Кухонні інновації: цирконієва кераміка

Anonim
Століття стали, широко застосовувалася для виготовлення десятків корисних предметів, що полегшують кухонну роботу, йде в минуле.
На зміну звичним для кожної господині ножів і енергійний, для виробництва яких раніше використовувалася виключно сталь, приходять більш сучасні предмети, створені з використанням інноваційних матеріалів. Добре знайома «нержавійка» поступається своїм царське місце матеріалу, раніше застосовувався лише в космічних технологіях і авіабудуванні - цирконієвої кераміки. Під потужним натиском керамічних лез сталеві Овочечистка, ножі і ножиці швидко здають свої лідируючі позиції, поступово залишаючи не тільки магазинні, а й кухонні полиці.
Твердження про міцності цирконієвої кераміки, у багато разів перевищує показники міцності стали і поступається лише неперевершеною міцності алмазу, здаються нереальними і необгрунтованими. Однак з таким твердженням сперечатися безглуздо: будь-які сумніви з цього приводу розіб'ють навіть Овочечистка, вироблені з цирконієвого діоксиду - їх практично неможливо зламати. І поки кухарі-професіонали недовірливо розглядають це спільний твір сучасної науки і технології, цей інноваційний матеріал впевнено займає почесне місце на звичайній кухні.

Керамічні Овочечистка перевершують сталеві за багатьма показниками Керамічні Овочечистка дійсно перевершують сталеві за багатьма якісними показниками: міцність їх леза в кілька разів перевершує міцність звичних лез з нержавіючої сталі. Овочечистки з лезом з цирконієвої кераміки не темніють, що не покриваються плямами або іржею. Скільки б цей предмет не був у вжитку, його лезо залишиться більш гострим, ніж бритва. Керамічні Овочечистка що не окислюється очищені ними продукти, смак яких залишається природним і не має металевого присмаку.До складу керамічного леза не входить жоден метал, що, відповідно, дозволяє цьому матеріалу залишатися абсолютно нейтральним і не вбирати в себе різноманітні харчові запахи: специфічний цибульний або часниковий аромат легко видаляється звичайною водою.
Керамічні Овочечистка мають ще одним якісним перевагою - з овочів і фруктів знімається найтонший шар, завдяки чому всі корисні речовини і вітаміни залишаються в очищеному продукті, а не в знятої з нього шкірці. Крім того, ергономічні властивості рукоятки максимально полегшують процес очищення, а лезо овощечісток з кераміки практично не вимагає заточування.