Як змінилися актори фільму «Жмурки» за 13 років?

Anonim
18 травня 2018 року минуло 5 років з дня смерті Олексія Балабанова, самого чесного і безкомпромісного російського режисера. У його фільмографії є ​​роботи на будь-який смак: гостросюжетна дилогія «Брат», похмурий трилер «Вантаж 200», міська сага «Про виродків і людей», мелодрама «Мені не боляче», кінопритча «Я теж хочу», в якій Балабанов передбачив прийдешню смерть … Але в цей раз ми в редакціі.рф хотіли б показати читачам, як змінилися актори гротескної бандитської комедії «Жмурки» за 13 років, що минули з прем'єри в 2005 році.Цей фільм, як і всі інші стрічки режисера, відрізняє жорсткий реалізм, приправлений іронією: з чорним гумором і часткою меланхолії він малює реалії провінційної Росії початку 90-х. Як змінилося життя акторів за ці роки?

Дмитро Дюжев

Так вже вийшло, що Дмитро Дюжев як і раніше залишається в очах глядачів або Космосом з «Бригади», або Саймоном з «Жмурок». Ну така вже в нього зовнішність - підходяща для ролей «бандюганів», хоча в житті Дюжев - ревний християнин і зразковий сім'янин.

Дмитро Дюжев - бандит Саймон У його подальшій кар'єрі було багато різнопланових ролей - від батька Іова в філософській притчі Павла Лунгіна «Острів» до чудесним чином завагітнівшу чоловіки в комедії Сарика Андреасян «Вагітний». Дюжев дивно поводиться в вікторині «Клевер» У 2016 році Дюжев з'явився в бойовику Олександра Невського «Розбирання в Манілі», в 2017 році знімався в серіалі «Ходіння по муках» за романом Олексія Толстого, а в 2018 році працював на знімальному майданчику історичного блокбастера «Тобол» з Іллею Маланін.

Микита Михалков

Як зізнавався сам Микита Михалков, для нього роль новгородського кримінального авторитета Михалича, уособлення «маліновопіджачной» епохи, була своєрідною терапією після низки суто позитивних ролей: царів, вождів, генералів. «Я можу бути різним!», - заявив таким чином Михалков.

Микита Михалков - мафіозі Сергій Михайлович З тих пір в амплуа актора Микита Сергійович з'являвся нечасто: в «Мені не боляче» того ж Балабанова, у власних стрічках «12» і «Стомлені сонцем 2» (які вийшли в повнометражній версії і у вигляді серіалу) .

На зйомках фільму «Стомлені сонцем 2» В останні роки Михалков займається продюсуванням великих проектів (в т.ч. ремейк «Екіпажу», спортивна драма «Рух вгору!», «Тренер» Данила Козловського) і громадською діяльністю. Також він веде відеоблог під ім'ям Микита Бесогон, де ділиться наболілим.

Сергій Глазунов

Роль припанкована студента-медика Лешика в «Жмурках» стала зоряним часом Сергія Глазунова. Після цього він знявся в ряді телесеріалів: «Повернути на дослідування», «Петя по дорозі в царство небесне», 16-й сезон «Солдатов» … Остання на даний момент роль актора - дільничний в серіалі «Останній мент» 2015 року. В даний момент Сергій, судячи з його сторінці «ВКонтакте», займається педагогічною діяльністю.

Сергій Глазунов - студент-медик Лешик

Григорій Сіятвінда

«Русский негр» Григорій Сіятвінда в «Жмурках» іронічно обігрує своє походження: коли колеги по банді уїдливо жартують, називаючи його «ефіопом», він лише огризається: «Так російська я!».

Григорій Сіятвінда - Баклажан Згодом його чекали численні ролі в кіно і театрі, але щасливим квитком для актора з екзотичною зовнішністю став серіал «Кухня», де він грав керуючого бутик-готелем Eleon Михайла Джековіча. Після він з'явився в спін-офф «Готель Елеон», але в 2017 році в цій історії була поставлена ​​крапка. У 2018 році він знімався в комедії «Щоденник нової російської» з Оленою Подкаминская і фантастичною стрічкою «Прибулець», де виконав одного з ключових героїв.

