Як правильно встановити розетку

Anonim
Необхідність встановлення розеток може виникнути в різних ситуаціях. Для правильного їх монтажу необхідно дотримуватися певних правил, тим більше, якщо ви це робите самостійно.

Розетки в основному встановлюють в 20-30 см від підлоги. Також їх монтаж можна здійснювати на будь-який інший висоті, яка зручна для вас. Слід враховувати, що установка таких виробів виконується не ближче ніж 50 см від заземлених елементів в квартирі. До їх числа відносяться раковини, газові плити, батареї опалення і труби водопостачання.

Відповідно до СНиП одна розетка повинна припадати на кожні приблизно 6-10 квадратних метрів житлового приміщення. На кухні встановлюється дві розетки, незважаючи на її площу. Монтаж даних виробів зазвичай не проводиться в туалеті і ванній. У цих приміщеннях допускається встановлення розеток тільки від понижуючого трансформатора. Їх монтаж повинен супроводжуватися виконанням подвійний ізоляції. Також потрібно використовувати спеціальні вологозахищені lezard розетки, яким не є небезпечною волога і перепади температури. Разом з тим, монтаж виробів даного типу можна здійснювати і на вулиці.

У дитячих кімнатах установку розеток рекомендується проводити на недоступною для дітей висоті, такі вироби повинні бути оснащені шторками, що закриваються. Ці розеткові пристрої здатні відкриватися тільки після направлення в них штирьків вилки.

На кришці електророзетки зазвичай вказуються сила струму і напруга, які вона здатна витримати. Гранично допустиме навантаження на такий виріб не повинна перевищувати 1500 Вт. Тривалість експлуатації розетки залежить і від характеру надаються на неї механічних впливів.

Розеткова пристрій може витримувати навантаження в межах 1000-1500 Вт в тих квартирах, де встановлено запобіжник, розрахований на силу струму в 6 А. З цієї причини не слід включати в окрему розетку різні електроприймачі з силою струму більш 10 А.

Сучасному споживачу постійно доводиться робити вибір на користь певного товару.Для просування розеткових виробів на ринку може використовуватися промо модель, яка здатна продемонструвати рекламовану продукцію з тієї сторони, яка вигідна потенційному покупцеві. Це дозволить викликати у споживача позитивний образ товару, допоможе переконати його в необхідності здійснення покупки розетки.