Названо сім способів уникнути інфаркту

Anonim
Якщо дотримуватися цих правил, то ймовірність того, що у вас буде інфаркт, зводиться до мінімуму. . По-перше, необхідно. Приблизно через рік після відмови від нікотину, будуть видні позитивні для серця результати. По-друге, постійно стежте за своєю вагою. Для початку необхідно розрахувати нормальний для вас вагу з урахуванням індексу BMI. Для цього потрібно розділити вага тіла на зростання в квадраті. Цей показник в діапазоні 20-25 вважається нормальним. Якщо ж індекс BMI перевищує 30, значить має місце надмірна вага. При цифрі понад 35 необхідно бити тривогу - це свідчить про небезпечну ступеня ожиріння. По-третє, в будь-якому випадку необхідна якомога більша фізична активність. На думку лікарів, 150 хвилин в тиждень - мінімальний час, який потрібно приділяти фізичним навантаженням, а 75 хвилин - інтенсивних занять спортом.

По-перше, необхідно кинути палити Дуже важливо також підтримувати на низькому рівні артеріальний тиск. Цей показник не повинен перевищувати 120/80 мм рт. ст. Що стосується рівня цукру, то його потрібно підтримувати на рівні 100 мг на голодний шлунок. Холестерин слід підтримувати нижче 200 мг.
Крім того, важливо стежити за своїм харчуванням. Правильний раціон включає в себе 4, 5 склянки фруктів і овочів на добу, порцію риби в тиждень, а також хоча б одну порцію їжі, яка містить харчові волокна.Бажано обмежити кількість споживаної солі до 1400 мг на добу і скоротити споживання солодких напоїв.
Якщо всі будуть дотримуватися цих правил, то, на думку лікарів, це скоротить ймовірність смертності та захворювань серцево-судинної системи на 20%.