Що потрібно для установки світлодіодної стрічки

Anonim
Якщо Ви вирішили урізноманітнити освітлення в кімнаті, не достатньо купити світлодіодну стрічку, адже важливо ще її правильно встановити.

Робоча напруга такого освітлення становить 12 і 24 ват, тому стандартні розетки на 220, не підходять. Саме тому важливо вибрати правильний блок живлення для світлодіодної стрічки.

Критерії відбору

Для того щоб куплена стрічка не згоріла від високої напруги, використовують імпульсний блок живлення, який видає їй необхідну потужність. Саме кількість ват, яке він може віддати, і є головним параметром вибору. Однак важливо заздалегідь розрахувати ту потужність, яка буде потрібно даній стрічці.

Зазвичай розрахунки проходять у такий спосіб:

  • визначається тип стрічки;
  • в спеціальних таблицях знаходиться її потужність на один метр;
  • це число множиться на довжину всієї стрічки.

Отримана цифра і є загальною потужністю, якою повинен володіти блок живлення для світлодіодної стрічки (можна навіть додати ще 10 ват, на всякий випадок).

Види таких блоків

У спеціалізованих магазинах в асортимент входять три типи, знаючи особливості яких, можна легко вибрати необхідний:

  • компактний (найменший за розмірами, захищений від вологи, проте розрахований на потужність всього 75 ват);
  • герметичний (багато важить і має досить великі габарити; головна перевага в потужності, адже вона становить близько 150 ват);
  • великий (за розмірами перевершує всі попередні, проте виграє за рахунок невеликої вартості; по потужності дорівнює герметичному блоку).

Однак установка не обмежується одним підключенням, адже важливо ще й правильно встановити освітлення. Для цих цілей спеціально використовують профіль для світлодіодної стрічки, найчастіше, алюмінієвий.

Навіщо це потрібно?

Якщо Вам потрібно підсвітити саме певний предмет, а не всі приміщення в цілому, то зробити це тільки за допомогою стрічки практично неможливо, так як світло буде розпорошений по всій кімнаті. Для того щоб зробити його вузьконаправленим можна використовувати спеціальну підставку. Вона може застосовуватися для підсвічування:

  • сходів і окремих ступенів;
  • шаф і полиць;
  • окремих куточків кімнати;
  • рекламних банерів.

Також за допомогою профілю для світлодіодної стрічки можна легко зробити своїми руками будь-, навіть ультратонкий, світильник.

За допомогою таких світлових аксесуарів можна прикрасити кімнату одним тільки світлом, а знаючи всі правила їх монтажу, встановити їх самостійно, не вдаючись до допомоги фахівців.