Найбільші свині в світі

Anonim
Серед гігантських порід домашніх свиней є свої чемпіони, які виросли до неймовірних розмірів, які набрали значну вагу. У дикій природі кабани теж часом виростають в тварин з значними параметрами.

Великі кнури-рекордсмени

Всьому світу відомий хряк-рекордсмен по імені Великий Білл. Він був поміссю польської та китайської порід і проживав в Америці в штаті Техас. Вага гіганта досяг однієї тонни ста п'ятдесяти трьох кілограм, а довжина становила два метри сімдесят чотири сантиметри. Висота Білла в холці дорівнювала одному метру п'ятдесяти двом сантиметрам. Цей кнур помер в 1933-му році. З нього зробили опудало.

Величезний борів, який увійшов в історію Великої Білл Хряк Чунь-Чунь - житель Китаю. Він важив дев'ятсот кілограм, а його довжина дорівнювала двом з половиною метрам. Тварина прожила всього чотири роки. Сьогодні його опудало - один з найцінніших експонатів Музею сільського господарства.

Найбільший порося в Китаї Чунь-Чунь важив 900 кг Відомо ще про одне рекордсмена з Америки - це кнур Велика Норма. Його довжина дорівнює двом з половиною метрам, а вага рекордсмена становив близько однієї тонни двохсот кілограм.

Гігантські породи домашніх свиней

До великих порід свиней відноситься англійська біла, ландрас, дюрок, латвійська біла, велика біла та інші. З будь-якої свині такої породи господар цілком може виростити нового чемпіона. Головне - забезпечити тварині хорошу годівлю і догляд.

Латвійська біла одна з найбільших порід свиней Порода англійська біла, як одна з найбільш великих, з'явилася в кінці дев'ятнадцятого століття у Великобританії.Це результат схрещування місцевих свиней з португальськими і скоростиглими китайськими свинями. Порода займає лідируючі позиції по популярності серед свинарів. У віці півтора років середня вага особини становить двісті п'ятдесят і навіть триста кілограм, а зростання варіює від метра шістдесяти сантиметрів до метра дев'яноста сантиметрів. Ваги в сто кілограм свиня цієї породи досягає всього за двісті днів.
Велика порода ландрас відноситься до породи м'ясного типу. Породу вивели в середині минулого століття в Швеції шляхом схрещування місцевих свиней з великими білими з подальшою численної отбраковкой. Вага дорослого кабана досягає трьохсот кілограм.

Дюрок - велика порода свиней, популярна в США Порода дюрок найбільше поширена в Америці. Є ще одна назва цієї породи - дюрок-Джерсійський. Це свині рудої масті, яку та успадкувала від гвінейських рудих свиней, завезених свого часу в США з Африки. Їх інтенсивність росту вражає. В добу свиня може набрати дев'ятсот шістдесят грам. Вага кнура часом становить до чотирьохсот кілограм.
Латвійська біла порода - це свині з міцною конституцією. Породу вивели в другій половині минулого століття в результаті схрещування великих білих, білих короткоухих і місцевих порід. Середня вага дорослого кнура - триста дванадцять кілограм.

Порода велика біла дає відмінне сало Порода велика біла має англійське походження і відноситься до м'ясо-сальним породам. Вона була завезена поміщиками-заводчиків в кінці дев'ятнадцятого століття і розлучалася виключно в господарствах поміщиків. Сьогодні ця велика порода найбільше поширена на території країн СНД. Дорослий кабан виростає до трьохсот вісімдесяти кілограм, хоча деякі особини набирають близько п'ятисот кілограм.

Гігантські дикі кабани

Кабани - агресивні і хитрі тварини. Велика особина в середньому важить двісті - двісті п'ятдесят кілограм при довжині два метри. Висота в холці може досягати одного метра двадцяти сантиметрів.

Величезна дика свиня вагою близько 300 кг Найбільший кабан був застрелений в 2004-му році в США в штаті Джорджія. Його вага перевищувала триста кілограм, а довжина виявилася більш трьох метрів. Довжина іклів гіганта - близько сімдесяти сантиметрів. Після досліджень вчених виявилося, що ця особина була сумішшю кабана і домашньої свині. Вони зробили висновок, що виріс цей кабан на фермі, так як з іклами подібного розміру в дикій природі він просто не вижив би.
Величезний кабан в світі був застрелений в Америці, в штаті Алабама. Монстр важив чотириста вісімдесят кілограм, а його довжина складала три з половиною метра. Ікла цього кабана були трінадцатісантіметровимі, ​​а плечовий обхват склав один метр дев'яносто сантиметрів. Цього рекордсмена вбив одинадцятирічний мисливець на ім'я Джеміс, який вважає, що йому просто пощастило і він не зміг би, швидше за все, знову підстрелити такого гіганта. Цей хлопчик почав полювати дуже рано. Його перша велика здобич - олень, якого той застрелив в п'ятирічному віці.

деяких великих кабанів вдається підманити Ще один дикий кабан-гігант був виявлений в Туреччині. Його ім'я - Аттіла. Кабан відноситься до підвиду Sus Scrofa. Його вага - понад триста п'ятдесят кілограм.

Найбільший борів в світі сьогодні

Найбільшим у світі визнаний хряк на ім'я Старий Слот. Відомо, що він важив більше шести тонн, а саме - шість тонн триста дев'яносто п'ять кілограм. Зростання гіганта в холці становив майже півтора метра. Всього шість сантиметрів не вистачило кнура до того, щоб досягти триметрової довжини.

Найбільша свиня в світі була Глостерский породи Старий Слот або Олд Слот проживав у Великобританії, і був вирощений в графстві Чешир фермером на ім'я Джозеф. Це особина Глостерский породи.
На жаль, свині не належать до найбільших тваринам на землі. А ось найбільша птах в світі, за даними, може вирости до 2,8 м.