Як приготувати восьминога?

Anonim
Ще римляни і стародавні греки дуже любили восьминогів і постійно на них полювали. Любов пройшла через століття і зараз жителі Середземномор'я, незважаючи на все багатство вибору, із задоволенням поглинають восьминогів в будь-якому вигляді. Солоні, сушені, свіжі і варені молюски корисні, а особливо з оливковою олією. У восьминога дуже багато білка, а крім цього, вони добре зміцнюють серцево-судинну систему.

Як вибрати восьминога?

Восьминогів маленьких і середнього розміру, як правило, продають цілком, і вибирати їх легше. Як би це не звучало дивно, але восьминога вибирають по очах. Вони, так би мовити, дзеркало його якості. У хорошого і їстівного молюска очі повинні бути прозорими.

Колір восьминога повинен бути природним Велику особина обробляють і на прилавках можна побачити тільки щупальця, у яких, природно, немає очей. Тут варто орієнтуватися на колір шкіри. Вона повинна блискуча, красивого коричневого кольору. Такий продукт можна брати без роздумів. А ось восьминога, у якого є чорні плями на кінцях щупалець і тих, у яких шкіра рветься, краще не купувати. Вони або не свіжі, або не правильно зберігалися.

Як приготувати восьминога правильно?

Цінність у восьминога представляють щупальця. Головне, щоб вони не були гумовими. Для цього їх можна відбити молотком для м'яса. Але є й інший, мирний спосіб.Необхідно чітко стежити за часом приготування продукти і не доводити молюска до задубіння в окропі. Втім, якщо час згаяно, то потрібно запастися терпінням і варити восьминога до тих пір, поки він не буде їстівним.

Найпростіше восьминога відварити Під час готування молюск проходить кілька стадій. Треба викрити момент і підловити восьминога в той момент, коли він ще не здерев'янів, або перечекати цей момент. Є маленька хитрість, щоб страви вийшло відмінним: під час варіння кинути в каструлю пробки від вина.

Як готувати восьминога?

Восьминога кладуть практично в усі супи, в яких є кілька видів морепродуктів. Препарат добре поєднується з кальмарами. А зараз багато кухарів роблять котлети з цих молюсків. Ця страва, до речі, охоче їдять діти. Тут важливо видалити у кальмара і восьминога дзьоби, випатрати і пропустити через м'ясорубку. До фаршу додати часник, зелень і цибулю, далі обваляти в панірувальних сухарях і смажити.

На сковороді котлети досить тримати дві-три хвилини. До речі, таке страви дуже корисно для артистів. Восьминоги і кальмари - це білок в чистому вигляді, а він корисний для зв'язок і дозволяє надовго зберегти голос. Не дарма кращими співаками вважаються італійці, які їдять морепродукти чи не кожен день.

Восьминіг відмінно поєднується з зеленню і овочами До страви з восьминога підійдуть будь-які бобові, наприклад, квасоля, овочі, зелень і, обов'язково, соєвий соус, оливкова олія або винний оцет.

Восьминогів любить готувати в країнах Азії і Європи. В азіатській кухні молюсків частіше завжди просто відварюють. Варені щупальця - це основа більшості салатів і закусок.

Перед варінням щупальця промивають у воді, краще проточною, далі заливають холодною водою і тільки після закипання води варять від 5 до 10 хвилин. Час залежить від розміру восьминога. Дуже важливо, щоб молюск остигав в тій же воді, в якій він варився. Охолоджений восьминіг дістають з ємності, очищають шкірку і готують по вподобаному рецептом.

Японці подають восьминога з рисом, водоростями і васабі. Китайці ж умудряються і маскують молюска соусами. Португальці вважають за краще восьминога в клярі, а італійця воліють класти його в суп для навару. Як приготувати восьминога? Рецепт від Абетки Смаку У Середземноморської кухні у восьминога спочатку видаляють чорнильний мішок. При цьому його не викидають. Чорнило теж можна використовувати в багатьох рецептах. Навіть видаляють дзьоб і очі. А після цього тушку промивають у воді, навіть відбивають звичайним молоточком для м'яса, ріжуть на невеликі шматки. Найчастіше в цій кухні восьминогів просто обсмажують на оливковій олії, а після гасять разом з овочами і з додаванням вина.