Григорій Сіятвінда з дружиною В особистому житті у актора теж все добре - він одружений на балетмейстера Тетяні. «Дітей у нас немає, але є фікус», - жартує Григорій.

Віктор Сухоруков

Глядачам «Жмурок» Віктор Сухоруков запам'ятався як продажний офіцер міліції Степан, поплатився за свою жадібність життям. Втім, і до «Жмурок» він, який дебютував в кіно в 21 рік, вже був таким, що відбувся актором, відомим по «Замку», «Про виродків і людей» і «Братам» Балабанова.

Віктор Сухоруков - мент Степан Зараз кількість зіграних персонажів в його фільмографії перевалило за сотню. Тут і настоятель монастиря Філарет з «Острова» Павла Лунгіна, і батько Форми Ернест Петрович з «фізрук», і слідчий Маковський в психологічному трилері Станіслав Говорухіна «Weekend», і Малюта Скуратов з серіалу «Годунов».

Віктор Сухоруков у виставі «Царство батька і сина» Віктор Сухоруков неодружений, дітей у нього немає. «Відсутність сім'ї, можна сказати, моє жертвоприношення», - вважає актор.

Гарік Сукачов

Гарік Сукачов в першу чергу все-таки музикант: в кіно він з'являється рідко, але влучно. У «Жмурках» він постає в образі кримінального авторитета на прізвисько Мозок, що полює на банду Корона і компанії.

Гарік Сукачов - Мозок Не менш яскрава роль - ангела смерті - йому дісталася у фільмі «Ар'є» того ж 2005-го. Знову-таки ангела він грає в мюзиклі «Птах» про дружбу скандального рок-музиканта (Іван Охлобистін) і дівчини-підлітка (Євдокія Малевская).

Кадр з фільму «Птах» У 2018 році Гарику Сукачова довірили озвучувати Шарика в перезапуску мультфільму про «Простоквашино».

Рената Литвинова

«Жмурки», звичайно, не найважливіша рядок у фільмографії Ренати Литвинової, але вже точно запам'ятовується. Втім, це можна сказати про будь-яку роль актриси, яку глядачі або обожнюють, або ненавидять - середнього не дано. У фільмі її улюбленого режисера Литвинова постає спочатку як офіціантка з «красивою дупою» в заяложеній більярдної, потім як секретарка у депутата Держдуми.

Рената Литвинова - офіціантка / секретарка Катя Зараз Рената Литвинова і раніше відома як одна з найбільш епатажних жінок-режисерів і сценаристів. З 2016 вона виступила творцем одне з новел кіноальманаху «Петербург. Тільки по любові », в 2018 році знімалася у фільмі німецького виробництва У проміжку Литвинова судила конкурс талантів« Хвилина слави »і запам'яталася спочатку нападками на 8-річну учасницю, які заспівали пісню Земфіри« Жити в твоїй голові », потім назвавши танцюриста-інваліда« ампутантів ».

Трансформація Каті в фіналі «Жмурок» Також в 2017 році багато ЗМІ повідомили про весілля Ренати Литвинової і Земфіри, але новина виявилася качкою.

Олексій Серебряков

Навіть другорядні характери вдаються Олексію Серебрякову майстерно, що він в черговий раз довів в «Жмурках». Його герой - Доктор, власник кустарної нарколабораторії, до якого в одній з перших сцен навідуються Саймон і Сергій.

Олексій Серебряков - Доктор Зараз Серебряков, незважаючи на еміграцію до Канади, - один з найбільш відомих і часто з'являються на екрані акторів. З його останніх робіт варто відзначити головну роль в російському рімейку «Доктора Хауса» ( «Доктор Ріхтер»), князя Юрія в фентезі «Легенда про Коловрате», який воює за свою власність автослюсаря Миколи в «Левиафане» Андрія Звягінцева, а також яскравий тандем з Євгеном Ткачуком і російському роуд-муві «Як Вітька Часник віз Леху Штиря в будинок інвалідів».

