофлори. Всі ці неприємності можна вивести разом з плямами, адже хвороботворні бактерії гинуть при парообработке речей. Таким чином, ви можете навести порядок у власній шафі, відпрасувати і відпаривши речі, обробити дитячі іграшки і тонке дитячу білизну і постіль, кухню і ванну, поверхню підлоги, включаючи лінолеум.

Звичайно, і сучасні праски випускаються з функцією автоматичного вимкнення, але вони не так багатофункціональні, в порівнянні з відпарювачів для одягу. У прасування їм немає рівних - ви відпрасує і наповніть об'ємом речі від великогабаритного пальто до найтоншої шовкової блузки, прикрашеної вишивкою або паєтками. При роботі з отпарівателем важлива функція вертикального відпарювання: те ж саме пальто на телескопічною вертикальної вішалці (яка зазвичай додається до відпарювачів) гладити набагато зручніше, ніж на дошці. Також зручно і комфортно ви Відпарити штори, навіть не знімаючи їх з гардин.