Є восьминога можна і живими. По крайней мере, так люблять робити корейці. А ось в Росії радять робити салати з восьминогами. Вони легкі і одночасно поживні. У салат можна сміливо класти листя салату, додавати оливкове масло або винний оцет, лимон. Але головне не переборщити. Для салату і сашимі завжди важливий зовнішній вигляд. Тому потрібно постаратися красиво порізати щупальця. Зробіть так, щоб на кожному паску або кружечку були присоска.

Популярні рецепти з восьминога

Фейжоаду з восьминога (Португальська кухня)
Для цієї страви потрібно 1,5 кг восьминогів, 1 склянка квасолі, 5 зубчиків часнику, 5 ст.л. оливкового масла, 2 ст.л. свинячого топленого сала, 4 цибулини, сіль, зелень петрушки і чорний мелений перець, 3 середніх моркви і півсклянки білого сухого вина.
Квасоля необхідно замочити на день-два, обсушити і варити на повільному вогні. Вареного (з цибулею і оливковою олією) восьминога порізати. Загасити в каструлі подрібнений часник в оливковій олії і салі. Далі додати нарізану цибулю, і нарізану кружечками моркву. Все це приправити сіллю, перцем і продовжувати гасити. Додати білого вина і довести страву до кипіння.

Фейжоаду з восьминога і морепродуктів А потім покласти нарізаного восьминога і квасоля. Долити води, додати солі і перцю. Готувати на повільному вогні. Після варто вийняти кілька ложок квасолі, розчавити її виделкою і покласти назад. Розмішати і тушкувати до загустіння. Перед тим, як подати страви на стіл, посипати його нашаткованої петрушкою.
Восьминіг смажений (Мальтійська кухня)
Для страви потрібно 0.5 кг восьминога, 2 ст.л. рослинного масла, 4 шт. ріпчастої цибулі, 2 ст.л. томатної пасти, 8 шт. оливок, 1 ст.л. каперсів, 1 ст.л. м'яти рубаною, 1 ч.л. суміші спецій і 1 стакан червоного вина.
Перш за все необхідно видалити у восьминога очі і чорнильний мішок. Тушку промити під проточною водою. Відбити і порізати на шматочки. Лук підрум'янити на маслі, додати в нього восьминога і обсмажити протягом декількох хвилин.
Потім додати всі інші інгредієнти і гасити дві години. Періодично помішувати. Необхідно стежити, щоб м'ясо не підсихало і додавати гарячу воду. Такого восьминога можна подавати з картоплею або спагетті. Гарнір варто додавати в кінці приготування. Рецепт приготування маленьких восьминогів Салат з восьминогом (Кіпрська кухня)
Візьміть 300 гр. восьминога, 1,5 літра води, 1 ч.л. солі, 1-2 цибулини, 2-3 помідори, 2 ст.л. різаною петрушки, 2 листи зеленого лука, 90 р Зелених оливок, 2 ст.л. каперсів, 4 ст.л. соку лимона, половину ст.л. цукру і 2 ст.л оливкової олії.

Теплий салат з восьминогом Поріжте восьминога, видаліть йому дзьоб і варіть 40-50 хвилин в підсоленій воді. Після цього молюска обсушити. В цей час очистіть помідори від шкірки і поріжте. Разом з тим поріжте цибулю, і додайте зелену цибулю і петрушку. Добре перемішайте. В окремій тарі змішайте масло, сік лимона, сіль і перець. Отриманою сумішшю заправте салат. Його можна подавати з хлібом з вершковим маслом.
Редакція бажає вам приємного апетиту і вдалих експериментів з восьминогами.