Едді Мерфі (Eddie Murphy) - біографія, фото, фільми, особисте життя, діти, зріст і вагу 2019

Anonim

Біографія Едді Мерфі

Едді Мерфі - американський актор, режисер, сценарист і продюсер, найбільш відомий своїми комедійними ролями і стендап-виступами. Мерфі - володар численних кінопремій як за свої комедійні, так і за драматичні роботи.

На фото: Едді Мерфі (Eddie Murphy)

Дитинство і юність

Едвард Ріган Мерфі народився в Нью-Йорку в досить забезпеченій сім'ї 3 квітня 1961 року. Коли хлопчикові було 3, батьки розлучилися. Його батько-поліцейський загинув, коли Едді не було і 8 років, а його старшому братові Чарлі - 10-ти. Чоловік був жорстоко вбитий під час виконання - злочинниця вдарила його ножем в живіт.

Едді Мерфі в дитинстві Мати, що служить телефонної компанії, з трудом оговталася після смерті чоловіка, нехай і колишнього. Вона так довго хворіла і не могла ні працювати, ні виховувати дітей, що протягом року діти жили в прийомній сім'ї. Пізніше мама Едді вийшла заміж вдруге - за працівника фабрики морозива Вернона. Едді і Чарлі всією душею полюбили вітчима, як і він - їх.

Уже в 15 років Едді Мерфі виступав з комічними слайдами в молодіжних клубах і барах Вітчим і помітив акторський дар хлопчика. Він був далекий від мистецтва, але завжди заохочував прагнення пасинка до виступів на сцені. Примітно, що інтерес до гумору виявляв і Чарлі, і спочатку вони з братом йшли пліч-о-пліч, але молодший з братів Мерфі виявився більш успішним. Уже в 15 років Едді виступав з комічними слайдами в молодіжних клубах і барах. Після закінчення середньої школи він без праці пройшов кастинг в комедійний клуб «Bay Area Comedy Club», в якому свого часу починали кар'єру Робін Вільямс, Джеймс Белуші і Вупі Голдберг.

Кар'єра і нагороди

З 1980 року Едді став постійним учасником знаменитого стендап-шоу «Суботнім вечором в прямому ефірі» (Saturday Night Live) і швидко набрав популярність. Особливо йому вдавалися пародії на знаменитостей: Елвіс Преслі у виконанні чорношкірого хлопця смішив публіку до сліз. У 1982-му Едді запросили на роль веселого і чарівного злочинця у фільмі «48 годин». Його дует з Ніком Нолті вийшов настільки вдалим, що після виходу картини популярність коміка переросла в справжню славу - за першу ж свою роль він удостоївся номінації на «Золотий глобус». Едді Мерфі у фільмі «Поліцейський з Беверлі-Хіллз» (трейлер) У надуспішного комедійному бойовику «Поліцейський з Беверлі-Хіллз» (1984) Едді знявся замість Сильвестра Сталлоне, а в «Золотому дитині» (1986) замінив Мела Гібсона. Комерційний успіх першої стрічки був настільки великий, що студія Paramount Pictures уклала з Мерфі ексклюзивний контракт.

Едді Мерфі у фільмі «Золота дитина» Вже через три роки пішло продовження картини про поліцейського з Детройта, а на наступний рік вийшла комедія «Поїздка в Америку» (1988), де Мерфі виконав відразу 4 ролі. Цей трюк він пізніше повторив в комедії «Божевільний професор» (1996), де зіграв вже 7 забавних персонажів.

Едді Мерфі в комедії «Поїздка в Америку» В кінці 80-х намітився деякий спад в акторській кар'єрі знаменитого коміка, і Едді вирішив спробувати себе в режисурі. Його перший і поки єдиний комедійний фільм «Гарлемские ночі» (1989) критики сприйняли прохолодно, а на церемонії «Золота малина» Мерфі навіть отримав антипремію за «Найгірший сценарій». До речі, за свою кар'єру Едді вже 5 разів ставав володарем «Золотої малини».Він навіть був лауреатом «почесного» звання «найгіршого актора десятиліття», що побічно підтверджує, як нелегко заслужити офіційне визнання, виконуючи комедійні ролі.

Едді Мерфі в картині «Божевільний професор» Після нетривалого простою комедія «Божевільний професор» (1996) повернула Мерфі на пік популярності, а закріпили успіх зйомки в «Доктор Дуліттл» (1998). Стан Мерфі перевалило за мільярд, а його називали «Комедійний зіркою № 1».

