Безробітні Самарської губернії отримають по 58 800 руб. на відкриття бізнесу

Anonim
В області реалізується програма самозайнятості, розроблена для повнолітніх безробітних громадян, які хочуть почати свій бізнес. Таким безробітним буде одноразово надані грошові кошти в розмірі 12-ти кратного максимального допомоги по безробіттю, тобто 58 800 рублів. Для отримання цих коштів бізнесмену необхідно буде відвідати центр зайнятості та написати заяву. Потім треба буде розробити і скласти бізнес-план з покроковим описом майбутньої діяльності і надати покоління було в центр зайнятості. Крім заяви і бізнес-плану, бізнесмену доведеться ще позитивно здати тест на наявність здібностей і готовності до ведення підприємницької діяльності.
Перш ніж відрити свій бізнес, тим громадянам, які ще не є юридичними особами, доведеться оформити індивідуальне підприємництво (ІП) або товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ). До того ж реєстрацію ТОВ в Москві під ключ або в Самарі, наприклад, виробляють спеціалізовані компанії, які виконують реєстрацію швидко і недорого. Також фахівці центру зайнятості нададуть допомогу потенційним підприємцям в освоєнні законів світу бізнесу, нададуть інформаційні послуги та проведуть консалтинг щодо підвищення ефективності бізнесу.

Державний Центр зайнятості, праці та міграції Самари Міністерство зайнятості населення, праці та міграції Самарської області повідомляє, що на реалізацію цієї програми в 2013-му році спрямовано понад 13,5 мільйона руб. Починаючи з січня поточного року, 834 безробітних отримали безкоштовні бізнес-консультації, 301 громадянин відкрив свій бізнес.
Редакція "" вважає, що нова економічна політика адміністрації Самарської губернії дозволить багатьом безробітним громадянам вийти з фінансової кризи.