Як очистити кедрові горіхи?

Anonim
Кедрові горішки - найменші з величезного сімейства горіхів. Ще в древніх часів кедр був уособленням сили і могутності, а його горіхи, вірили люди, здатні передавати людині силу кедра.
Корисні і поживні властивості кедрових горіхів широко використовуються і в народній, і в офіційній медицинах. Якісний збалансований склад ласощі можна пояснити наявністю в ньому високоякісних жирів, вітамінів, білка і мікроелементів.

Як очистити кедрові горіхи?

Клацати кедрові горішки просто. Втім, расщелкнуть шкаралупу в домашніх умовах можна різними способами.

Кедрові горіхи Ось найлегший і загальнодоступний. Взяти посуд з небиткого скла, наприклад, кухоль. Можна взяти і звичайну керамічну. Головне, щоб дно у неї було увігнуте. Кладемо на стіл листок паперу, беремо кухоль за ручку і колемо шкаралупу. Після деякої практики це буде зробити простіше, ніж клацати насіння. Як очистити кедрові горіхи? Редакція нагадує, що гризти горіхи зубами не рекомендується, оскільки у них дуже товста шкаралупа.

Властивості кедрових горіхів

Втім, своїм складом кедрові горішки відрізняються від інших. Все тому, що в нього входить досить багато поліненасичених жирних кислот. Особливо цінна, з цілющою точки зору, лінолева кислота.

В кедрових горіхах міститься багато корисних жирів У білках кедрових горіхів присутні у величезній кількості амінокислоти, зокрема, аргінін. Ця амінокислота дуже важлива для зростання, тому цілющі і живильні властивості горішків кедра повинні взяти на замітку вагітні жінки, мами і ослаблені люди.
В кедрових горіхах багато що розщеплюють жир вітамінів Р і Е. Вітамін Е допомагає рости, зберегти ДНК і допомагає забезпечити нормальну спадковість.До того ж, кедрові горіхи, завдяки високому вмісту вітаміну Е, збільшують лактацію у годуючих жінок. А ось при недоліку цього корисного вітаміну процес утворення молока в грудних залозах може зупинитися. Крім цього, вітамін Е відмінно попереджає атеросклероз.
А ось вітаміни групи В, яких в кедрових горішках так само достатньо, добре впливають на нервову систему, сприяють росту і розвитку не тільки організму, але і його функцій. До речі, багато диких тварин інтуїтивно лікуються кедровими горіхами. Наприклад, вовченята, коли у них випадають молочні зуби, у великих кількостях їдять це лісове ласощі. Плоди кедра допомагають зростати і міцніти зубах. Кедрові горіхи: як вибрати? Мікроелементи в кедрових горіхах теж виконують цілющу функцію. За змістом фосфору ці горіхи далеко попереду інших горіхів і навіть олійного насіння. З ними може зрівнятися, мабуть, тільки соя. До речі, в кедрових горіхах міститься багато йоду. Це незамінна речовина, яке просто необхідно для людей, які проживають в регіонах з дефіцитом йоду у воді, наприклад, в північних районах Росії і Сибіру.

Користь кедрових горіхів

У день дорослому досить з'їдати жменю кедрових горішків. Тим самим можна забезпечити собі добову норму таких мікроелементів, як цинк, марганець, мідь і кобальт.

Жменя кедрових горіхів в день дуже корисна Ядерця кедрових горішків можна використовувати в їжу в різних видах. З них можна робити салати, або настоянки. При цьому жири і білки добре засвоюються організмом. До речі, в кедровому горісі немає грубої клітковини. Це дозволяє використовувати його в дієтичному, а так само дитячому харчуванні, харчуванні для хворих і ослаблених людей.
Масло з кедрового горіха вичавлюють шляхом холодного пресування. А макуха так само використовують з користю. Він є цінним поживним продуктом, який нормалізує обмін речовин, а так само надає організму сил. З макухи роблять крему, десерти, кондитерські вироби, морозиво, соуси або використовують як добавку до салатів. Макуха кедрового горіха так само можна додавати в сир, мюслі, муси і каші.
Кедровий горіх славиться вмістом поліненасичених жирних кислот. При цьому він абсолютно не містить холестерину. Користь і шкода кедрових горіхів Варто відзначити, що масло кедрового горіха не треба нагрівати. Його краще додавати в готові страви, такі як супи, пюре, каші, салати або ж пити його 2 рази на день по чайній ложці. Це дозволить підвищити захисні сили організму. До речі, масло використовується при виробництві оптики найвищої якості.

