Ентоні Хопкінс (Anthony Hopkins) - біографія, фото, ролі, особисте життя 2019

Anonim

Біографія Ентоні Хопкінса

Ентоні Хопкінс … Про цей оскароносний нерухомий погляд холодних очей і тонка іронічна посмішка Ганнібала Лектера! Американська академія присудила йому приз за кращу чоловічу роль серійного маніяка в стрічці «Мовчання ягнят», відчуваючи потрясіння і навіть переляк вже не перед персонажем, а генієм актора.

На фото: Ентоні Хопкінс (Anthony Hopkins) Присвячений в лицарі королевою Єлизаветою, сер Ентоні вважає поганим тоном козиряти титулом в акторському середовищі, але з задоволенням доводить до сказу пафосних зірок Голлівуду, нагадуючи про своє походження сина булочника. Художник і композитор, режисер і актор - Хопкінс і сьогодні вражає глядачів невгамовною енергією і новими ролями.

Дитинство: Марго - Понтіпул

Сім'я пекарів з Уельсу - Річард Артур і Мюріелл Енн Хопкінс - навряд чи припускали, яка доля чекає їх сина, який народився в останній день 1937 року. Домашнє навчання дитини виявило у нього вроджену дислексію. Батько, людина запальна, але при цьому холодний, відправив хлопчика в закриту школу міста Понтіпул, розраховуючи, що в колективі навчального закладу Джон-Уест Монмут Ентоні позбудеться від дивної хвороби.

Ентоні Хопкінс в дитинстві (на фото праворуч з мамою) Як згадує сам актор, в школі він був справжнім дурнем-невдахою. Спілкуватися з однолітками не міг і не хотів, навчання давалося важко, підліток мало що розумів. Тільки розмінявши восьмий десяток Хопкінс з'ясував, що у нього розлад аутичного спектру, і саме воно заважало його навчанні. Але все ж він протримався в цій кращої уельської школі для хлопчиків майже три роки, протягом яких прийняв перше самостійне рішення: його майбутня професія буде творчою. Грою на фортепіано або малюванням можна непогано заробляти, вирішив для себе дванадцятирічний хлопчик. Але життя розпорядилося інакше.

Юність: Уельс - Лондон

Випадкове знайомство з новою зіркою англійського кіно Річардом Бертоном і рада останнього спробувати себе в акторській кар'єрі Хопкінс сприйняв з ентузіазмом. Вигравши грант на навчання, в 1955 році Ентоні став студентом коледжу акторської майстерності. Бажання юнаки помститися всім, хто сміявся над ним у школі, зіграло не останню роль в тому, що Уельський королівський коледж драми він закінчив з відзнакою.

Ентоні Хопкінс в школі для хлопчиків і в армії (праворуч фото) Після декількох років армійської служби Ентоні відправився в Лондон, вчитися в Королівській академії драми. Ставши дипломованим театральним актором, двадцятивосьмилітній Хопкінс підробляв на сцені Королівського національного театру в якості дублера блискучого Лоуренса Олів'є. Театральний досвід приніс йому кілька значущих ролей, наприклад, в спектаклях «Танці смерті», «Антоній і Клеопатра». Але Ентоні марить кінокар'єрою, театр - не межа його мрій.

Кар'єра: Америка - Голлівуд

Маючи в активі роль принца Річарда у фільмі «Лев узимку» (в зйомках якого брали участь легендарні Кетрін Хепберн, Пітер О'Тул) і кілька епізодів, Хопкінс переїжджає в Америку, де його запросили зіграти Філіпа Калверта в пригодницькому бойовику «Коли проб'є вісім склянок» . Потім був П'єр Безухов в багатосерійному телевізійному фільмі у виконанні Ентоні.За цю роль, як кращу чоловічу, актор отримав телевізійну премію BAFTA.

