10 найдивніших видів спорту в світі

Anonim
Гостра на язик Фаїна Раневська колись сказала: «Збочень, власне, тільки два: хокей на траві і балет на льоду». З першим твердженням згодні багато шанувальників традиційних видів спорту, а даремно. Саме хокей на траві - найпопулярніший вид хокею, а змагання з нього збирають десятки тисяч глядачів. Правда, це відбувається в Європі, а не в Росії. Ми ж залишимо в спокої різновиди хокею і звернемося до інших, не менш дивним видів спорту, які затребувані в різних країнах світу.

Сирні перегони

Офіційно ці традиційні англійські змагання називаються Куперхільдскімі сирними гонками. У перший час своєрідним спортом захоплювалися жителі села Броквос, а сьогодні його люблять у всій Великобританії.

Гонка за сирної головою може призвести (і часто призводить) до травм Перед початком сирного забігу учасники збираються на вершині пагорба Купера і чекають сигналу - по ньому велика головка сиру спускається згори. Завдання гравців - першими перетнути фінішну стрічку і зловити сир, який і буде призом.

Переможець отримує сирну голову і пару десятків синців До речі, сирні перегони вважають одним з найбільш травмонебезпечних видів спорту, тому біля підніжжя пагорба чергує бригада лікарів і рятувальників. Як і в будь-якому спорті, тут є свої стандарти. Наприклад, в автентичному варіанті змагань головка сиру повинна важити строго 8 фунтів (або 3,5 кг). Але останнім часом проводяться турніри, в яких використовуються головки вагою 5-18 кг.

Змагання зі спортивної сауни

Друга назва цього змагання - банний спорт. Головне завдання учасників полягає в тому, щоб якомога більше часу провести в сауні, нагрітої до межі.Для чоловіків температуру в парильні піднімають до 100-110 ° C, для жінок вона трохи нижче - 90-100 ° C. Кожні півхвилини на учасників виливають по 500 мл води.

Пересидіти противника в гарячій сауні - то ще випробування При цьому не можна закривати очі, опускати голову і робити багато інших речей - конкретні умови обговорюються строгими правилами. Змагання зі спортивної сауни дуже популярні в Фінляндії, де щорічно проводиться Чемпіонат світу з цього виду спорту. У Росії перший подібний захід, символом якого, до речі, є віник, відбулося в 2007 році.

яєчне багатоборстві

І знову змагання з британськими коренями, популярне в центральних графствах Англії. Історія багатоборства сходить до 1332 році, коли в результаті повені між монастирем і селом з'явилася річка. Згідно з легендою, саме тоді селяни і почали перекидатися яйцями з двох протилежних берегів. Зараз в цьому виді спорту цілих чотири дисципліни: метання на влучність і на дальність, яйце в ложці і російська рулетка.

Учасникам «яєчного багатоборства» доводиться займатися самими дивними речами Навіть у стриманих англійців результати багатоборства часто викликають щирий сміх, адже яйця використовуються сирі, а розбиваються вони на головах учасників. Про серйозність заходу говорить той факт, що з 2006 року по яєчному багатоборства проводяться Чемпіонати світу в Великобританії і США.

Гонки на газонокосарках

Це різновид моторного виду спорту, в якому учасники переміщаються на садових тракторах-газонокосарках. З боку це виглядає кумедно, але змагання, тим не менш, дуже серйозне і популярне. Особливо часто його проводять під час вуличних свят при великому скупченні глядачів.

Гонки на газонокосарках нічим не гірше «Формули 1» Незважаючи на те, що гонки на косарках регулярно піддаються критиці через високий травматизму, вони офіційно зареєстровані і курируються великими спортивними організаціями США, Великобританії та Австралії. Останній рекорд в цьому виді спорту був зареєстрований в 2015 році в Норвегії, коли учаснику Пекка Лундефарету вдалося розігнати газонокосарку до 133,57 миль на годину.

Ягле гурес

Це національний турецький вид спорту, який також називають «масляної боротьбою». Учасників змагання, одягнених у шкіряні шорти, рясно поливають оливковою олією, і тільки після цього починається сама боротьба. З слизьким, покритим жиром тілом складно схопити суперника, тому результат боротьби настає дуже швидко. Програє той, хто першим впаде на спину. Турки проводять матчі за ягле гуресу щорічно з XIV століття, що дає цим видом спорту право називатися найдавнішим реслінговим змаганням.

Ягле гурес інакше називають «масляної боротьбою»

перенесення дружин

Народна фінська забава колись переросла в національний вид спорту зі своїм зведенням правил. На роль учасників запрошуються сімейні пари, яким необхідно подолати дистанцію на 253 метра.

«Перетягування дружин на дальність» - своєрідний фінський вид спорту Не думайте, що дружинам доводиться просто - весь цей час їм належить провести головою вниз! Якщо жінка важить менше 49 кг, їй необхідно обов'язково використовувати обважнювачі, щоб не спрощувати чоловікові завдання. Чемпіонат планети з цього виду спорту щорічно проводиться в маленькому місті Сонкаярві.

бузкаші

А цей вид спорту прийшов з Афганістану. Жахливо, але в якості снаряда в ньому використовується обезголовлений труп тварини (частіше теляти), яким грають, немов м'ячиком в поло. Учасники, одягнені в шкіряні куртки і хутряні шапки, поводяться досить агресивно. Наприклад, правилами дозволено вибивати противнику зуби і протикати очі.

Бузкаші - архаїчний і жорстокий командний «спорт» Змагання з бузкаші проводяться останні 8 століть.До кожного заходу учасники готуються ґрунтовно, а тренування одного коня займає до трьох років! Переможцям дістаються гроші і зброю, надані спонсорами - багатими афганцями, які жадають кривавих видовищ.

Гонки з конем

Якщо бути точними, то це гонки наввипередки з конем, а зовсім не верхом на ній. Цей вид спорту популярний у Великобританії, а змагання по ньому проводяться регулярно з 1980 року. Тоді багатий землевласник Гордон Грін поклав початок марафону Man versus Horse. Довжина забігу і правда марафонська - 22 милі або 42 км.

Не намагайтеся обігнати коня, якщо ви не британський лорд Бігти можна по одному або компанією, при цьому шлях буде пролягати через горбисту місцевість, струмки і болота. Кінь, природно, управляється вершником, а людина біжить поруч. Тільки на 25-му році існування цього марафону переможцем нарешті став бігун, а не кінь. Символічно, що за свою перемогу він отримав як раз 25 тисяч фунтів.

кабадді

Змагання з кабадді проводяться в Індії, Пакистані та Бангладеш. У них учасники двох команд шикуються навпроти один одного в шеренгу і по черзі виходять до команди супротивника. Завдання полягає в тому, щоб торкнутися якомога більшої кількості противників, не давши себе схопити.

Кабадді - мабуть, максимально дивний вид спорту При цьому потрібно вголос наспівувати назву гри: «кабадді, кабадді, кабадді …». Замовкнути або спійманий гравець вибуває, а гра триває до тих пір, поки не залишиться всього один представник від однієї команди. Цікаво, що гравців для кабадді вибирають не тільки по їх спритності і хитрості, а також за вокальними даними.
На що тільки люди не витрачають вільний час - причому зі змагальним елементом. Редакція узнайвсё.рф пропонує вам прочитати про найдивніших конкурсах краси в світі.