За літо 49 тюменських дітей з ДЦП пройшли реабілітацію

Anonim
Завдяки небайдужим людям і за підтримки благодійного фонду «Ключ до життя» з червня по серпень пройшли курси реабілітації 49 тюменських дітей. . Ця благодійна організація допомагає маленьким пацієнтам з ДЦП, онкологією, генетичними і судинні захворювання. Завдяки проекту «Ключ до життя» діти проходять лікування в Ізраїлі, Китаї і інших країнах. Гроші на лікування і реабілітацію виділяють спонсори.
З початку літа більше 30 хлопців хворих на аутизм і дитячим церебральним паралічем з'їздили на реабілітацію в євпаторійську оздоровницю, частини з них проводили лікування за допомогою дельфінотерапії. Ще маленькі жителі Тюмені проходили спецзанять з кіньми на місцевому іподромі.

Дельфінотерапія Кожному з батьків, чия дитина страждає серйозною недугою, хочеться неодмінно вилікувати і позбавити від мук свого малюка. На щастя, медицина не стоїть на місці, лікарями розробляються нові дієві методики і препарати. Наприклад, однією з таких сучасних медичних технологій є авторська методика Е.А.Мельніковой. Лікування ДЦП у дітей за даною методикою отримало назву - аутонейрітотерапія. Вона допомагає відновленню і підтримці активності в первинних рухових центрах в головному і вторинних центрів в спинному мозку, що є головними в освіті низхідних і висхідних шляхів для проведення нервових імпульсів. За допомогою цієї методики відновлюється рухова активність у дітей і нормальний м'язовий тонус, завдяки ній дитина починає краще орієнтуватися в просторі і зберігати рівновагу. А це все дає батькам надію на поліпшення стану, і надалі, можливо, на повне одужання і повноцінне життя малюка.

Реабілітація дітей хворих на аутизм і дитячим церебральним паралічем Як зазначає редакція, ДЦП - це вирок, з цією хворобою можна повноцінно жити і добиватися поставлених цілей.Так, студента Вологодського державного університету з ДЦП В.Нікітіна в День знань заохотили сертифікатом на здобуття стипендії, а також вручили ноутбук і диктофон, які напевно стануть в нагоді йому в навчальному процесі. Юнакові з народження поставили діагноз ДЦП, але це йому не завадило добре вчитися, брати участь і перемагати в шкільних олімпіадах з англійської мови, а потім стати студентом ВНЗ, де він буде поглиблено займатися іноземними мовами. А в отриманні стипендії талановитому юнакові допомогла благодійна організація «В ім'я добра».