Ентоні Хопкінс у фільмі «Лев узимку» Жадібний в роботі, Хопкінс брався за всі пропоновані ролі, сподіваючись, немов старатель на копальні, наштовхнутися одного разу на золотий злиток. Але поки він радий і малим золотникам: драмі «Ляльковий дім» (1973), трилеру «Справа про викрадення Ліндберга» (1976, Еммі), військово-історичної картині «Міст занадто далеко» (1977), психологічній драмі «Чужа дочка» ( 1977), містичного трилера «Магія» (1978). «" Нічого не проси, нічого не чекай ". Ось моє кредо. Ми, люди, лише купка грішників, що бродять в темряві ». У 1980-му році Девід Лінч запрошує Ентоні в амбітний проект «Людина-слон» на роль хірурга Фредеріка Трівза. Заявлений на Оскар за вісьмома номінаціями, фільм в підсумку відзначений лише британської академією і французьким Сезаром. Ентоні Хопкінс в шоу Larry King Потім були ролі Гітлера ( «Бункер» Джорджа Шефера), за яку актор удостоєний Еммі, Квазімодо ( «Горбань із Нотр-Дама» Майкла Тачнера), Равик (з «Тріумфальної арки» Уоріс Хуссейна). У вісімдесятих Хопкінс знімається багато і продуктивно, в очікуванні головної своєї ролі.

Ентоні Хопкінс у фільмі «Бункер» І ось на початку дев'яностих на знімальний майданчик трилера Джонатана Демми «Мовчання ягнят» виходить, як його потім назвуть, кінозлодій №1 усіх часів - Ганнібал Лектер. Як пізніше скаже Хопкінс, ледь перегорнувши сценарій, він інстинктивно зрозумів, це та сама роль.

Ентоні Хопкінс і його «Оскар» за роль Ганнібала Лектера Саме в цьому фільмі у нього з'являється той неповторний нерухомий погляд і загадкова посмішка, з якою він випитує у курсантки ФБР Кларисси, яку блискуче зіграла Джоді Фостер, її дитячі спогади про втечу з дому прийомних батьків в спробі врятувати від забою ягняти. Фільм став одкровенням, зібрав в 1992 році п'ять Оскарів, чого в академії не траплялося з 1934 року. Ентоні Хопкінс і Джоді Фостер у фільмі «Мовчання ягнят» На відміну від багатьох колег, Ентоні Хопкінс не розслабитися після оскароносної ролі. Дев'яності відзначені багатьма цікавими роботами. Так, у фільмі жахів Френсіса Форда Копполи «Дракула Брема Стокера» він грає професора Ван Хельсинг. На майданчику з вже знаменитим актором грають Вайнона Райдер, Кіану Рівз, Гері Олдман. У пригодницькій драмі Лі Тамахорі «На грані» Хопкінс знімається з Ель Макферсон і Алек Болдуін. Вразила глядачів і психологічна драма Мартіна Бреста «Знайомтеся, Джо Блек», де партнером Ентоні став молодий Бред Пітт. Ентоні Хопкінс про любов. Епізод з фільму «Знайомтеся, Джо Блек» Сам Хопкінс вважає вдалими свої ролі в кінострічках «Ніксон» Олівера Стоуна, де він грає президента, «Залишок дня» Джеймса Айворі, де його партнеркою по майданчику стала Емма Томпсон, «Найшвидший« Індіан » Роджера Дональдсона, де йому дісталася роль мотогонщика. Актор зазначає легкість і веселощі, що панували на зйомках. Само собою, улюбленою роллю актора, яку ще двічі він використовує в фільмах «Ганнібал» і «Червоний дракон», є доктор Лектер.

Ентоні Хопкінс у фільмі «Ганнібал» Проте, сер Ентоні і в двохтисячних активно продовжує роботу. У креативному фантастичному телесеріалі «Західний світ» Джонатана Нолана і Лізи Джой глядачеві запам'ятовується яскравий і складний образ Роберта Форда, доктора і одночасно ініціатора створення парку розваг, обслуговують який андроїди. Пригоди сера Едмунда Бертона порадували шанувальників різноманітного акторського таланту Хопкінса в фантастичною криптоісторія «Трансформери. Останній лицар »Майкла Бея.

