В силу вступили нововведення при реєстрації автомобіля

Anonim
Номер на автомобіль можна буде вибрати. ГИБДД вирішила спростити процедуру реєстрації автомобілів.
Найприємніше з нововведень - дозволити реєстрацію машин в будь-якому регіоні незалежно від місця прописки власника. Підібрати номер з кодом необхідного регіону відповідні служби зможуть по базі даних, а отримавши свідоцтво про реєстрацію автовласник самостійно виготовить номера в автомайстерні.
Отримати право брати участь в реєстрації можуть і автосалони. Правда, вони зможуть тільки збирати документи, оглядати машину, передавати ці документи в ДАІ і отримувати свідоцтво про реєстрацію. Купувати чи випускати реєстраційні знаки салони теж зможуть. Зараз для того, щоб салон надав таку послугу треба видати довіреність від власника машини. Коштує цей сервіс приблизно 15-20 тисяч рублів. Якщо нововведення здійсняться, реєстрація через автосалон стане дешевше.

ГИБДД вирішує - продавати або просто дозволити вибирати? Головна новина - ГИБДД згодна навіть дати автомобілістам можливість вибирати (або купувати) номера. У проекті аналізованого закону цей пункт звучить так: «Вибір буквено-цифрового позначення державного реєстраційного знака транспортного засобу на умовах і в порядку, визначеному урядом Росії». Подробиці про визначення вартості "красивих" номерів поки невідомі. За звичайні номери платитимуть як і раніше не треба. Зрозуміло, що "особливі" номери залишаться поза рамками продажу.Однак навіть встановлюючи щороку літні шини автолюбителі користуються своїм правом вибору і підбирають улюблену марку і модель. Так чому б не поширити рамки свободи і на таку деталь, як номер? Але ж можливість вибрати саме те, що тобі до душі, будь це шини, акумулятор, диски або автокосметика і зовнішній вигляд машини є невід'ємним правом покупця.

Номери на вибір? У своєму блозі AvtoGuru пише: "Таким чином ГИБДД просто намагається перевести грошовий потік (номери-то купують!) З рук недобросовісних даішників і руки держави".
Редакція порталу надалі продовжить знайомити з долею цього закону своїх читачів.