Рецепти з кедрових горіхів

Народна медицина вже давно примітила і оцінила корисні властивості кедрових горіхів. І зараз активно знання використовуються для профілактики і лікування різноманітних захворювань.
Наукові дослідження офіційної медицина показали, що горіхи кедра успішно попереджають і навіть лікують порушення функцій щитовидної залози, авітаміноз, недокрів'я, захворювання шлунково-кишкового тракту, зокрема, інфекційні, а так само захворювання шкіри, вугри, фурункульоз, екзему, серцево-судинні захворювання, порушення пам'яті, атеросклероз, м'язову дистрофію і ревматизм. Цей список можна продовжувати ще дуже довго.
З кедрових горіхів можна отримати молоко. Воно з'являється після замочування у воді, настоювання, а потім пресування. Таке молочко можна використовувати для харчування навіть грудних дітей, особливо тих, у яких є алергія на коров'яче молоко або з'явився діатез.

Кедрова молоко можна давати навіть немовлятам У Сибіру горішки кедра їдять, щоб уникнути відкладення солей і утворення каменів в жовчному міхурі, нирках, подагри. Для лікувального засобу потрібно зробити настій з кедрових горішком. Потовчений продукт разом зі шкаралупою покласти в скляну банку. Знадобиться заповнити приблизно половину ємності. Потім до верху залити горілкою або спиртом. Тару щільно закрити і наполягати в прохолодному і темному місці 2 тижні.Настій приймати протягом місяця по 20 крапель вранці та ввечері.
А ось щоб позбутися від вугрів або фурункул, а так само щоб залікувати незагойна екзему або ранку, потрібно протирати кажу спиртовою настоянкою на кедрових горіхах. Якщо ж на тілі є великі відкриті ранки, то спиртовий настій краще не застосовувати, а придивитися до наступним рецептом. Подрібнити в кашку ядра кедрових горіхів, накласти її на ранку, накрити зверху пергаментним папером і закріпити. Пов'язку варто робити кожен день.
При нагноениях шкіри, великих екземі, висипу, діатезі і піодермії можна робити лікувальні ванни. У 5 літрах води зварити кілограм кедрових горіхів, не очищаючи від шкаралупи. Дати настоятися годину. Настій процідити і налити в ванну. Водні процедури в такій воді повинні тривати не менше півгодини і повторюватися 2-3 рази в тиждень до повного очищення шкірних покривів.
А ось спиртову настойку можна використовувати проти артритів, ревматизму, болів в суглобах. Для лікування треба потовкти горіхи разом зі шкаралупою, засипати до половини в банку і залити до верху горілкою. Настояти в повній темряві протягом 2 тижнів. Приймати настій два рази в день по столовій ложці протягом 1-2 місяців.

Настоянка на кедрових горіхах може бути корисна в помірних дозах Цю ж настоянку можна застосовувати для полоскання порожнини рота при стоматитах, травмах і опіках слизової, гінгівітах, ангіні. Але настій потрібно розбавити теплою водою. Для їдальні ложки спиртового розчину достатньо півсклянки води. Рот і горло полоскати по 3-4 рази щодня.
А ось при виразці шлунка варто змішати в однакових пропорціях кедрові горіхи і мед. Щодня вранці натщесерце з'їдати столову ложку суміші, при цьому ретельно пережовуючи. Увечері ж, вже після вечері, перед сном, з'їдати ще одну столову ложку.
І ще одна корисна властивість кедрових горіхів. Вони є природним афродизіаком і здатні підвищувати потенцію. Жмені горіхів в день буде достатньо, щоб відновлювати організм, підвищувати імунітет, кількість гемоглобіну в крові, потенцію.
Кедрові горіхи позитивно впливають на фізичний і розумовий розвиток дітей. Тому цей продукт необхідний в дитячому харчуванні, для профілактики і лікування різноманітних захворювань і виснаження організму.