Обніматися корисно для здоров'я

Anonim
Психологи вважають, що коли люди щиро обіймаються, вони обмінюються теплом і енергією. .

Багато групові психотерапевтичні тренінги починаються саме з того, що учасники, незнайомі один одному люди, обіймаються в знак довіри і підтримки. Обійми притаманне людині вже починаючи з внутрішньоутробного розвитку. Стосуватися іншої людини - це вітальна функція. Коли дитина або, пізніше, доросла людина, входить в простір іншої людини, він починає відчувати себе в любові і безпеки. Обіймання дарує людині почуття захищеності, безумовної любові і комфорту. А адже це так потрібно кожному з нас.

Коли одна людина обіймає іншого щиро, то він віддає йому безумовну любов. З цього випливає стан безпеки, яке є найбільш природним і приємним для кожної людини.

Відзначимо також, що, на думку психологів, ембріон в періоди свого раннього розвитку розташовується в материнській утробі, яка знову ж таки оточує його зразок обіймів, які оберігають його від агресивного зовнішнього середовища. Відразу ж після народження дитина знову ж потрапить в обійми - мати бере його на руки. Потім дитину кладуть мамі на живіт або на груди, і відбувається зіткнення серця з серцем. Він чує биття серця іншої людини, дихання іншої людини, тепло, відчуття довіри, відчуття любові. Це настільки цілюще для людини, що іноді просто таким щирим обіймами можна людину зцілити.

Думка психологів з приводу обіймів підтримують і вчені. На їхню думку, обіймання підвищує імунітет, нормалізує роботу нервової, судинної і ендокринної систем, а також знижує стрес, конфлікти, напруження і обсяг гемоглобіну.