Як доглядати за грошовим деревом?

Anonim
Ви хочете підвищити свій добробут? Тоді вам стане в нагоді грошове дерево! Потрібно лише навчитися правильно за ним доглядати. Толстянка звичайна (крассула або грошове дерево) користується популярністю у більшості квітникарів. Батьківщиною цієї рослини є Мадагаскар, Австралія, південь Аравії і посушливий південь Африки. Толстянка накопичує в своєму листі великий запас вологи, це і допомагає рослині виживати в настільки жарких країнах. Якщо вірити стародавнім вченням фен-шуй, саме толстянка приносить в будинок фінансове благополуччя.

Як посадити грошове дерево?

Грошове дерево відноситься до роду сукулентів сімейства Товстолисті, є декоративно-листяним рослиною.
Якщо ви вирішили придбати в магазині «грошове дерево», зверніть особливу увагу на стан листочків: на дотик вони повинні бути твердими, м'ясистим, без будь-яких механічних пошкоджень.Стебло повинен бути товстим і міцним. Грунт повинна бути вологою. У магазині вам запропонують різні види толстянок. Сміливо вибирайте вподобаний вид, так як вони добре ростуть в домашніх умовах і догляд за ними однаковий.

Для грошового дерева важливо вибрати відповідний грунт Звичайна садова земля для товстянки не годиться. Так як вона може бути заражена шкідниками, які в домашніх умовах почнуть розмножуватися і приносити шкоди рослині. Для грунту зазвичай використовують спеціальну суміш для кактусів і сукулентів. Якщо ви використовуєте універсальний грунт для кімнатних рослин, то додайте в нього трохи піску.
При пересадці грошового дерева в інший горщик, на дно нового горщика викладіть керамзит або дрібні шматочки червоної цегли. Засипте грунт тонким шаром землі. Вийміть рослину з тісного горщика, намагаючись не пошкодити кореневу систему. Отгнівшие коріння видаліть. Тепер сміливо пересаджуйте в новий горщик. Рясно полийте і поставте на тиждень в тінь. Обприскуйте листя, щоб вони не повяла. Потім перенесіть рослина на звичне місце. Пересаджують грошове дерево раз на два роки навесні, або при необхідності навесні раз на рік.

Грошове дерево (толстянка) любить світло

Догляд за грошовим деревом

Для того, щоб грошове дерево зацвіло, взимку тримайте його в прохолодному місці при температурі від +12 до + 15 ° С, поливайте один-два рази на місяць.
Толстянка, як і будь-який кімнатна рослина не любить частої зміни місця. Ставте рослина в світлій кімнаті. Температура влітку повинна бути від +20 до + 24 ° С. Уникайте потрапляння прямих сонячних променів на листя, щоб вони не згоріли і не опало. Все про грошовому дереві Підгодовуйте рослина в період активного росту (з весни до осені) 1 раз в два тижні. Взимку один раз на місяць.
Редакція радить розмістити грошове дерево на південно-східному або південному вікні. Адже по фен-шую ця рослина накопичує в своєму листі багатство, і чим краще буде стан дерева - тим краще буде фінансовий стан.