Тетяна Догілєва

Розквіт кар'єри Тетяни Догілєвою припав на 80-е, так що поява в «Жмурках» (секретарка адвоката-наркоторговця) стало своєрідним «великоднім яйцем» для глядачів. Приблизно в цей же час актриса зробила пластику, на думку багатьох, яка опинилася невдалої. Потім почалися затяжні зйомки ситкому «Люда, діти і завод», що призвели Догилеву до нервового зриву і депресії.

Тетяна Догілєва - секретарка адвоката Борщанська Зараз актриса знімається мало і в основному в ролях другого плану ( «Жги!», «Про що говорять чоловіки. Продовження»). Зате її часто можна побачити на театральній сцені. І хоча шанувальники часто не впізнають сильно погладшав і мінливу улюбленицю, сама Тетяна зізнається, що у неї все добре.

Андрій Краско

У «Жмурках» Андрій Краско, визнаний майстер епізоду, з'являється в кадрі ненадовго: це він грає сусіда, на біду вирішив поскаржитися сусідам на надто гучну музику - варто було тільки Саймону відшукати у господарів значну колекцію вінілу!

Андрій Краско - сусід (праворуч: його остання роль в «Ліквідації») Два роки по тому Андрій Краско помер від раптового серцевого нападу на зйомках серіалу «Ліквідація», де він грав кишенькового злодія Фіму Полужіда. Роль перейшла Сергію Маковецькому, а сцени з Краско безжально вирізали.Подейкували, що інфаркт міокарда настав через запою, але знімальна бригада «Ліквідації» ці чутки жорстко присікає - Краско загинув через трудоголізму, ускладненого роками розгульного способу життя. «Жмурки». Епізод з Андрієм Краско

Юрій Степанов

Персонаж Юрія Степанова в «Жмурках» - більш успішний бандит по кличці Кабан, що запрошує Сергія і Саймона в Москву, - насправді перекочував в фільм з «Бригади». У серіалі він був підручним Саші Білого, але глядачі не бачили його, а тільки чули його ім'я в розмовах по телефону.

Юрій Степанов - Кабан. Загинув в ДТП в 2010-му За наступні п'ять років Юрія Степанов зіграв чимало яскравих ролей: слідчого Пафнутьева з «Громадянина начальника-2», воєнкома Михайла в «Вантаж 200», міліціонера Сашу з драми «Позаземний».
3 березня 2010 року Юрій Степанов потрапив в ДТП, яке залишило його трьох дітей сиротами (до народження третьої дитини він не дожив кілька тижнів), а його дружину Ірину вдовою. Він повертався додому зі спектаклю і зловив таксі, старенькі «Жигулі», в які на повному ходу врізалася іномарка. Удар припав якраз на пасажирське сидіння. Актор помер на місці від отриманих травм.

Андрій Панін

Андрій Панін з'явився в «Жмурках» в образі сором'язливого архітектора, який склав камін в будинку авторитету Михалича. На жаль, камін не пройшов перевірку вимогливого господаря і став останнім притулком для бідолахи-творця.

Андрій Панін - архітектор. Загинув в 2013 при загадкових обставинах Після були яскраві ролі в фільмах «Сволота», «Мама не горюй», «Морфій» (в цій стрічці Балабанова Панін грав дотепного фельдшера Лукича), головна роль в детективному серіалі «Журов», доктора Ватсона в серіалі "Шерлок Холмс". Це лише мала частина образів, зіграних ним за короткий відрізок часу від прем'єри «Жмурок» до смерті актора в березні 2013 року. Причина смерті Андрія Паніна досі залишається загадкою. Детальніше читайте в біографії актора. «Жмурки». Епізод з Андрієм Паніним

Дмитро Пєвцов

У «Жмурках» Дмитро Пєвцов грає адвоката, приторговував героїном. Це відсилання до серіалу «бандитський Петербург», де персонаж Пєвцова - мафіозі на прізвисько Адвокат. А прізвище Борщанська - натяк на адвоката Борщівського.