Ентоні Хопкінс і Марк Уолберг у фільмі «Трансформери. Останній лицар »Містика, злочини, екстрасенсорика супроводжують Хопкінса в фільмах« Перелом »,« Людина-вовк »,« Обряд »,« Беовульф »,« Екстрасенси ». Кипуча енергія Ентоні вихлюпується в написання сценарію і режисуру артхаусною кінострічки «Вихор», де Хопкінс грає старіючого сценариста в прикордонному стані між реальністю та ілюзіями.У картину Ентоні запросив свою дружину Стеллу Арройяве, Крістіана Слейтера, Марка Кларка Дункана, Епату Меркерсон. «Вихор» - третя режисерська робота Хопкінса, перед нею були «Август» за Чеховим (1996) і «Ділан Томас: зворотне подорож» (1990). До всіх своїх фільмів музику він також написав сам.

Особисте життя: три шлюби, живопис і музика

Петронелла Баркер, театральна актриса, запала в душу Ентоні в 1967 році. Через рік після весілля у закоханої пари з'явилася дочка, яку назвали Абігейл. Як і багато акторські сім'ї, молоді не витримали постійних відряджень то одного, то іншого, до того ж Хопкінс надмірно захопився алкоголем. Баркер була не з тих жінок, хто буде миритися з подібними «слабкостями», вона пішла від Ентоні разом з дочкою.

Ентоні Хопкінс і його перша дружина Петронелла Баркер Актор, недовго думаючи, одружився з Дженніфер Лінтон, власної секретарці. Життя у другому шлюбі не було безхмарним, а після ролі Ганнібала друга дружина геть відмовилася жити в одному будинку з «серійним маніяком» і пішла від нього в 1995 році. Потім вони знову сходилися-розходилися, поки не оформили в 2002 році офіційне розлучення.

Ентоні Хопкінс і його друга дружина Дженніфер Лінтон Ентоні відвідував клуб анонімних алкоголіків, де зустрів актрису Джойс Інгаллс і на пару років завів з нею роман. Приписують Хопкінсу і інтрижку зі співачкою Франсіс Кей.

Ентоні Хопкінс з дружиною Стеллою Арройяве Третю дружину, Стеллу Арройяве, з якої Ентоні розписався в 2003 році, він зустрів в антикварній крамниці Південної Африки. Після півтора років залицянь Стелла знайшла офіційний статус подружжя і пара переїхала в Малібу. Як зізнається Хопкінс, саме вона зробила його життя більш спокійною і врівноваженою. До того ж жінка, захоплена картинами чоловіка, змусила його розвинути ще один талант - живописця. Раніше актор називав свої роботи «мазаниною» і складирував картини в підвал. Зараз їх можна побачити на виставках. Ентоні, натхненний особистої Музою, навіть написав вальс, який можна послухати у виконанні всесвітньо відомого скрипаля Андре Ріє. Вальс Ентоні Хопкінса у виконанні оркестру Андре Ріє

Ентоні Хопкінс зараз

Незважаючи на солідний вік, Хопкінс продовжує зніматися, хоч і не так інтенсивно, як раніше. Курйозний випадок стався нещодавно на зйомках екранізації шекспірівського «Короля Ліра», де у актора була головна роль. Працюючи на майданчику англійського містечка Стівенідж, Ентоні так вжився в роль, що місцева жаліслива дама запропонувала йому допомогти доїхати до місцевого хостелу. «Король Лір» - трейлер Треба сказати, класичний твір адаптовано під сьогоднішню (хоч і гіпотетичну) Англію, де хопкінскій Лір - військовий диктатор. Трьох дочок в картині грають Флоренс П'ю, Емілі Уотсон і Емма Томпсон. Сценарій написав Річард Ейр, він же і виступив режисером картини, що вийшла на екрани восени 2018 року.

Сер Ентоні Хопкінс - геніальний актор, незважаючи на вік, продовжує зніматися Також в 2017 році актор отримав роль в серіалі HBO «Світ Дикого Заходу». У другому сезоні його персонаж здивував глядачів несподівано реалістичним омолодженням за допомогою комп'ютерних ефектів. «Світ Дикого Заходу» (трейлер 2 сезону) Зараз Ентоні Хопкінс вважає за краще жити так, як подобається йому, його більше цікавлять відносини з дружиною, мемуари, живопис і музика, ніж зйомки в кіно. Як говорить він сам: «Коли ти молодий, берешся за будь-яку роль - тому що боїшся, що вона дістанеться іншому, стане його« зоряним часом ». Зараз мені все одно. Я йду своєю дорогою ».