Самі незвичайні залізні дороги

Anonim
Залізниці будувалися і будуються повсюдно, незалежно від рельєфу місцевості. Відомо про найвисокогірнішій і про найнебезпечнішу магістралі, про найдовшою і найкоротшою дорогою.

Найнебезпечніша залізниця

Небезпечною можна назвати багато залізничні магістралі, проте найнебезпечнішою визнана дорога, яка перебуває в Аргентині. Її назва - Tren a las Nubes, що перекладається, як «Поїзд до хмар». Під час подорожі дорога проходить через тунелі, мости, зигзаги, спуски і підйоми. Туристи, які їдуть по маршруту, який триває п'ятнадцять годин, відчувають страх, так як вагони буквально пробираються крізь хмари. Поїзд часто пригальмовує і пробуксовує, що є додатковою причиною для хвилювань пасажирів.

Tren a las Nubes - найвища залізниця Рухаючись по берегах каньйонів, поїзд перетинає їх по сталевим, що здаються невагомими мостам. Свій шлях він закінчує на висоті чотири тисячі метрів. Найвідоміше місце маршруту - старовинний віадук, побудований в 1930-му році. Під час поїздки поїзд проходить два звивистих підйому, долає двадцять дев'ять мостів, двадцять один тунель і дванадцять віадуків, кілька разів він робить поворот на триста шістдесят градусів.

Висота цього залізничного віадука 70 м На межі істерики знаходяться пасажири поїзда під час поїздки над одним з найглибших каньйонів Аргентини, глибина якого - сімдесят метрів. Поїзд рухається по хиткому мосту протягом нескінченних п'яти хвилин.

Найкоротша залізниця

Цього року Папа Римський дозволив всім бажаючим скористатися своєю залізницею. Мова про дорогу, що сполучає станцію в Римі зі станцією в Ватикані. Ця залізниця була побудована ще в 1934-му році для того, що б доставити понтифіка з Ватикану в Рим. Всі ці роки вона була доступна для використання тільки з чинним татові. Тепер же за сорок євро нею можуть скористатися всі бажаючі.

Найкоротша залізниця в світі знаходиться у Ватикані Довжина залізничного полотна між станціями складає всього один кілометр двісті сімдесят метрів. Вона бере початок за Собором Святого Петра і проходить повз кількох пам'яток міста-держави - це і Другий Ватиканський собор, і Сади Ватикану, і Секстинська Капела, і множинні музеї.

Сама високогірна залізниця

Залізничні колії далеко не завжди проходять по рівнинах. Нерідко їх будівництво ведеться в гірській місцевості, над каньйонами або над водними просторами морів. Найвисокогірнішій вважається залізниця, що йде від китайської провінції Цинхай до автономного району Тибету. Її протяжність - майже два кілометри.

Сама високогірна залізниця знаходиться в Китаї Найвища точка цієї дороги знаходиться на висоті п'ять тисяч сімдесят два метри. Так як на такій висоті атмосферний тиск становить до сорока відсотків від звичайного, поїзди даного маршруту оснащені кисневими масками.

На дорозі Цинхай-Пекін пасажирам не вистачає кисню і доводиться користуватися масками Будівництво велося кілька десятиліть через безліч перешкод - високі гірські масиви, розряджений повітря, вічна мерзлота. Завдяки будівництву дороги Цинхай-Тибет, віддалені провінції отримали потужний поштовх для економічного розвитку.

Найдовша залізниця в світі

Звання найдовшою залізниці в світі присвоєно Транссибірської залізниці або Транссибу. Вже багато років ця дорога залишається на першому місці за довжиною. Її довжина - дев'ять тисяч двісті вісімдесят вісім кілометрів.

Транссибірська магістраль - найдовша залізниця в світі Гігантська магістраль, проходячи через територію Росії, з'єднує європейську частину континенту з Далеким Сходом, Уралом, Сибіром, пов'язує порти на півдні і заході. Будівництво Транссибу було обумовлено необхідністю рівномірного соціально-економічного розвитку величезної країни.
Будівництво почалося в 1891-му році, коли заклали перший камінь. Закінченням будівництва можна вважати 1904 ий рік, коли з'явилося залізничне сполучення між Владивостоком і Санкт-Петербургом. Незважаючи на відкриття Транссибу, роботи з будівництва тривали ще багато років, аж до 1938-го року, коли була прокладена друга колія. Дивовижними бувають не тільки залізниці, а й потяги, які за ним ходять. На сайті є стаття, в якій згадується про підводні, найстаріших, довгих і інших цікавих поїздах.