Дмитро Пєвцов - адвокат Борщанська Зараз Дмитро Пєвцов щасливо одружений на колезі по цеху Ользі Дроздової. У його фільмографії чимало спільних з дружиною проектів, і близькі жартома називають їх тандем «співочі дрозди». Подружжя виховує сина Єлисея.

Дмитро Пєвцов з дружиною У 2014 році актор отримав ключову роль в постапокаліптичному серіалі «Корабель», після став зіркою детективного серіалу «Внутрішнє розслідування», разом з Анною Чіповська і Олексієм Чадовим з'явився в мелодрамі «Про любов», в 2018 році працював над пригодницької картиною «На Париж!».

Анатолій Журавльов

Герой Анатолія Журавльова в цій кримінальній комедії - Бала, один з нещасливої ​​трійці бандитів, що перейшла дорогу шісткам Михалича. У актора був приятель зі схожою долею, тому приміряти на себе образ цього персонажа не склало труднощів. А роботу з Балабановим Журавльов і зараз згадує як один з кращих моментів в житті.

Анатолій Журавльов - Бала Актор і раніше часто з'являється на екранах. Він - зірка популярного серіалу «Пасічник», де його герой Гліб Збруєв поєднує роботу в органах і розслідування злочинів з розведенням бджіл.

Сергій Маковецький

Корон у виконанні Сергія Маковецького - глава зграї бандитів-найманців. Після «Жмурок» актор не раз співпрацював з Микитою Михалковим ( «12», «Стомлені сонцем-2»). Після смерті Андрія Паніна на зйомках «Ліквідації» він був затверджений на роль Фіми Полужіда замість колишнього колеги по «Жмурки».

Сергій Маковецький - Корон З початку 2010-х він часто грає ключові ролі в детективних і історичних серіалах ( «Справа гастроному №1», «Життя і доля», «Тихий дон»), озвучує князя Київського у мультиках про богатирів від студії «Млин ».
У 2017 році глядачі гідно оцінили тандем Маковецького і Андрія Мерзлікіна в детективному серіалі «Траса смерті». У 2018 році акторові дісталася роль Івана Грозного в серіалі «Годунов».

Владик Толочко

На жаль, Влад Толочко, який зіграв у «Жмурках» сверхопекаемого сина авторитету Михалича, так і залишився актором однієї ролі. Хоча хлопець не шкодує про втрачені можливості - в 2015 році він дав інтерв'ю на каналі НТВ, в якому зізнався, що потрапив в акторський склад абсолютно випадково. Незважаючи на прекрасний дебют, він не продовжив кар'єру на акторському терені. Зараз він розводить курей і кроликів. На пам'ять про зйомки в «Жмурках» у нього залишилася фотографія з Микитою Михалковим і труну з конструктора.

Влад Толочко - Владик, син Михалича

Олексій Панін

За часів «Жмурок» кар'єра Олексія Паніна була на піку: усміхненого сорочку-хлопця, який грав переважно захоплено-придуркуватих (в хорошому сенсі) бандитів, любили, незважаючи на скандальні інциденти за межами знімального майданчика - акторові з «ДМБ» і «Зірки» сходило з рук багато.

Олексій Панін - бандит Сергій У нульові і 2010-і актор продовжував активно зніматися, але яскравих образів, які могли б позмагатися з тим же Сергієм з «Жмурок», не знаходилося.

У фіналі «Жмурок» Олексій Панін стає депутатом Останнім часом він знімається нечасто, але зі сторінок жовтої преси не сходить: то влаштує дебош в публічному місці, то приголомшить новим ню-фото з публічного пляжу, десь в Мережі спливе архівне відео, де Панін в жіночих панчохах розгулює по вулиці або здійснює насильство сексуального характеру над собакою. Мабуть, Олексій знайшов свою нішу. Також він, надихнувшись прикладом Сергія Дружко, якийсь час пробував себе в якості відеоблогера, але його канал «Хайповості" не привернув передплатників, і інвестори перестали вкладатися в проект. Редакція сподівається, що після нашого матеріалу вам захотілося переглянути «Жмурки», і пропонує вам дізнатися, як змінилися актори серіалу «Бригада».