Едді Мерфі у фільмі «Доктор Дуліттл» Робота над озвученням Осла в мультфільмі «Шрек» (2001) в компанії Майка Майерса і Камерон Діаз, за ​​словами актора, стала легким і, головне, приємним способом заробити. За цю роль Британська Академія кіно і мистецтва номінувала актора на премію, що стало першим прецедентом номінації за озвучку мультперсонажа. Пісенька Осла (Едді Мерфі) з мультфільму «Шрек» У мультфільмі яскраво проявилися і співочі здібності актора. У фіналі першої частини він виконав пісню «I'm a Believer»: хіт групи The Monkees знайшов друге народження. Дует Мерфі і Антоніо Бандераса теж пролунав оригінально і запально - вони виконали пісню Рікі Мартіна «Livin 'La Vida Loca» у другій частині «Шрека». До речі, актор не просто так взявся співати у фільмі - в 80-90-і роки він випустив 4 студійні альбоми, за один з яких навіть отримав номінацію на Греммі. Едді Мерфі - Red Light ft. Snoop Lion По-справжньому тріумфальним для актора став 2006 рік - Мерфі нарешті отримав премію «Золотий глобус». Після чотирьох безуспішних номінацій він удостоївся нагороди за кращу роль другого плану у фільмі «Дівчина мрії» і статуетку від Гільдії кіноакторів США. Робота в цьому мюзиклі, де також знялися Бейонсе і Дженніфер Хадсон, була аж ніяк не комедійної - Едді Мерфі зміг продемонструвати свій драматичний талант, зігравши блюзового музиканта, чия кар'єра пішла на спад. За цю ж роль актор удостоївся номінації на «Оскар», але несподівано поступився премію Алану Аркіну.

Кадр з мюзиклу «Дівчина мрії» Пізніше пішла комерційно успішна, але прийнята критиками без особливого натхнення картина «Прийоми Норбіта» (2007). У 2011-му Едді Мерфі з'явився у фільмі - «відповіді» 11 друзям Оушена - «Як вкрасти хмарочос» з Беном Стіллером та Меттью Бродеріком. Едді Мерфі у фільмі «Містер Черч» (трейлер) Але по-справжньому актор повернувся з драмою «Містер Черч» в 2015 році, де зіграв доброго і великодушного кухаря, який працює в білій родині. Це ще одна драматична роль в скарбничці актора, на думку багатьох, найкраща в його кар'єрі.

Особисте життя Едді Мерфі

Едді Мерфі був неодноразово одружений, він - багатодітний щасливий батько. У 1993 році Мерфі одружився на адвоката Ніколь Мітчелл, в їхньому шлюбі народилося 5 дітей. У 2006 році з ініціативи Ніколь шлюб розпався. Також у Едді є два сина від позашлюбних стосунків і дочка від Мелані Браун, вокалістки групи Spice Girls. Сам Едді не поспішав визнавати батьківство, але тест ДНК підтвердив, що дитина Мелані - його дочка.

Едді Мерфі з Ніколь Мітчелл і Мелані Браун (фото праворуч) 1. січня 2008 року на острові Бора-Бора Мерфі уклав шлюб з кінопродюсером Трейсі Едмондс, але пізніше той не визнали законним в США. Пара не поспішала зареєструвати стосунки на батьківщині, а мирно розлучилася через 14 днів.

Едді Мерфі з Пейдж Батчер В 2012-му у актора почався роман з моделлю Пейдж Батчер. Через чотири роки Пейдж народила дівчинку - вже дев'яту дитину Мерфі. За словами Мерфі, багаторазове батьківство змінило його ставлення до роботи. Тепер він хоче зніматися тільки в тих фільмах, які не соромно буде показати своїм дітям.

Едді Мерфі з дітьми У 2018 році актор снет татом в десятий раз - «ювілейного» дитини йому подарує Пейдж Батчер.

Едді Мерфі зараз

Едді Мерфі вже не так часто радує шанувальників своїми ролями, зате більш вибірково ставиться до проектів. У 2018 актор був зайнятий на зйомках чергового продовження «Поліцейського з Беверлі-Хіллз», а також заявив про свою участь у комедії «трійнята», де разом з ним повинні знятися Арнольд Шварценеггер і Денні Де Віто.

Зараз Едді Мерфі вже не так часто радує шанувальників своїми ролями, зате більш вибірково ставиться до проектів